• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

november 16, 2017 door Linda 2 Reacties

Bij mijn schoonmoeder “bestel” ik graag stoofvlees. De smaak hiervan was ik helemaal vergeten, tot twee weken terug. Mijn schoonouders zijn 50 jaar getrouwd (!) en mijn schoonmoeder is bijna 70. Het leven moet je vieren en dat geldt zeker voor deze twee enorme mijlpalen. Een goede reden dus om met beide zonen en aanhang een weekend weg te aan. Op vrijdag stond ouderwets draadjesvlees van mijn schoonmoeder op het programma.

Jaren geleden heeft zij mij het stoofvlees recept gegeven. Het is een familierecept dat al 30 jaar op tafel komt. Op één of andere manier ben ik dit kwijtgeraakt. Gelukkig heb ik nu een nieuw handgeschreven versie, die ik niet meer weggooi. Het bijzondere aan dit recept is de toevoeging van rozijnen, bruin bier en champignons. Zo krijg het draadjesvlees een zalige combinatie van zout en zoet.

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

recept voor 8 personen:

  • 1000 gram dikke riblappen
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 flesje bruin bier (bv Leffe bruin)
  • 1 vleesbouillon blokje
  • 250 ml (gekookt) water
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 200 gram rozijnen
  • 250 gram champignons

Stappen om draadjesvlees van mijn schoonmoeder te maken:

  1. Snijd de riblappen in blokjes van 2 bij 2 cm. Kruid met zout en peper.
  2. Verwarm een pan met dikke bodem met de olie en roomboter. Bak het vlees hierin rondom aan. Haal het vlees uit de pan.
  3. Snijd ondertussen de uien in stukjes. Hak de knoflook fijn. Bak het uien knoflook mengsel 3-5 minuten in het braadvet van het vlees op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe. Roer na 3 minuten het bier, bouillonblokje en het water erdoor. Roer met een houten spatel goed over de bodem, zodat aangebakken bloem los komt. Voeg het laurierblad, azijn en rozijnen toe. Leg het vlees terug in de pan en roer goed door.
  4. Laat het vlees (minimaal) 2 uur stoven met deksel op de pan. Roer regelmatig en zorg ervoor dat het vlees onder vocht blijft staan. Zet de pan niet te hoog en voeg eventueel water toe.
  5. Snijd de champignons in plakjes en voeg de laatste 20 minuten toe.
  6. Vergeet niet om het laurierblaadje te verwijderen.
  7. Serveer met gekookte aardappelen en spruitjes.

Tip: vries de helft in voor een volgende keer. Het draadjesvlees is 3 maanden houdbaar.

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner, Kerst Tags: bier, champignons, herfst, riblappen, rozijnen, stoofvlees, vlees

Lees Interacties

Reacties

  1. Jessica zegt

    november 16, 2017 om 9:48 pm

    Ik ga direct de spullen in huis halen voor dit stoofpotje, maar we gaan er geen gekookte aardappelen met spruitjes bij eten… Dat krijgen we hier allemaal niet weg… Brrr. Ik denk dat het gebakken krieltjes worden met stoofpeertjes.

    Beantwoorden
  2. Laura zegt

    december 21, 2017 om 10:42 pm

    Dat was lekker! Het enige wat nog lekker zou zijn is een beetje peperkoek erdoor, dat zorgt ook voor een beetje binding. Verder hebben we lekker gesmuld. Dankje voor het delen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • zelf ijsthee maken Zelf ijsthee maken
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl