• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Knolselderijpuree met bundelzwammen

knolselderijpuree

december 17, 2015 door Linda Reageer

Bij de biefstuk met parmaham en saliejus serveer ik een knolselderijpuree met bundelzwammen. Op dit moment zit ik een puree fase. Ongemerkt heb ik het ene na het andere puree recept online gezet.

Groente zijn vaak een ondergeschoven kindje tijdens het kerstdiner. Jammer, wat juist ook groente hebben zoveel smaak. Deze knolselderij heeft een aromatisch en iets wat zoete smaak. Juist bij kinderen ook favoriet. Met de gebakken bundelzwammen erover maak je er een echte eyecatcher van. Dit bijgerecht is zalig bij het hoofdgerecht van het kerstmenu de biefstuk maar past trouwens ook heel goed bij lamsrack.

knolselderijpuree

De bundelzwammen vind ik er prachtig uitzien. Het oog wil ook wat deze feestdagen. Van die mooie lange stelen met kleine hoedjes erop. Deze champignonsoort heb ik gewoon in de supermarkt gevonden. Raak niet in de stress als je deze niet kunt vinden. Een paddenstoelenmix is ook prima.

Van een leeg tomatenpuree blikje kun je een “portioneerring” maken. Op die manier presenteer je de knolselderijpuree net even feestelijker.

knolselderijpuree recept

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 knolselderij
  • 100 gram bundelzwammen (of paddenstoelen mix)
  • scheutje (plantaardige) melk
  • 15 gram boter
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • extra nodig: blikje tomatenpuree

Hoe maak je het klaar:

  1. Halveer de knolselderij en schil voorzichtig de schil eraf. Snijd beide helften in gelijke stukken van 2 bij 2 cm en maak goed schoon.
  2. Kook 12 minuten in een klein laagje water. Giet af en laat droog stomen.
  3. Verwijder de stronk van de zwammen en borstel voorzichtig schoon of gebruik een stukje keukenpapier. Verwarm een kleine koekenpan met olijfolie en bak op middelhoog vuur in een paar minuten bruin.
  4. Pureer de knolselderij met de staafmixer (keukenmachine of blender) tot een gladde massa. Voeg een scheutje melk en boter toe. Breng op smaak met een klein snufje zout.
  5. Serveer eventueel in een bakring. Een kleine bakring maak je zelf door de onder- en bovenzijde van een blikje tomatenpuree te verwijderen. Spoel goed af onder de kraan om alle tomatenpuree restjes te verwijderen. Zet de “bakring” op een bord. Vul met de knolselderij puree en strooi de bundelzwammen erover. Serveer met de biefstuk met parmham en saliejus.

biefstuk in parmaham met knolselderijpuree

Tip: mocht je geen bundelzwammen kunnen vinden, maak dan gebruik van een bijzondere paddenstoelen mix die nu veel te krijgen zijn of gewoon kastanje champignons. Liever geen standaard witte champignons, die smaken niet zo bijzonder naar mijn mening.

Tip: de knolselderijpuree kun je in zijn geheel voorbereiden en later verwarmen. Maak de puree. Zet in een ingevette ovenschaal 20 – 25 minuten afgedekt met aluminium folie in de oven op 180 graden. De bundelzwammen maak je van te voren schoon. Bak ter plekke, dit kost je maar een minuut of 3.

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstinspiratie.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Diner, Kerst, Pasen Tags: bijgerecht, Knolselderij, knolselderij recepten, puree, vegetarisch, vegetarische recepten

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl