Weekmenu 66 – makkelijke recepten

Hoe is jullie week geweest? Ik heb in een enorme rollercoaster gezeten. Onze zoon is gaan wennen op een andere school en dochterlief is ingeloot op de middelbare school van haar keuze. Ondertussen heb ik 5 dagen zonder telefoon gezeten en dat was toch onhandig. Nu kan de rust weer terugkeren in huize Linda.

Qua weekmenu heb ik er zelf thuis een potje van gemaakt. Dit weekend maak ik weer een goede planning. Eerst ga ik nog even genieten met vrienden. We hebben een gezellige borreldate met aansluitend een hapje eten bij onze favoriete Griek. Zondag staat er weer een shopping experience met mijn dochter op het programma. Ik verheug mij nog het meeste op de lunch en borrel samen…

Voor jullie staan een aantal makkelijke recepten klaar helemaal passend bij het seizoen. De asperges mogen weer en de eerste maaltijdsalade staat er ook weer tussen.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 66 makkelijke recepten

Maandag: gepofte zoete aardappel met bonen

Een gepofte zoete aardappel vind ik altijd een feestje op mijn bord. De vulling bestaat uit avocado en bonen met een tomatensalsa erbij.

Gepofte zoete aardappel

Dinsdag: aspergetaart met beenham

Het aspergeseizoen is geopend dus het witte goud mag weer. Maak dan van de week de aspergetaart eens.

aspergetaart met beenham

Woensdag: couscous salade met groente en makreel

Van de week is het zulk mooi weer en daar past deze couscous salade erg goed bij.

Couscous salade met groente en makreel

Donderdag: pastasalade

Deze pasta salade maakt ik in allerlei variaties en staat bij elke kinderverjaardag op het menu. Het is een pasta gerecht dat iedereen lust.

pastasalade

Vrijdag: poké bowl

Mijn favoriete vrijdagavond eten is toch wel sushi of iets wat er op lijkt. De marinade voor de tonijn is te gek en daarom eet ik graag een poké bowl.

poke bowl met tonijn, avocado en zeewier

Zaterdag: borrelplank

Met wie ga jij borrelen het weekend? Kun je inspiratie gebruiken voor een lekkere topping? Ik heb 3 verrassende smaakcombinaties voor je klaargezet.

3 x toppings voor bij de borrel: avocado met zalm, paprika tapenade met feta en pesto met brie en rauwe ham

Zondag: chocolade pindakaas ijs

Met slechts 3 ingrediënten maak je dit snelle bananenijs met chocolade en pindakaas. Hmmmm.

Chocolade pindakaas bananenijs

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.