Back to normal! De kids zijn weer naar school en ik ben ook weer begonnen na 3 weken vrij. Na de vakantie moet ik altijd zo vreselijk wennen. Het is net alsof mijn hoofd overal 5 seconden trager op reageert, terwijl ik na een periode van rust direct als de brandweer aan de slag wil. De structuur komt langzaam terug. Het weekmenu is voor mij een houvast, zeker nu alle dagen van de week één van de kids sport rond etenstijd…
Elke nieuw seizoen is het weer op zoek naar een nieuwe balans. De trainingstijden en dagen wisselen elk jaar. Af en toe denk ik met weemoed terug aan de zwem- en sporttijden van de woensdagmiddag. Het komt er dit jaar op neer dat we 5 dagen eigenlijk om 17 uur aan tafel moeten, als we met allen willen eten. Dat betekent dat ik rond 16:15 uur en in ieder geval om 16:30 mag starten met koken. Ik ben benieuwd hoe jullie dit doen.
De komende dagen wordt het nog lekker weer, hopelijk kunnen we nog een keer eten in de tuin. Op het weekmenu deze week een soep, Marokkaanse kip salade, spinazie stamppot, maiskolf met feta saus en zalige Griekse balletjes. Vergeet ook niet naar de weekend recepten te kijken. Het water loopt mij weer in de mond bij de dulche de leche.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu 172 makkelijke recepten
Maandag: linzen pompoen soep
Heerlijk, we starten de week met soep. Serveer met brood en rauwkost en klaar is de maaltijd.
Dinsdag: maiskolf met feta saus
Het echte bbq lijkt voorbij. Deze maiskolven met zalige feta saus, kun je ook 10 minuten in een oven van 180 verwarmen. Serveer de mais bij gegrilde kip of een gebakken biefstukje.
Woensdag: Marokkaanse kip salade
Deze Marokkaanse kip salade met couscous is weer eens iets anders. De kip met heerlijke Marokkaanse kruiden wordt in de oven gegrild, waardoor het vlees lekker mals blijft.
Donderdag: spinazie stamppot
Vandaag is het tijd voor Hollandse pot: een spinazie stamppot met gerookte kip. De pesto, zongedroogde tomaat en olijven zorgen voor een Italiaanse twist.
Vrijdag: Griekse gehaktballetjes
Heb jij het buitenland ook gemist dit jaar? Haal andere smaken en geuren in huis door een lekker gerecht te maken. Deze Griekse gehaktballetjes zijn daar een goed voorbeeld van. Lekker voor bij de vrijdag middag borrel. Of verwarm een aantal pita broodjes en maak tzatziki voor deze makkelijke vrijdagavond hap.
Zaterdag: zelf dulce de leche maken
Jaren geleden gingen we op vakantie naar Argentinië. Overal waar we sliepen stond dulce de leche op de ontbijt tafel. Elke ochtend at ik dan ook brood met deze karamelpasta. Echt zalig. De karamelpasta wordt ook vaak gebruikt in allerlei bakrecepten en is lang houdbaar. Zo heb ik dulce de leche ooit als vulling voor in lava cakjes gebruikt. You can thank me later…
Zondag: tosti met pulled chicken
Een tosti met pulled chicken is weer eens iets anders dan de klassieke ham, kaas variant. De pulled chicken is zo gemaakt door de kip te koken in bouillon.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.