5 uit 1 beoordeling
30 min
Oventijd 20 min

Zuurkoolschotel met ananas en kaas

Heerlijk zeg, de kids zijn weer naar school. Ik heb het huis weer voor mezelf en kan het ritme weer beginnen. In januari snak ik naar normaal eten. Deze periode noem ik altijd “back to normal”. De groente staat in de hoofdrol deze maand. Dat past ook goed bij mijn doelstelling om 3 weken lang iets anders op tafel te zetten. Mijn idee is uit mijn vertrouwde kringetje met groente te treden. Deze zuurkoolschotel met ananas en kaas is daar een goed voorbeeld van.

Zuurkool is een groente waar mijn kinderen hun neus voor ophalen. Er is altijd gemopper aan tafel als de zuurkool stamppot met worst op de borden ligt. Dan kookt manlief een keertje en geeft een twist aan het gerecht door er een zuurkoolschotel met ananas, kaas, gehakt en rozijnen te maken. Wat denk je? Het dak ging eraf. Echt, zo frustrerend.

Ik heb nog snel aan hem gevraagd hoe hij dit winterse recept gemaakt heeft. De ingrediënten heb ik hier en daar aangepast, want ik vond 500 gram gehakt voor 4 personen en 250 gram geraspte kaas een beetje te veel van het goede.

De zuurkoolschotel past perfect bij deze periode van het jaar. Het gerecht is zo gemaakt en lekker voedzaam. Dit ovengerecht is ideaal om een dag van te voren te maken. Zet de ovenschotel wel 10 minuutjes langer in de oven, zodat het gerecht goed door en door warm wordt.

Een zuurkoolschotel met ananas, kaas en gehakt. Deze ovenschotel is makkelijk om te maken en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Klik op de foto om dit recept uit de oven te bekijken. #ovenschotel

 

Zuurkoolschotel met ananas en kaas

Ingrediënten

4 personen
  • 1,5 kilo kruimige aardappelen
  • scheutje warme melk
  • klontje roomboter
  • 300 gram gehakt
  • 80 gram rozijnen
  • 500 gram verse zuurkool
  • 8 ananasschijven blik 567 gram
  • 100 gram jong belegen kaas

Hoe maak je een zuurkoolschotel met ananas?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil en was de aardappelen, kook in 20 minuten gaar en giet af. Voeg een scheutje warme melk toe met een klontje boter en stamp fijn.
  • Bak ondertussen het gehakt bruin in een droge koekenpan. Haal de pan van het vuur en voeg de rozijnen toe.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de verse zuurkool op de bodem. Vervolgens het gehakt met de rozijnen.
  • Dek af met de aardappelpuree. Leg de schijven ananas op de puree en strooi de kaas erover. Zet de zuurkoolschotel met ananas 20 minuten in de oven.

 

Een zuurkoolschotel met ananas, kaas en gehakt. Deze ovenschotel is makkelijk om te maken en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Klik op de foto om dit recept uit de oven te bekijken. #ovenschotel

Bewaar dit ovenschotel recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je het terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zuurkoolschotel met ananas en kaas

Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.