Weekmenu 152 makkelijke recepten

Lieve allemaal, dit weekend is het Pasen. Wat ziet de wereld er ineens anders uit in een paar weken tijd. Wie had dit ook kunnen bedenken? Laten we er met elkaar het beste van maken. Met Pasen mag gewoon de laptop op tafel, zodat met videobellen onze dierbaren toch dichtbij zijn.

Persoonlijk vind ik het mooie weer van de afgelopen dagen echt een zegen. De zon doet mij goed en ik ben vaker buiten. Manlief en ik sluiten de werkdag af op de loungebank in de tuin af. Die momentjes ga ik nog missen over een tijdje.

In het nieuwe weekmenu heb ik nog twee lekkere receptjes voor Pasen gestopt. Een plaattaart is feestelijk en ziet er gezellig uit. Ook heb ik nog een heerlijke tip voor zelfgemaakte broodjes die je niet hoeft te laten rijzen! Je hoeft dus niet heel vroeg uit bed om verse broodjes te maken. Verder komt het witte goud op tafel en een eenpansgerecht met balletjes dat bij mijn thuisfront altijd goed in de smaak valt. Voor vrijdag heb ik een toppertje klaarstaan: pulled chicken uit de oven.

Het boodschappenlijstje staat ook weer klaar voor jullie. Bepaal aan de hand van de ingrediënten je eigen weekmenu.

DownloadGeniet van het mooie weekend. Blijf thuis en zoek de tuin of het balkon op.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 152 makkelijke recepten

Maandag: 5 x plaattaart recepten voor Pasen

Kijk nou een plaattaart op maandag! Het is Pasen en daar hoort iets lekkers en feestelijks bij. Kies jij de plaattaart met zalm, de vega variant met geitenkaas en courgette of liever het witte goud met rauwe ham en hazelnoten?

Een hartige taart op tafel zetten is altijd goed. In dit blog tref je 5 plaattaart recepten aan voor Pasen. Lekker voor bij de brunch of diner.

Dinsdag: eenpans spaghetti met balletjes

Hopelijk probeer je deze periode nieuwe recepten uit. Sinds een jaar of twee maak ik regelmatig gehaktballetjes met verse worst. In dit recept kun je zelfs alle ingrediënten van pasta, tomaat tot de balletjes in één pan stoppen. Probeer het eens uit, want ik weet zeker dat je dit recept zodra het normale leven weer start, graag nog eens maakt.

Eenpans spaghetti met balletjes

Woensdag: asperges in bladerdeeg

Asperges staan bij mij dit weekend op het menu. Ik kan mij hier nu al op verheugen. Kijk eens hoe lekker dit recept eruit ziet. Een plaatje toch?

asperges in bladerdeeg

Donderdag: pasta met broccoli en kaas

Deze pasta maaltijd heeft jarenlang bij ons op het menu gestaan. Dit is ook de reden dat ze bij mij thuis de broccoli niet meer zo waarderen. We hebben het iets te vaak gegeten. Een paar weken geleden maakte ik dit gerecht weer eens en ik heb het recept voor jullie uitgewerkt. Het originele recept is van Jamie Oliver, dus altijd goed eigenlijk.

Pasta met broccoli

Vrijdag: pulled chicken uit de oven

Drie weken geleden heb ik dit recept online gezet en het is al massaal bekeken en zo vaak klaargemaakt. Ik heb al meerdere berichtjes erover ontvangen. Ik had totaal niet verwacht dat de pulled chicken zo’n dikke hit zou zijn. Dus ik zou zeggen, verras het thuisfront ermee.

Pulled chicken uit de oven

Zaterdag: omelet uit de oven

Mijn moeder maakte vroeger vaak een “prutje met ui, tomaat en ei” voor de lunch. Ik ben gek op de combinatie van die smaken en maak er een omelet uit de oven mee.

Omelet uit de oven met tomaat en ei

Zondag: rozijnen kwarkbolletjes met noten

Pasen is dan wel voorbij, nog steeds blijven deze rozijnen kwarkbolletjes heerlijk om te maken. Zet ze gewoon nog voor deze zondag op de planning. Enne kun je geen bloem krijgen? Dan heb ik een alternatieve tip voor je in de blog.

Rozijnen kwarkbolletjes met noten

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 152 met makkelijke recepten en boodschappenlijst voor het avondeten. Het weekmenu staat bomvol gezonde recepten zoals een pasta met broccoli, een aspergerecht maar ook een plaattaart voor Pasen. Klik op de foto voor de recepten. #weekmenu #recepten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.