Snelle appelkruimeltaart

Zondag is bakdag! Deze snelle appelkruimeltaart zet je binnen no-time op tafel. Hoe dit kan? Ik smokkel met een kant en klare deegrol. Een ideale uitvinding. Door de deegrol is de bodem van de taart direct klaar. Vervolgens begint het feestje met de vulling.

Nu de blaadjes van de bomen vallen, krijg ik spontaan zin in warme appel. Dat was je misschien al opgevallen met mijn laagjes appeltaart ontbijt van afgelopen week. Een berg appels keek mij aan vanaf de fruitschaal, dus die keuze was snel gemaakt.

snelle appelkruimeltaart

Vervolgens ben ik gaan rommelen in mijn keukenkastjes. Sinds een paar weken ben ik mijn huis aan het opruimen (a clean house is a clean mind). Inmiddels zijn er 3 boodschappen kratten met keukenmaterialen het huis uit. Daarbij is de indeling ook logischer geworden. Alle ingrediënten voor zoete recepten staan nu bij elkaar. Het is zo heerlijk om de kast te openen en met behulp van de voorraad een recept te bedenken.

Mijn oog viel op het potje amandelmeel. Ik kreeg direct zin in een crumble. Normaal maak je dit met bloem, boter en suiker. Voor nu heb ik amandelmeel, havermout, honing en kokosolie gebruikt. De taart is niet al te zoet. Mocht je hier wel van houden, voeg gerust extra suiker toe bij fase 3.

Het uiterlijk van een appelkruimeltaart is niet altijd even mooi. Een klein beetje poedersuiker doet wonderen.

snelle appelkruimeltaart

Snelle appelkruimeltaart

voor 1 taart

  • kant en klaar quiche- & taartdeeg
  • 2 eetlepels abrikozenjam (of suiker naar keuze)
  • 3 appels (Elstar 400 gram)
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 2 eetlepels kokosolie extra virgine
  • 4 eetlepels honing
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermeel (of maal de havermout)
  • extra nodig: quichevorm
  • optioneel: poedersuiker

Hoe maak je de snelle appelkruimeltaart klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
  2. Het deeg afrollen en met bakpapier in de vorm leggen. Prik gaatjes met een vork. Smeer 2 eetlepels abrikozenjam uit over de bodem. Heb je geen jam in huis? Strooi dan 2 eetlepels suiker over de stukjes appel bij fase 3.
  3. Schil de appel en snijd in gelijke dunne plakken. Verdeel de appel over de bodem. Strooi de rozijnen en kaneel erover.
  4. Verwarm de honing en kokosolie in een pannetje. Ondertussen maal je de havermout in een koffiemolen of blender tot meel. Voeg beide meelsoorten toe aan het pannetje en roer totdat er kruimels ontstaan. Strooi over de taart. Let op dat de rozijnen onder de kruimels zitten, anders kunnen ze verbranden.
  5. Bak de appelkruimeltaart in 20 – 25 minuten goudbruin in de oven.
  6. Serveer eventueel met poedersuiker.

snelle appelkruimeltaart

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.