De tweede week van mijn project #backtonormal zit er bijna op. Om jullie een handje te helpen, staat het 2e weekmenu voor jullie klaar. Een eetplanning vol met lekkere en makkelijke recepten zonder veel poespas. Vorige week hebben jullie met veel enthousiasme de eerste editie ontvangen. Ik hoop dat deze net zo goed in de smaak valt.
Jarenlang heb ik mij verzet tegen een weekmenu. Inmiddels ben ik om en één van de voordelen van een weekmenu is tijd. Je zult minder vaak naar de winkel hoeven om nog snel een vergeten ingrediënt te halen. En je zult eten weggooien. Wat mij betreft is het in januari ook fijn om budgetvriendelijke recepten te maken.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Weekmenu #2
Maandag; Eenpans spaghetti met courgette
Minimaal 1 keer per week wordt er vegetarisch gegeten. Dit pasta gerecht is binnen 20 minuten klaar inclusief voorbereidingstijd. Vervolgens roer je er nog een paar smaakmakers door en klaar is de maaltijd.
Dinsdag:Bruine bonen schotel uit de oven
Dit gerecht met kip, rijst en bruine bonen is ideaal om die momenten dat je minder tijd hebt om te koken. En mocht je niet van bruine bonen houden, kies dan ander soort peulvruchten.
Woensdag: Mild romige kip curry met zoete aardappel
Wees niet bang dat deze curry te pittig is voor kinderen. De smaak is juist zacht en romig. Serveer dit recept eens in een bowl, dat hoort helemaal bij dit comfort gerecht.
Donderdag: Spruiten met krieltjes uit de oven
Voor deze maaltijd heb je slechts 5 ingrediënten nodig. Door de spruitjes te blancheren (een paar minuten in kokende vloeistof) blijven de vitamines beter behouden en krijg je stevige kleine kooltjes. Lekker!
Vrijdag: tacos met gehakt en tomatensalsa
Op vrijdag eet ik graag lekker en makkelijk zonder allerlei poespas. Een Mexicaanse maaltijd is favoriet. Het enige nadeel is, dat je dit gerecht niet fatsoenlijk kunt eten. Dus schuif je stoel goed aan, hang goed boven je bord en aanvallen maar.
Zaterdag: avocado met ei uit de oven
De een eet de avocado met ei als ontbijt. Persoonlijk houd ik er mee van om dit als lunch te eten. Een warme avocado is weer eens iets anders en echt lekker!
Zondag: havermout banaan koekjes
Dit is een echt no-waste recept. Heb je nog rijpe bananen in de fruitschaal liggen? Maak er dan op “zondag = bakdag” koekjes van.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen eetplanningen? Bekijk hier alle weekmenu’s.