• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

3 x verrassende toppings voor bij de borrel

3 x toppings voor bij de borrel: avocado met zalm, paprika tapenade met feta en pesto met brie en rauwe ham

maart 25, 2018 door Linda 4 Reacties

Samenwerking. Soms zijn er recepten waarvan je denkt, waarom heb ik dat niet eerder bedacht? Vandaag deel ik 3x verrassende toppings voor bij de borrel met jullie. Als onderlegger gebruik ik geen toastje of stokbrood maar TUC! Heb jij ooit de crackers belegd? Oh nou ren maar snel naar de winkel, want dit wil je maken.

In het weekend vind ik het altijd leuk om te borrelen met mijn gezin of vrienden. De houten planken worden tevoorschijn gehaald en aangekleed met lekkers. Het liefst duik ik ook even de keuken in om snel iets in elkaar te draaien. Niet te lang natuurlijk, want er wordt op mij gewacht bij de borrel.

De toppings zet je gewoon op tafel, zodat iedereen zijn eigen TUCje belegt. Ik had de zware “taak” om te zoeken welke smaken passen bij de verschillende zoute TUC varianten. Keuzes maken is niet één van mijn beste eigenschappen, dus ik maak jullie blij met 3 toppings voor bij de borrel.

3 x toppings voor bij de borrel: avocado met zalm, paprika tapenade met feta en pesto met brie en rauwe ham

3 toppings voor bij de borrel

Avocado & zalm

Zalm en avocado met de zoute smaak van TUC Original is een gouden combinatie. Het zeewier vel (nori) geeft een Oosterse twist aan deze topping en is mijn absolute favoriet.

  • 1 rijpe avocado
  • snufje zout en peper
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 zeewier vel (norivel)
  • TUC Original

Bereiding:

  1. Prak de avocado fijn met een vork. Breng deze op smaak met een snufje zout en peper. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Knip het norivel in kleine vierkantjes.
  2. Besmeer de TUC Original met avocado, leg een reepje zalm erop en bestrooi met de nori.

Tip: laat het norivel achterwege en roer 2 eetlepels zachte smeerbare geitenkaas door de geprakte avocado.

3 x toppings voor bij de borrel: avocado met zalm, paprika tapenade met feta en pesto met brie en rauwe ham

Paprika tapenade met feta

De zilte smaak van de feta past perfect bij de paprika cracker.

  • 1 flink geroosterde paprika uit pot
  • 50 gram zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram feta
  • TUC Paprika

Bereiding:

  1. Maal de geroosterde paprika en zwarte olijven grof in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Knijp een teentje knoflook erboven uit. Snijd de feta in kleine blokjes en roer door de tapenade.
  2. Besmeer een TUCje met de paprika spread.

Tip: mocht je meer van een fijne structuur houden, kun je het beste alle ingrediënten in één keer fijnmalen.

3 x toppings voor bij de borrel: avocado met zalm, paprika tapenade met feta en pesto met brie en rauwe ham

Brie met rauwe ham en pesto

De zacht romige smaak van de brie met de rauwe ham en pesto komt het beste tot zijn recht met de nieuwe smaak TUC Zaden & Bieslook.

  • 90 gram groene pesto
  • 200 gram zachte brie (op kamertemperatuur)
  • 100 gram serranoham
  • TUC Zaden & Bieslook

Bereiding:

  1. Maak een groene pesto of maak het je zelf makkelijk met een kant-en-klaar potje. Snijd de brie in plakjes. Snijd een plak ham in de lengte doormidden en rol op.
  2. Besmeer een TUCje met de pesto en beleg met de brie en serranoham.

Tip: laat de pesto achterwege en voeg balsamico stroop toe of een likje cranberry compote.

3 x toppings voor bij de borrel: avocado met zalm, paprika tapenade met feta en pesto met brie en rauwe ham

Ben je benieuwd naar nog meer verrassende combinaties met TUC? Check je social media kanalen op #TOPYOURTUC en verzin je eigen topping. De mogelijkheden zijn eindeloos. Enne, vergeet dan niet om ook de hashtag #TOPYOURTUC te gebruiken om anderen te inspireren.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+
Dit artikel betreft een samenwerking met TUC. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: Snack Tags: avocado, borrelen, borrelhapjes, borrelhapjes recepten, feta, hapjes, hapjes maken, hapjes recepten, hartige hapjes, hartige hapjes recepten, nori, paprika, paprika recepten, pesto, rauwe ham, tapenade, zalm

Lees Interacties

Reacties

  1. Logister-Ruiters? zegt

    april 7, 2018 om 5:44 pm

    Heb je ook borrel hapjes. Met heel weinig zout ? Deze zijn Alle 3 heerlijk, maar Ik ben zoutarm !!! Erg genoeg.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 9, 2018 om 5:52 pm

      Hi, nou dat is zeker lastig. Ik ben alleen niet op de hoogte waar allemaal precies zout in zit. Op deze plek heb je in ieder geval alle borrelhapjes bij elkaar. Misschien is de filet americain iets?

      https://www.lekkeretenmetlinda.nl/tag/hapjes/

      Ik hoop dat er iets voor je tussen zit. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Ine zegt

    december 29, 2020 om 4:19 pm

    zien er allemaal lekker uit.
    Tegenwoordig is het lastig zoeken naar borrel snacks waar geen kaas in verwerkt. Mijn partner pakt nog geen plakje worst als die naast de kaas ligt op de borrelplank.
    Je komt bijna geen snack of recept tegen dat geen wat voor kaas soort ook heeft.
    gr Ien

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 18, 2021 om 7:15 pm

      Hi Ine, hoop dat je er van genoten hebt.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 262

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Weekmenu wat eten we vandaag? Weekmenu makkelijke recepten 262
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl