• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
  • ZOEKEN

Gezonde rijstwafel mueslirepen

juli 15, 2014 door Linda 16 Reacties

Een gezond tussendoortje vinden voor jezelf of kind in de supermarkt is vrij lastig. Ze zitten boordevol extra suikers of allerlei onnodige toevoegingen, zoals E-nr’s of zout. Door zelf tussendoortjes te maken, weet je precies wat je binnen krijgt. Zo ook met deze gezonde rijstwafel mueslirepen.

Dit recept heb ik met veel volwassenen gemaakt tijdens Kids Culinair in Zoetermeer. Ze waren allemaal verrast hoe snel & makkelijk de reep te maken is en ook nog eens super lekker. Voel je vrij om de ingrediënten te gebruiken die je lekker vindt. Houd je niet van rijstwafels, laat ze achterwege en gebruik meer muesli. De rozijnen kun je vervangen door ander gedroogd fruit en dat geldt ook voor de pitten en noten.

gezonde rijstwafel mueslireep 2

Alleen vind ik het wel van belang dat je de juiste muesli en appelstroop gebruikt. Ik heb bewust gekozen voor 2 producten uit de supermarkt. Ze bevatten geen extra suikers, alleen de natuurlijke variant. Voor mij begint kokosolie een dagelijks gebruiksartikel te worden. Steeds meer supermarkten verkopen dit ook. Wist je dat kokosolie de stofwisseling stimuleert en je meer vet en calorieën gaat verbranden? Kopen dus, ook al is het duurder dan je gewend bent. Kokosolie is super goed voor je lijf, investeer hier dan ook in.

gezonde rijstwafel mueslireep 3

Wat heb je nodig:

  • 2 rijstwafels
  • 50 gram muesli Zonnatura Noten & Zaden (of andere muesli zonder suiker)
  • 40 gram rozijnen
  • 20 gram ongezouten noten (walnoot/pecannoten)
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 100 gram Zonnatura zonnestroop peer & appel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel gerapte kokos
  • verder nodig: 1 vel bakpapier & schaal

Hoe maak je het klaar:

  1. Zorg eerst dat je alle ingrediënten klaar hebt staan.
  2. Weeg de muesli, rozijnen en zonnebloempitten af en zet deze klaar in een bakje.
  3. Weeg vervolgens de noten af, hak grof en voeg toe aan het bakje.
  4. Breek de rijstwafels in stukjes en deze maal fijn in een keukenmachine of staafmixer. Een vijzel werkt ook goed of hak met een groot mes fijn.
  5. Zet de schaal met bakpapier klaar.
  6. Verwarm de appelstroop met kokosolie op een middelhoog vuur en wacht tot deze vloeibaar is. Voeg dan alle droge ingrediënten toe en roer goed door met de spatel. Stort in de met bakpapier beklede schaal.
  7. Strooi de kokos eroverheen. Druk goed aan met de bolle kant van de lepel en zet 2 uur weg in de koelkast of 30 minuten in de vriezer.

Tip: rozijntjes bevatten relatief veel ijzer en zorgen voor de natuurlijke zoete smaak.

Tip: de repen blijven in de koelkast zeker 5 dagen goed of vries ze per stuk in.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+ 

Onderwerp: SNACK Tags: bakrecepten, energie repen, gezonde tussendoortjes, hoe maak je gezonde tussendoortjes, tussendoortjes

Lees Interacties

Reacties

  1. Lobke zegt

    juli 16, 2014 op 3:43 pm

    Ik maak zelf vaak granola (havermout, noten met agavesiroop en kokosolie in de oven en daarna gedroogd fruit toevoegen). Kan ik dit ook gebruiken in plaats van de muesli van zonnatura en de rijstenwafels? Ik kan het het dan beter niet roosteren in de oven?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 17, 2014 op 8:54 am

      Hi Lobke, ik zou je eigen variatie gewoon eens uitproberen. Ik heb geen ervaring met het roosteren van deze reep in de oven. Kijk anders bij mijn andere mueslireep, daar gebruik ik de oven wel. Ik vind het juist makkelijker om het niet in de oven te doen. Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Lobke zegt

        juli 21, 2014 op 3:28 pm

        Ik bedoelde ook voornamelijk dat ik deze granola, die ik altijd in huis heb, ervoor wil gebruiken 🙂

        Beantwoorden
  2. henriette zegt

    december 8, 2014 op 1:53 pm

    welke kokosolie gebruik je?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 8, 2014 op 4:24 pm

      Ik heb hier geurloze kokosolie voor gebruikt, maar het kan ook met extra vierge dus met kokossmaak. Kijk wat je in huis hebt.

