Nog geen beoordelingen
bereiding 20 min
oventijd 20 min

Hartige taartjes met pompoen, geitenkaas en walnoot

Kleine hartige taartjes zijn altijd een goed idee bij een feestelijk kerstdiner. Serveer bij het kerstmenu deze pompoentaartjes met een vulling van geitenkaas, walnoot en rode ui. Mocht je nu echt niet van geitenkaas houden, dan kan je natuurlijk altijd feta gebruiken. Het handige aan hartige taartjes met pompoen is dat de oven zijn werk doet. Zo blijf je niet in de keuken boven de pannen hangen en kan je terug naar de gasten aan tafel. Voor jezelf veel leuker en ook voor je tafelgenoten een stuk gezelliger. Of je gebruikt het als excuus om even van je schoonfamilie af te zijn, de keuze is aan jou 🙂

Hartige taartjes met pompoen

De bodem van dit kerstrecept bestaat uit bladerdeeg. Wil je een stapje gezonder? Kies dan voor de volkorenvariant te verkrijgen bij de biologische of natuurwinkel. Ik heb nu de normale bladerdeeg gebruikt en kies bewust voor een echt verwenmomentje. De topping bestaat uit allerlei lekkere en ook gezonde ingrediënten dus daarmee beperk ik de schade.

Een ander lekker fijn voorgerecht met pompoen is de pompoensoep met kruidenolie. Of kijk eens bij Reny, zij heeft een lekker feestelijke pastinaaksoep met zalmsnippers voor je klaarstaan.

Hartige taartjes met pompoen, geitenkaas en walnoot

Ingrediënten

4 personen
  • 4 plakjes volkoren bladerdeeg
  • 50 gram zachte geitenkaas of feta
  • 50 gram walnoten
  • 1/2 kleine fles pompoen
  • 1 eetlepel verse rozemarijn naaldjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels hüttenkäse cottage cheese
  • vers gemalen zwarte peper en zeezout uit de molen
  • citroensap
  • 4 theelepels honing
  • extra nodig: bakpapier

Bereiding

  • Snijd de pompoen doormidden. Haal de schil eraf en snijd in plakken. Verwijder de draden. Zet een pan water op en kook de pompoen 10 minuten. Giet af en laat goed droog stomen.
  • Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de hüttenkäse met citroensap en peper en zout naar smaak. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de zijkanten omhoog, zodat je een soort bakje krijgt. Vul elke bakje met een lepel van het hüttenkäse mengsel. Leg er een paar plakken pompoen op en bak de pompoentaartjes 20 minuten in de oven.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Hak de walnoten en de rozemarijnnaaldjes grof. De geitenkaas in kleine blokjes. Meng alles in een kom door elkaar en giet de olijfolie erbij.
  • Haal de pompoentaartjes na 12 minuten uit de oven en verdeel het uienmengsel over de taartjes. Bak de taartjes in de resterende 8 minuten verder af.
  • Besprenkel de gerechtjes bij het serveren met 1 theelepel honing.

Linda’s Tips

  • Tip: gebruik de rest van de pompoen voor een pompoensoep of voeg toe aan het eerste bijgerecht de zoete aardappelpuree.
  • Tip: voor de voorbereiding heb je 2 opties. Of je maakt de taartjes helemaal klaar en warmt ter plekke op in de oven (afgedekt 10-15 minuten op 180 graden). Of je maakt de taartjes ter plekke. Kook de pompoen van te voren. Maak een bakje met de op smaak gemaakte hüttenkäse en zet het uienmengsel klaar. Tijdens de amuse haal je het bladerdeeg uit de vriezer. Na het ontdooien vul je de bakjes met de pompoen en hüttenkäse vulling, zet in de oven en na 12 minuten voeg je het uienmengsel toe en bak je de taartjes af.

De lekkerste kerstrecepten van Linda vind je hier.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.