• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Hartige taartjes met pompoen, geitenkaas en walnoot

hartige taartjes met pompoen

december 12, 2014 door Linda 3 Reacties

Kleine hartige taartjes zijn altijd een goed idee bij een feestelijk kerstdiner. Serveer bij het kerstmenu deze pompoentaartjes met een vulling van geitenkaas, walnoot en rode ui. Mocht je nu echt niet van geitenkaas houden, dan kan je natuurlijk altijd feta gebruiken.  Het handige aan hartige taartjes met pompoen is dat de oven zijn werk doet. Zo blijf je niet in de keuken boven de pannen hangen en kan je terug naar de gasten aan tafel. Voor jezelf veel leuker en ook voor je tafelgenoten een stuk gezelliger. Of je gebruikt het als excuus om even van je schoonfamilie af te zijn, de keuze is aan jou 🙂

Hartige taartjes met pompoen

De bodem van dit kerstrecept bestaat uit bladerdeeg. Wil je een stapje gezonder? Kies dan voor de volkorenvariant te verkrijgen bij de biologische of natuurwinkel. Ik heb nu de normale bladerdeeg gebruikt en kies bewust voor een echt verwenmomentje. De topping bestaat uit allerlei lekkere en ook gezonde ingrediënten dus daarmee beperk ik de schade.

Een ander lekker fijn voorgerecht met pompoen is de pompoensoep met kruidenolie. Of kijk eens bij Reny, zij heeft een lekker feestelijke pastinaaksoep met zalmsnippers voor je klaarstaan.

Wat heb je nodig:

  • 4 plakjes (volkoren) bladerdeeg
  • 50 gram zachte geitenkaas (of feta)
  • 50 gram walnoten
  • 1/2 kleine fles pompoen
  • 1 eetlepel verse rozemarijn naaldjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels hüttenkäse (cottage cheese)
  • vers gemalen zwarte peper en zeezout uit de molen
  • citroensap
  • 4 theelepels honing
  • extra nodig: bakpapier

Hoe maak je het klaar:

  1. Snijd de pompoen doormidden. Haal de schil eraf en snijd in plakken. Verwijder de draden. Zet een pan water op en kook de pompoen 10 minuten. Giet af en laat goed droog stomen.
  2. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng de hüttenkäse met citroensap en peper en zout naar smaak. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de zijkanten omhoog, zodat je een soort bakje krijgt. Vul elke bakje met een lepel van het hüttenkäse mengsel. Leg er een paar plakken pompoen op en bak de pompoentaartjes 20 minuten in de oven.
  4. Snijd de ui in dunne halve ringen. Hak de walnoten en de rozemarijnnaaldjes grof. De geitenkaas in kleine blokjes. Meng alles in een kom door elkaar en giet de olijfolie erbij.
  5. Haal de pompoentaartjes na 12 minuten uit de oven en verdeel het uienmengsel over de taartjes. Bak de taartjes in de resterende 8 minuten verder af.
  6. Besprenkel de gerechtjes bij het serveren met 1 theelepel honing.

Geïnspireerd door Delicious Magazine!

Tip: gebruik de rest van de pompoen voor een pompoensoep of voeg toe aan het eerste bijgerecht de zoete aardappelpuree.

Tip: voor de voorbereiding heb je 2 opties. Of je maakt de taartjes helemaal klaar en warmt ter plekke op in de oven (afgedekt 10-15 minuten op 180 graden). Of je maakt de taartjes ter plekke. Kook de pompoen van te voren. Maak een bakje met de op smaak gemaakte hüttenkäse en zet het uienmengsel klaar. Tijdens de amuse haal je het bladerdeeg uit de vriezer. Na het ontdooien vul je de bakjes met de pompoen en hüttenkäse vulling, zet in de oven en na 12 minuten voeg je het uienmengsel toe en bak je de taartjes af.

De lekkerste kerstrecepten van Linda vind je hier.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: DINER, KERST Tags: bladerdeeg, geitenkaas, hartige taart, kerstdiner, kerstmenu, Pompoen, voorgerecht, Walnoten

Lees Interacties

Reacties

  1. Mensink zegt

    februari 13, 2015 om 1:57 pm

    Hoi Linda, morgen maak ik opnieuw de heerlijke wortel tomatensoep. Daarnaast deze hartige taartjes. Mijn vraag is bij de 1e optie qua voorbereiding: zijn deze al helemaal klaar zoals het recept beschrijft + warm je ze bij nuttiging opnieuw 10-15 minuten? Zijn ze in de tussentijd afgekoeld? Moeten ze dan bijv. in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 13, 2015 om 3:11 pm

      Hi, je maakt de taartjes inderdaad helemaal af. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Vervolgens warm je ze 10 – 15 minuten in aluminium folie op.

      Beantwoorden
      • Mensink zegt

        februari 14, 2015 om 9:51 am

        Oké top, dank je!

        Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.