• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Hartige taartjes met pompoen, geitenkaas en walnoot

hartige taartjes met pompoen

december 12, 2014 door Linda 3 Reacties

Kleine hartige taartjes zijn altijd een goed idee bij een feestelijk kerstdiner. Serveer bij het kerstmenu deze pompoentaartjes met een vulling van geitenkaas, walnoot en rode ui. Mocht je nu echt niet van geitenkaas houden, dan kan je natuurlijk altijd feta gebruiken.  Het handige aan hartige taartjes met pompoen is dat de oven zijn werk doet. Zo blijf je niet in de keuken boven de pannen hangen en kan je terug naar de gasten aan tafel. Voor jezelf veel leuker en ook voor je tafelgenoten een stuk gezelliger. Of je gebruikt het als excuus om even van je schoonfamilie af te zijn, de keuze is aan jou :)

Hartige taartjes met pompoen

De bodem van dit kerstrecept bestaat uit bladerdeeg. Wil je een stapje gezonder? Kies dan voor de volkorenvariant te verkrijgen bij de biologische of natuurwinkel. Ik heb nu de normale bladerdeeg gebruikt en kies bewust voor een echt verwenmomentje. De topping bestaat uit allerlei lekkere en ook gezonde ingrediënten dus daarmee beperk ik de schade.

Een ander lekker fijn voorgerecht met pompoen is de pompoensoep met kruidenolie. Of kijk eens bij Reny, zij heeft een lekker feestelijke pastinaaksoep met zalmsnippers voor je klaarstaan.

Wat heb je nodig:

  • 4 plakjes (volkoren) bladerdeeg
  • 50 gram zachte geitenkaas (of feta)
  • 50 gram walnoten
  • 1/2 kleine fles pompoen
  • 1 eetlepel verse rozemarijn naaldjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels hüttenkäse (cottage cheese)
  • vers gemalen zwarte peper en zeezout uit de molen
  • citroensap
  • 4 theelepels honing
  • extra nodig: bakpapier

Hoe maak je het klaar:

  1. Snijd de pompoen doormidden. Haal de schil eraf en snijd in plakken. Verwijder de draden. Zet een pan water op en kook de pompoen 10 minuten. Giet af en laat goed droog stomen.
  2. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng de hüttenkäse met citroensap en peper en zout naar smaak. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de zijkanten omhoog, zodat je een soort bakje krijgt. Vul elke bakje met een lepel van het hüttenkäse mengsel. Leg er een paar plakken pompoen op en bak de pompoentaartjes 20 minuten in de oven.
  4. Snijd de ui in dunne halve ringen. Hak de walnoten en de rozemarijnnaaldjes grof. De geitenkaas in kleine blokjes. Meng alles in een kom door elkaar en giet de olijfolie erbij.
  5. Haal de pompoentaartjes na 12 minuten uit de oven en verdeel het uienmengsel over de taartjes. Bak de taartjes in de resterende 8 minuten verder af.
  6. Besprenkel de gerechtjes bij het serveren met 1 theelepel honing.

Geïnspireerd door Delicious Magazine!

Tip: gebruik de rest van de pompoen voor een pompoensoep of voeg toe aan het eerste bijgerecht de zoete aardappelpuree.

Tip: voor de voorbereiding heb je 2 opties. Of je maakt de taartjes helemaal klaar en warmt ter plekke op in de oven (afgedekt 10-15 minuten op 180 graden). Of je maakt de taartjes ter plekke. Kook de pompoen van te voren. Maak een bakje met de op smaak gemaakte hüttenkäse en zet het uienmengsel klaar. Tijdens de amuse haal je het bladerdeeg uit de vriezer. Na het ontdooien vul je de bakjes met de pompoen en hüttenkäse vulling, zet in de oven en na 12 minuten voeg je het uienmengsel toe en bak je de taartjes af.

De lekkerste kerstrecepten van Linda vind je hier.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Diner, Kerst Tags: bladerdeeg, geitenkaas, hartige taart, kerstdiner, kerstmenu, Pompoen, voorgerecht, Walnoten

Lees Interacties

Reacties

  1. Mensink zegt

    februari 13, 2015 om 1:57 pm

    Hoi Linda, morgen maak ik opnieuw de heerlijke wortel tomatensoep. Daarnaast deze hartige taartjes. Mijn vraag is bij de 1e optie qua voorbereiding: zijn deze al helemaal klaar zoals het recept beschrijft + warm je ze bij nuttiging opnieuw 10-15 minuten? Zijn ze in de tussentijd afgekoeld? Moeten ze dan bijv. in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 13, 2015 om 3:11 pm

      Hi, je maakt de taartjes inderdaad helemaal af. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Vervolgens warm je ze 10 – 15 minuten in aluminium folie op.

      Beantwoorden
      • Mensink zegt

        februari 14, 2015 om 9:51 am

        Oké top, dank je!

        Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl