Weekmenu 46 makkelijke recepten

Het was een fijne week in huize Linda. Het stof is van de slow-cooker afgehaald. Een eerste experiment is direct goed gelukt. Binnenkort kunnen jullie hier een aantal recepten voor verwachten. Een langzaam gegaard gerecht past echt bij dit jaargetijde. Daarbij spreekt het gemak mij aan om alle ingrediënten in één pan te doen en er verder geen omkijken naar te hebben.

De recepten voor hetweekmenu rolde met gemak uit mijn pen deze week. Op maandag eten we even geen vlees. Dit wordt vervangen door mozzarella en bonen. De groente van de week is knolselderij. Ook staat er een verwarmende kip curry en erwtensoep op het programma. Met de hartige Mexicaanse taart maak je iedereen blij. Kijk maar even mee.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 46 makkelijke recepten

Maandag: pasta uit de oven met bonen

Voor dit vegetarische hoofdgerecht kun je een dag van te voren de pasta al koken. Terwijl de oven voorverwarmd kun je de groente snijden. Vervolgens leg je alle ingrediënten in de ovenschaal en heb jij je handen vrij om even iets anders te doen.

pasta uit de oven

Dinsdag: knolselderij puree

Koop jij wel eens een knolselderij? Hiermee kun je een smakelijke puree maken. Of je vervangt de helft van de aardappelen door de knolselderij. De rest van het knolletje gebruik je voor een soep.

knolselderijpuree

Woensdag: kip curry zoete aardappel

Bijna 1x per week staat er wel een curry hier op tafel. Niet helemaal zoals het hoort. Ik geef er graag mijn eigen draai aan. Deze avondmaaltijd is in ieder geval lekker verwarmend.

kip curry met zoete aardappel

Donderdag: erwtensoep

Over verwarmend gesproken: een goed gevulde erwtensoep gaat er altijd wel in. Maak de soep eventueel al in het weekend of op een dag dat je meer tijd hebt.

erwtensoep maken

Vrijdag: hartige Mexicaanse taart

Op deze fast food friday staan er geen wraps op het programma, maar een hartige Mexicaanse taart. De vulling bestaat uit gehakt, paprika, kruiden, maïs, kaas en natuurlijk bonen. Heb je trouwens gezien dat ik jullie hulp nodig heb? In het blog lees je alles over.

Hartige Mexicaanse taart

Zaterdag: zelf speculaaskruiden maken

Hij komt, hij komt. Oh leuk de Sint is weer in het land. Weet je wat zo leuk is om te doen? Maak je eigen speculaaskruiden mix. Zo kun je je er een eigen draai aan geven. Niet alleen lekker in bakrecepten maar ook door de yoghurt of havermout.

zelf speculaaskruiden maken

Zondag: vegetarische broodbeleg recepten

Vegetarisch koken en eten is heel veelzijdig. Als vanzelf ga je meer groente eten bijvoorbeeld. . Hoe pak je dit nu op met de lunch? Ik heb eens wat ideetjes voor vegetarische broodbeleg recepten op een rijtje gezet.

vegetarische broodbeleg recepten

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.