Kijkje in mijn leven maart 2018

Ik was hetkijkje in mijn leven niet vergeten hoor. Het is nogal lastig om dit blog te schrijven als je geen foto’s hebt. Mijn mobiel heeft een beetje vocht niet overleefd en dus was ik maar liefst 5 dagen onbereikbaar. Het was verrekt onhandig.

Over onhandigheid gesproken: dit soort dingen gebeurd mij nu elke dag. Ik noem mij mezelf niet voor niks een nep-foodblogger.

Kijkje in mijn leven

Het lijkt inmiddels alweer maanden geleden. Maar begin maart heb ik meegedaan aan de Week Zonder Vlees. Ik vond het super tof om te doen. Mocht je willen weten hoe ik het ervaren heb, lees mijn eetdagboek dan nog even terug. Nu 4 weken later eet ik minder vlees dan voor de actieweek. Met name bij de lunch ben ik meer gaan variëren en bij het avondeten ga ik bewust op zoek naar alternatieven.

Het is zo fijn om een paar keer per jaar met manlief alleen op pad te gaan. Eventjes quality time met elkaar. De kids waren ondergebracht bij opa en oma. Wij zijn samen Den Haag ingedoken om flink te shoppen voor manlief. En van het shoppen krijg je dorst. Ik vind het dus geweldig om dan in zo’n oud bruin café een biertje te drinken. In de avond gingen de voetjes van de vloer bij een feestje voor het goede doel. Het ontbijt de dag erna met vrienden was eigenlijk net zo gezellig als het avondje dansen. Leuk!

Kijkje in mijn leven

Een update van het huis mag niet ontbreken natuurlijk. Privé krijg ik er ook altijd zoveel vragen over. “Hoe staat het met het huis?” Wat mij betreft mag het natuurlijk 10x sneller gaan. Het liefst was ik gisteren al verhuisd. Dit is de voorkant van het huis waar de keuken komt. Het wordt een heerlijk lichte plek met 3 ramen met in de ochtend de zon erop. Ik zie mezelf lekker zitten met een kop koffie in ons voortuintje. We moeten alleen nog even geduld hebben.

Kijkje in mijn leven

Een paar keer per week wandel ik even naar de bouw. Zo dwing ik mezelf om niet de hele dag achter de pc te zitten. De buitenlucht doet iedereen goed. Zo neem ik in het weekend ook steeds vaker de kinderen mee. We komen dan tot goede gesprekken. Soms vind ik het dan leuk om een foto van ze te maken. De jeugd van tegenwoordig heeft hier andere ideeën over en wil niet (meer) zichtbaar in beeld. Uiteindelijk is dit wel een hele happy foto geworden.

Kijkje in mijn leven

Lunchtime: voor een samenwerking met Bonduelle had ik een hele gezellig inspirerende lunch met allemaal foodies. Ik ben nu eenmaal gek op bonen en vond deze Buddha bowl te gek. Het meest verrassend was nog een dessert met ijs en een crumble van bonen. Ik ga daar zelf eens mee aan de slag.

Kijkje in mijn leven

Die kids van ons beginnen veel te assertief te worden. Zo kreeg ik via de App klachten van mijn dochter over het eten…. Weer groente? Vergeet niet om haar laatste zin te lezen….

Kijkje in mijn leven

De volgende dag heb ik naar de kids geluisterd en deze plaatpizza was een compromis.

Kijkje in mijn leven

Dit jaar was ik wat laat met alle recepten voor Pasen. Hier sta ik nog even snel een broodkrans met pesto op de foto te zetten. Zoals je kunt zien leg ik een paar planken in de huiskamer met witte latjes als achtergrond en een stuk piepschuim voor de reflectie. Ik heb dus niet een aparte ruimte hiervoor. Eigenlijk wil ik meer foto’s in om en rond het huis maken, maar daar vind ik mijn meubilair nu niet zo geschikt voor. Dat komt nog wel in het nieuwe huis.

http://instagram.com/lekkeretenmetlinda#

Afval scheiden dat is sinds een jaartje een dingetje bij ons in huis. Voorheen gooide ik alles bij het restafval tegenwoordig heb ik een soort scheidingsstation bedacht. Binnenkort vertel ik hier meer over.

Kijkje in mijn leven

Nu ik weer een werkende telefoon heb, kun je live meekijken via Instagram Stories. Het begin van de maand april was turbulent maar daar vertel ik volgende keer meer over.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.