Laatst was ik met mijn dochter shoppen. Dat is haar grootste hobby en helaas mijn nachtmerrie. Hoe krijg je mij toch mee? Beloof mij dat er gegeten en gedronken wordt. En zo dronk ik 3 weken geleden mijn eerste golden almond latte. En ik was direct verkocht. Wat een heerlijke verwarmende drank.
Thuis ging ik direct aan de slag. Best fijn als je een goede kruidenvoorraad hebt. Het hoofdbestanddeel van de golden almond latte (of golden milk) is geelwortel (kurkuma). Daarnaast wordt een mix van gember, kaneel, kardemom en zwarte peper toegevoegd. Maak lekker je eigen kruidenmengsel. Zo ben ik gek op gember en vind ik veel kardemom te heftig.
Dit winterse drankje is trouwens ideaal voor als je een griepje voelt opkomen of flink verkouden bent. De geelwortel remt ontstekingen!
Golden almond latte
Ingrediënten
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 theelepel kurkuma geelwortel
- 1 theelepel gember
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel kardemom
- snufje vers gemalen zwarte peper
- 200 ml amandeldrink of een andere plantaardige melk
- optioneel: ahornsiroop
Bereiding
- Verwarm een steelpannetje op medium hoog vuur. Smelt hierin de kokosolie. Voeg de kurkuma, gember, kaneel, kardemom en zwarte peper toe. Roer totdat alle kruiden goed gemengd zijn en er een pasta ontstaat. Voeg de amandeldrink toe en verwarm. Breng de golden almond latte net niet aan de kook en laat even 3 minuten staan. Voeg eventueel een beetje ahornsiroop of honing toe voor een zoet smaakje.
Linda’s Tips
- Tip: de kruiden kunnen naar de bodem zakken. Roer dus af en toe om de kruiden in beweging te houden.
- Tip: je kunt ook de helft van de amandelmelk opwarmen in een melk opschuimer en toevoegen aan de andere helft in het pannetje. Zo ontstaat er een luchtige drank.