Jeetje, wat is het warm geweest de afgelopen dagen. Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt met veel (pasta) salades, zodat ik zo kort mogelijk in de keuken stond. Ook voor deze week ziet het weer er goed uit. Hetweekmenu is dan ook lekker zomers.
De week wordt gestart met een Aziatisch georiënteerde salade. De watermeloen salade met rucola en feta is ideaal voor een zwoele avond. Het aspergeseizoen loopt op zijn einde, dus maak er nog snel even een lekker gerecht mee. Terwijl het ene seizoen stopt, start de ander weer op. Heb je al de nieuwe haring geproefd? Ik vind ze weer zalig en heb een klassieke haring bieten salade voor je klaar gezet.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu #25 makkelijke recepten
Maandag: pittige broccoli salade
Deze salade staat als lunch op de blog. Verviervoudig de hoeveelheden en je hebt een heerlijke maaltijdsalade voor het hele gezin.
Dinsdag: watermeloen salade met rucola
De combinatie van het zoete van de watermeloen met het zilte van de feta is een klassieker. Ideaal voor een etentje in de tuin op een zwoele avond.
Woensdag: aspergetaart met filodeeg
De laatste asperges liggen in de winkel. Geniet er nog even van met deze aspergetaart met filodeeg. Gooi het kookvocht en de schillen niet weg! Die je heb je volgende week voor het weekmenu nodig.
Donderdag: bietensalade met haring en appel
Haring, je houdt ervan of niet. Ik ben er dol op. Lekker puur op een bolletje of in een salade.
Vrijdag: wraps met kip en mango
Bij de tropische temperaturen hoort een zomers afsluiter van de week. Deze wraps met kip en mango zijn altijd goed. Maak er wat meer, zodat het voldoende is als avondmaaltijd.
Zaterdag: fruit water recepten
Wat is het toch fijn om een glas water een beetje op te leuken. In de zomer staat vaak een fles water in de koelkast met verschillende samenstellingen zodat het pure glaasje water minder saai is.
Zondag: tzatziki
Steek je de bbq vandaag nog aan? De zelfgemaakte ztatziki saus past eigenlijk overal wel bij, van vlees tot rauwkost en op stokbrood natuurlijk.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen weekmenu’s? Deze kun je hier allemaal terug vinden.