5 uit 1 beoordeling

Chocolade pindakaas bananenijs

Nou vandaag doe ik eens “gek” en krijgen jullie een dessert van mij dat tegelijkertijd helpt tegen voedselverspilling. Klinkt best goed toch? We kennen allemaal die rijpe bananen op de fruitschaal, die je eigenlijk weg wilt gooien. Stop, niet doen. Snijd ze in plakjes en bewaar in de vriezer. Ideaal voor een smoothie of dit chocolade pindakaas bananenijs.

Het dessert heeft slechts 3 ingrediënten. Check je voorraad even, want je hebt vast een pot pindakaas en cacao in huis. Ik ben dol op recepten, waar je weinig moeite voor hoeft te doen. Het is alleen wel handig om vooruit te denken en de bananen alvast een uurtje of 4 in te vriezen.

Oh en wees niet bang dat je een ijsmachine nodig hebt. Een krachtige blender of keukenmachine is al genoeg.

Chocolade pindakaas bananenijs

Chocolade pindakaas bananenijs

Ingrediënten

Aantal personen6 bollen
  • 2 rijpe bevroren bananen in plakjes gesneden (= 180 gram)
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels cacao

Optioneel

  • 2 eetlepels (kokos)melk

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de rijpe bananen in plakken en leg minimaal 4 uur in de vriezer.
  • Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.
  • Mix de bananen, pindakaas en cacao 3 minuten in een staafmixer of keukenmachine tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, anders smelt het ijs te snel. Ontstaat er na 3 minuten geen ijs substantie? Dan kan een beetje melk helpen. Serveer direct, eventueel met een beetje geraspte kokos.
Chocolade pindakaas bananenijs

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.