Pita broodjes met biefstuk reepjes en groente

Ik heb weer eens zo’n fase, dat ik weken achtereen hetzelfde eet. Op vrijdag weet ik niet altijd zo goed, wat op tafel te zetten. De rest van het gezin roept om diepvries pizza’s, broodjes shoarma of pannenkoeken. In dit soort gerechten heb ik niet altijd zin en zij willen niet eten wat ik voorstel. Let it go is mijn nieuwe mantra. Voor mezelf maak ik dan pita broodjes met biefstuk reepjes en groente en de rest schuift een pizza in de oven. Zo is iedereen blij.

pita broodjes met biefstuk reepjes en groente

In dit fast food friday recept stop ik veel groente. Eigenlijk meer groente dan vlees. Dit is bewust omdat ik niet genoeg heb aan 100 gram vlees met een broodje. Ik verdeel die hoeveelheid biefstuk over 2 broodjes en bak een pan vol groente ter opvulling. De afgelopen maanden heb ik iets teveel genoten van de mooie momenten in het leven. Mijn kleding zit wat minder fijn en dus is het tijd om aan de bel te trekken. Voor mij dan ook een makkelijk vrijdag recept met veel groente.

pita broodjes met biefstuk reepjes en groente

Pita broodjes met biefstuk reepjes en groente

voor 4 stuks

  • 200 gram biefstuk
  • 2 koffielepels olijfolie
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 pitabroodjes

voor erbij een snelle tzatziki

  • 1/4 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml Griekse Yoghurt (Total)
  • zeezout & vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je de pita broodjes met biefstuk reepjes en groente klaar:

  1. Meng de olijfolie met de oregano en knoflookpoeder. Snijd de biefstuk in reepjes. Breng op smaak met zout en peper en zet een half uurtje (buiten de koelkast) in de marinade.
  2. Snijd de paprika’s en courgette in reepjes. Verwarm de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Verwarm een koekenpan met de olijfolie en bak de groente een paar minuten. Voeg de biefstuk toe en roerbak kort mee.
  4. Normaal maak ik tzatziki met uitgelekte Griekse yoghurt. Voor nu kies ik voor een snelle variant. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd de komkommer in hele kleine blokjes. Knijp het overtollige vocht eruit. Snijd het teentje knoflook fijn. Roer de komkommer, knoflook en yoghurt door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul de pita’s met het biefstuk groente mengsel en serveer de yoghurt dip erbij.

Tip: in plaats van courgette zijn kastanje champignons ook lekker erbij. Blus de biefstuk reepjes en groente ook eens af met een scheutje sojasaus.

pita broodjes met biefstuk reepjes en groente

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.