Weekmenu 40 makkelijke recepten

Door het weer van de afgelopen dagen krijg ik weer zin in soep en typische herfst groente. Zelf heb ik eigenlijk niet veel nieuws gekookt deze week. Het was hier een beetje rommelig met de kinderen die donderdag vrij waren vanwege de schoolstakingen.

Tussen de bedrijven door heb ik toch nog even kunnen nadenken over een passend weekmenu met een bloemkool soep (echt, zo eet je bloemkool nooit en lust je zekers als je van oosters eten houdt). De heren in huis maak je vast blij met de biefstuk reepjes met gebakken groente. De zoete aardappelpuree is net even anders. En het weekend is het een aanrader om zelf een paprika tapenade te maken.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 40 makkelijke recepten

Maandag: linzen bloemkool soep

De smaak van de linzen bloemkool soep past perfect bij de herfst. Verdubbel de hoeveelheden en serveer er naanbrood bij. Een goed vullende soep om de week mee te beginnen.

linzen bloemkool soep

Dinsdag: biefstuk reepjes met gebakken groente

Na de vega maaltijd van maandag, staat er vandaag weer vlees op het menu. Iedereen wordt blij van biefstuk reepjes. In dit recept gebruik ik pitabroodjes. Je kunt dit ook vervangen door gekookte of gebakken aardappelen.

pita broodjes met biefstuk reepjes en groente

Woensdag: zoete aardappel puree met rucola

Deze zoete aardappel puree met rucola is echt een aanrader. De smaak past perfect bij een stukje witvis.

Zoete aardappelpuree

Donderdag: kip pilav met perzik en rijst

Een echte klassieker: kip pilav met perzik en rijst. Maar dan zonder pakje of zakje.

kip pilav met perzik en rijst

Vrijdag: hartige pompoen taartjes

Deze taartjes misstaan niet bij een etentje of voor een lekkere vrijdagavond hap. Serveer er nog een groene salade bij en je bent snel klaar.

hartige taartjes met pompoen

Zaterdag: paprika tapenade

Borrelen is één van mijn hobby’s. En bij een drankje hoort ook een lekker hapje. Een zelfgemaakte borrel hap is altijd fijn. Zelf een paprika tapenade is makkelijker dan je denkt.

zelf paprika tapenade maken

Zondag: rijstwafel muesli repen

Zondag is bakdag. Het handige is dat je voor deze repen geen oven nodig hebt. En je kunt de rijstwafel muesli repen bewaren in de vriezer.

gezonde rijstwafel mueslireep header

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.