Nog geen beoordelingen

Kip curry met zoete aardappel

De afgelopen week heb ik met enorm veel plezier in de keuken gestaan. Ik had echt zin om nieuwe recepten uit te proberen. Het ene na het andere gerecht schudde ik uit mijn mouw. Zo fijn als de inspiratie vanzelf stroomt. Voor deze kip curry met zoete aardappel ben ik mijn mini toko ingedoken. Mijn trots in de keuken is een laatje met Oosterse kruiden. Zodra je het klepje openzet, komt het aroma je tegemoet.

De ene keer gebruik ik voor een curry een kant en klare currypasta (van Patak’s – nonspon), de andere keer duik ik mijn laatje in en maak ik zelf een curry met kruiden. In principe is er niks moeilijks aan. De basis voor dit recept is komijnzaad, garam masala en curry poeder. Meestal koop ik dit soort kruiden ook bij een toko of Marokkaans of Turks winkeltje. Dat is in verhouding een stuk goedkoper. Gelukkig is de supermarkt steeds beter gesorteerd en een groot AH filiaal heeft deze kruiden zeker in het assortiment.

De geur die van de pan afkomt, zorgt dat iedereen direct zin krijgt om mee te eten. Mijn kinderen worden helemaal blij als er ook nog naanbrood op het menu staat. Dit brood serveer ik vaker bij een Oosters experiment. Dit leidt af en zorgt ervoor dat ze zonder morren dippen, proeven en meestal ook overtuigd zijn. Dus mocht jij minder goede eters hebben, dan is dit misschien nog een handige tip.

kip curry met zoete aardappel

Kip curry met zoete aardappel

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels garam masala (bijvoorbeeld van Jonnie Boer – Euroma)
  • 2 theelepels curry poeder
  • 1 blikje tomatenpuree (68 gram)
  • 350 gram kipdijfilet
  • 300 gram zoete aardappel
  • 250 ml kokosmelk (1 pakje)
  • 1/2 pak diepvries doperwten

Optioneel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de ui met knoflook 5 minuutjes op een zacht vuurtje. Voeg het komijnzaad, garam masala en curry poeder toe en bak 1 minuut mee. Roer het blikje tomatenpuree erdoor. Let op dat het vuur niet te hoog staat want de puree mag niet verbranden. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe aan de pan.
  • Terwijl de kip bakt, schil je de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Voeg de aardappel en kokosmelk toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan totdat de aardappel gaar is. De laatste 3 minuten roer je de doperwten erdoor. Check af en toe of de pan voldoende vocht bevat en voeg eventueel water toe.
  • Serveer de kip curry met de gekookte rijst.
kip curry met zoete aardappel

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.