Weekmenu 7 makkelijke recepten

Het nieuweweekmenu staat weer voor jullie klaar. Ik kon het niet laten om er een curry in te stoppen. Enne, niet zoals je deze in het Oosten eet. Ik geef er mijn eigen draai aan en de basis is een potje Patak. Echt zo handig om in huis te hebben. Daarnaast staat er een ovenschotel met pompoen en zoete aardappel op het menu. Op vrijdag eten wij graag lekker en de zelfgemaakte burrito’s zijn echt veel lekkerder dan het pak wereldgerecht. In het weekend kun je aan de bak met een breekbrood of zoete aardappel brownies.

Pak de boodschappenlijst en een pen er maar bij en kijk wat bij je past. Probeer een nieuw gerecht uit en hopelijk is het een blijvertje.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Weekmenu #7 makkelijke recepten

Maandag: bloemkool curry

De bloemkool curry is ideaal voor als je na een (lange) werkdag een snelle en gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Deze curry maak ik met behulp van de curry pasta van Patak (non-spon). Dit is een fijne basis met goede ingrediënten.

bloemkool curry

Dinsdag: ovenschotel met pompoen en zoete aardappel

Het is nog winter dus een ovenschotel mag nog even. In dit gerecht combineer ik twee van mijn favoriete groente: pompoen en zoete aardappel.

ovenschotel met pompoen

Woensdag: spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Deze bolognese is zo’n fijne basis saus om in huis te hebben. Je kookt 1 keer en kan er wel 3 x van eten. In mijn vriezer staat altijd wel een voorraadje. Inmiddels maak ik dit recept met mijn ogen dicht en heb ik dit voor iedereen in mijn omgeving wel eens gemaakt.

spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Donderdag: geroosterde pompoen

De smaak van groente wordt vaak nog lekkerder door het in de oven te bereiden. Pompoen is daar een goed voorbeeld van. Bijna altijd zet ik twee soorten groente op tafel waarvan er één uit de oven komt.

geroosterde pompoen met zaatar

Vrijdag: zelf burrito’s maken zonder pakje en zakje

Een aantal maanden geleden deed ik een oproep op Facebook om te vragen welk recept uit een pakje of zakje jullie zelf eens willen maken. Nou de burrito’s hebben ruimschoots gewonnen. Ik ben ermee aan de slag gegaan en het resultaat is te gek.

zelf burritos maken

Zaterdag: breekbrood van speltbloem

Yes het is weekend en dan is het fijn om eens zelf brood te maken. Breekbrood wel te verstaan. Ik vind dit echt een klein feestje om te maken.

breekbrood van speltbloem

Zondag: zoete aardappel brownies

Mijn vriezer is leeg met zelfgemaakte snacks. Het wordt tijd dat er een nieuwe voorraad komt. Misschien zet ik deze zoete aardappel brownies wel op het menu.

zoete aardappel brownies

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen eetplanningen? Bekijk hier alle weekmenu’s.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.