Weekmenu 175 makkelijke recepten

Deze week was echt te gek. Ik ben totaal onverwachts genomineerd voor de Fruit & Veg Award 2020! Yeah en ik heb jullie stem nodig. De nominatie is toch wel de kroon op mijn werk van de afgelopen 7 jaar. Ik ben mijn blog uit liefde begonnen voor lekker eten en koken. Ik wil laten zien dat koken niet ingewikkeld is en juist het plezier terug brengen in de keuken. Dit is niet onopgemerkt gebleven en nu wil ik graag de prijs winnen van de foodblogger die meest inspireert om gezond te koken.

En daar heb ik jullie hulp bij nodig. De helft van de stemmen komt van het publiek (jullie dus) de andere helft van een deskundige jury. Heb ik je de afgelopen maanden geïnspireerd met makkelijk en gezonde recepten? Dan maak je mij blij met je stem. Vergeet ook niet om te klikken op de bevestigingsmail. Alvast super bedankt.

Nu weer over na de orde van de dag: het weekmenu. Ik heb een paar voedzame gerechten verzameld van een paddenstoelen stroganoff, boerenkool met Spaanse twist, een makkelijke ovenschotel met pasta en spaghetti van courgette. Er zit vast iets voor je tussen!

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu 175 makkelijke recepten

Maandag: paddenstoelen stroganoff van Jamie Oliver

Zoals altijd start de maandag met een vegetarisch recept. Dit keer niet van mij, maar van mijn grote kookheld Jamie Oliver.

Paddenstoelen stroganoff uit Veg van Jamie Oliver

Dinsdag: Spaanse boerenkool met chorizo

Een stamppotje met een twist. In plaats van een rookworst bak je chorizo uit. De boerenkool wordt niet gekookt, maar bak of wok je in de pan. Zalig!

Spaanse boerenkool stamppot met chorizo en geroosterde paprika

Woensdag: pasta uit de oven met bonen

Schuif deze pasta de oven in, als je een keertje weinig tijd hebt deze week. Kook de pasta de dag ervoor, de rest van de ingrediënten leg je koud in de schaal.

pasta uit de oven

Donderdag: courgetti pasta

Wat een heerlijk kleurrijk bordje is dit toch. In plaats van pasta, maak je courgetti. De “pasta” is op smaak gebracht met een walnoten basilicum saus en gerookte zalm.

spaghetti van courgette met een walnoten basilicum saus en gerookte zalm

Vrijdag: bloemkool curry wraps

Bij dit vrijdagavond recept wordt de bloemkool met hot curry gekruid en opgerold in een wrap met spinazie en hummus.

bloemkool curry wraps

Zaterdag: pompoen dip met gebakken platbrood

Het is officieel herfst en daar horen recepten met pompoen bij. Het gebakken platbrood maakt deze borrelsnack helemaal af.

gebakken platbrood met pompoen dip

Zondag: zelf noedelsoep maken

Zo aan het einde van de dag, heb ik vaak zin in een snack. Met de herfst en het koude weer in aantocht is een warme hap meer dan welkom. In dit blog leg ik je uit hoe je makkelijk zelf noedelsoep kan maken voor onderweg.

zelf noedel soep maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Makkelijke recepten voor het avondeten. Check het nieuwe weekmenu.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.