      Beantwoorden
  3. Marinka zegt

    januari 13, 2015 op 2:05 pm

    Hallo,
    Weet je ook hoeveel koolhydraten hierin zitten?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 15, 2015 op 9:01 pm

      Hi Marinka, dat weet ik niet. Ik “tel” koolhydraten. Ik ben wel benieuwd waarom je dit wilt weten. Of bedoelde je calorieën?

      Beantwoorden
  4. Lisette zegt

    januari 18, 2015 op 9:05 am

    Biológische kokosolie is nu ook te koop bij de Aldi. 2,99 euro voor 500 gram.

    Beantwoorden
  5. Minke zegt

    maart 8, 2015 op 8:53 am

    Ik ga deze mueslirepen straks maken 🙂 Maar hoeveel mueslirepen maak jij met deze ingrediënten? Stuk of 8?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 8, 2015 op 3:25 pm

      Inderdaad een stuk of 8. Ligt eraan hoe breed je ze snijdt. Ik ben benieuwd hoe ze smaken. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  6. Vivian zegt

    april 29, 2015 op 9:45 pm

    Ik heb ze net gemaakt met mijn zelf gemaakt granola erin en met rinse appelstroop.
    Volgende keer maak ik ze met de juiste ingrediënten maar had nu even niet anders.
    Ze smaken heerlijk. Ik heb ze per 2 verpakt en ze liggen nu in de vriezer.
    Het enige jammere is dat ze vreselijk plakkerig zijn. Ik weet niet of dat normaal is?
    Het is geen harde, stevige reep. Ja, als ze uit de vriezer komen en ik ze vrij snel daarna op eet gaat het nog wel maar als ik te lang wacht word de boel erg zacht. Misschien meer kokosolie erin en iets minder stroop? Maar goed, lekker is het wel in ieder geval.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 30, 2015 op 1:23 pm

      Hi Vivian, je had niet helemaal de juiste ingrediënten gebruikt toch? Ik weet niet wat het effect van zelfgemaakte granola is. Het klopt wel dat de repen plakkerig zijn. Succes!

      Beantwoorden
  7. Vivian zegt

    mei 1, 2015 op 7:42 am

    Ja, ik had niet alles precies in huis dus heb wat kleine dingen anders gedaan. Maar stroop blijft stroop, welke je ook gebruikt, en dat is natuurlijk plakkerig. Maar ik ga deze reep zeker nog eens maken maar dan met de juiste ingrediënten. Mijn granola is van zichzelf ook al een beetje plakkerig dus als ik de muesli gebruik van Zonnatura is dat hopelijk minder.

    Beantwoorden
  8. Esther zegt

    december 28, 2016 op 10:17 pm

    Heerlijk én makkelijk.
    Ik heb er nog 100% chocolade door gesmolten.
    En de volgende keer probeer ik of ze genoeg ‘binden’ met iets minder appelstroop want ik vindde reep nog te zoet.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 2, 2017 op 12:21 pm

      Hmm lekker die chocolade. En gebruik natuurlijk minder appelstroop. Maak er lekkere je eigen favoriete recept fijn. Gr. Linda

      Beantwoorden
  9. Niels zegt

    januari 11, 2017 op 9:14 pm

    http://kassa.vara.nl/nieuws/hoe-gezond-is-kokosvet-eigenlijk

    Voordelen van dit vet wegen niet op tegen de nadelen. Met mate gebruiken os prima.

    Grote nadelen hoog LDL cholesterol (wetenschappelijk bewezen schadelijk) en bijzonder is dat een groot deel van dit vet direct naar de lever gaat.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Gestoomde hele vis

Lekker eten met Linda – gestoomde hele vis

Vega lunchbox inspiratie voor kids

Lekker eten met Linda – vega lunchbox inspiratie

Weekmenu 101 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf kippensoep maken Zelf kippensoep maken
  • Zelf burritos maken zonder pakje en zakje Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Zelf guacamole maken Zelf guacamole maken
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf tortilla wraps maken Zelf tortilla wraps maken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje) Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje)
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • 3x thee tegen verkoudheid 3x thee tegen verkoudheid
  • Appelkoeken van havermout Appelkoeken van havermout
  • Havermoutbroodjes Havermoutbroodjes

Instagram

Meer ladenVolg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info