Nu de herfst zijn intreden heeft gedaan is het fijn om jezelf te verwarmen aan een kop soep. En zeg nu zelf, een soepje maken is eigenlijk zo gepiept. Water aan de kook brengen, groenten toevoegen, 10 minuutjes koken en klaar. Kook met groenten uit het seizoen. Juist dan zijn ze lekker op smaak en goed betaalbaar. Maak ook eens vaker een gezonde lunch met soep.
In the spotlight deze maand: knolselderij. Laat je niet afschrikken door het onaantrekkelijke uiterlijk van dit knolletje. Naast de bijzondere smaak zit het ook nog vol voedingsvezels, vitamines en mineralen (calcium, kalium, fosfor en ijzer). En even voor de dames, het eten van knolselderij zou de maandelijkse menstruatie soepeler laten verlopen. De prei zorgt voor een pittige smaak en de courgette heeft een neutrale smaak en past eigenlijk over bij. Zo krijg je direct 3 soorten groente binnen.
Wat heb je nodig voor 4 kommen:
- 2 bouillonblokjes minder zout (natuurwinkel)
- 1 courgette
- 1 flinke prei
- 1/2 knolselderij
- 1 eetlepel kurkuma
- snufje zwarte peper
Hoe maak je het klaar:
- Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook
- Was en snijd de courgette en prei grof
- Schil de knolselderij, snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm
- Voeg alle groenten toe en kook 10 minuten op een zacht vuur
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kurkuma toe
Tip: de andere helft van de knolselderij is ook erg lekker in een stamppot, ter vervanging van (de helft) de aardappels. Of maak er eens friet van uit de oven.
Tip: kurkuma wordt in het oosten al eeuwenlang als medicijn gebruikt. Een van de voordelen is dat het helpt bij een goede spijsvertering.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+
Heerlijk!!!
Hi Elke, begrijp ik hieruit dat je de soep gemaakt hebt? Hoor t graag. Groeten, Linda
Inderdaad Linda!
Zelfs onze dochters van 1,5 jaar en bijna 3 jaar smulden van de ‘groen’ soep ;-)
Ik heb een halve eetlepel kurkuma toegevoegd, omdat ik de smaak niet te heftig wilde.
De linzen staan in de planning voor komend weekend.
Dankjewel!
He wat leuk om te horen! Tuurlijk ben je vrij om éen en ander aan te passen. Ik ben benieuwd naar jullie reactie op de linzen soep. Succes en ik hoor het graag. Groeten, Linda
Heerlijk soepje! ;-)
Dank je wel.