• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

november 16, 2017 door Linda 2 Reacties

Bij mijn schoonmoeder “bestel” ik graag stoofvlees. De smaak hiervan was ik helemaal vergeten, tot twee weken terug. Mijn schoonouders zijn 50 jaar getrouwd (!) en mijn schoonmoeder is bijna 70. Het leven moet je vieren en dat geldt zeker voor deze twee enorme mijlpalen. Een goede reden dus om met beide zonen en aanhang een weekend weg te aan. Op vrijdag stond ouderwets draadjesvlees van mijn schoonmoeder op het programma.

Jaren geleden heeft zij mij het stoofvlees recept gegeven. Het is een familierecept dat al 30 jaar op tafel komt. Op één of andere manier ben ik dit kwijtgeraakt. Gelukkig heb ik nu een nieuw handgeschreven versie, die ik niet meer weggooi. Het bijzondere aan dit recept is de toevoeging van rozijnen, bruin bier en champignons. Zo krijg het draadjesvlees een zalige combinatie van zout en zoet.

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

recept voor 8 personen:

  • 1000 gram dikke riblappen
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 flesje bruin bier (bv Leffe bruin)
  • 1 vleesbouillon blokje
  • 250 ml (gekookt) water
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 200 gram rozijnen
  • 250 gram champignons

Stappen om draadjesvlees van mijn schoonmoeder te maken:

  1. Snijd de riblappen in blokjes van 2 bij 2 cm. Kruid met zout en peper.
  2. Verwarm een pan met dikke bodem met de olie en roomboter. Bak het vlees hierin rondom aan. Haal het vlees uit de pan.
  3. Snijd ondertussen de uien in stukjes. Hak de knoflook fijn. Bak het uien knoflook mengsel 3-5 minuten in het braadvet van het vlees op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe. Roer na 3 minuten het bier, bouillonblokje en het water erdoor. Roer met een houten spatel goed over de bodem, zodat aangebakken bloem los komt. Voeg het laurierblad, azijn en rozijnen toe. Leg het vlees terug in de pan en roer goed door.
  4. Laat het vlees (minimaal) 2 uur stoven met deksel op de pan. Roer regelmatig en zorg ervoor dat het vlees onder vocht blijft staan. Zet de pan niet te hoog en voeg eventueel water toe.
  5. Snijd de champignons in plakjes en voeg de laatste 20 minuten toe.
  6. Vergeet niet om het laurierblaadje te verwijderen.
  7. Serveer met gekookte aardappelen en spruitjes.

Tip: vries de helft in voor een volgende keer. Het draadjesvlees is 3 maanden houdbaar.

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER, KERST Tags: bier, champignons, herfst, riblappen, rozijnen, stoofvlees, vlees

Lees Interacties

Reacties

  1. Jessica zegt

    november 16, 2017 om 9:48 pm

    Ik ga direct de spullen in huis halen voor dit stoofpotje, maar we gaan er geen gekookte aardappelen met spruitjes bij eten… Dat krijgen we hier allemaal niet weg… Brrr. Ik denk dat het gebakken krieltjes worden met stoofpeertjes.

    Beantwoorden
  2. Laura zegt

    december 21, 2017 om 10:42 pm

    Dat was lekker! Het enige wat nog lekker zou zijn is een beetje peperkoek erdoor, dat zorgt ook voor een beetje binding. Verder hebben we lekker gesmuld. Dankje voor het delen.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.