• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gezonde lunch: linzen bloemkool soep

linzen bloemkool soep

oktober 16, 2013 door Linda 9 Reacties

De herfst is begonnen. Tijd om de koude lunch salade vaker te vervangen door een lekkere gezonde lunch zoals deze stevige linzen bloemkool soep. Voor je stofwisseling is het goed om niet elke middag hetzelfde te eten. Juist door te variëren, krijgt je lijf een boost en functioneert niet (meer) op de automatische piloot. 

Soep is ook nog eens een ideale manier om een extra portie groente binnen te krijgen. Kook de bloemkool kort, beter voor de smaak en behoud van de vitaminen. Door de kruiden, de ui en de Milde Curry krijgt deze soep een lekkere pittige bite. En de geur die van deze soep afkomt is ronduit verrukkelijk.

Voor dit gerecht heb ik droge rode linzen gebruikt. Volgens de verpakking moeten deze 8 uur weken en daarna 1 uur koken. Kijk goed wat er op jouw verpakking staat. Natuurlijk is het ook mogelijk om een blik linzen te gebruiken. Kijk dan naar de snelle bereiding.

Linzen bloemkool soep

voor 4 kommen

  • 1 flinke kop droge rode linzen, 8 uur geweekt en afgespoeld
  • 2 bouillon blokjes minder zout (natuurwinkel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel van elk: komijn, koriander en kurkuma
  • 1 eetlepel Milde Curry, Indiase kruidenpasta (Patak)
  • 1 bloemkool

Zo maak je het:

  1. Zet een pan op het vuur met 1 liter water en 2 bouillonblokjes
  2. Kook de linzen in de bouillon volgens de verpakking. Kijk goed dit kan 30 min. tot een uur zijn
  3. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg olie toe
  4. Snijd de ui in kleine stukjes en bak 1 minuutje aan
  5. Voeg de kruiden en Indiase Milde Curry pasta toe en bak 5 minuten mee
  6. Laat de ui met kruiden vervolgens lekker meekoken met de linzen
  7. Snijd de bloemkool in roosjes en voeg 5 minuten voor tijd toe aan de kokende soep

Snelle versie: vervang de droge linzen door een blik van 400 gram. Spoel de linzen af om overtollig zout te verwijderen.

  1. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg olie toe
  2. Snijd de ui in kleine stukjes en bak 1 minuutje aan
  3. Voeg de kruiden en Indiase Milde Curry pasta toe en bak 5 minuten mee
  4. Zet ondertussen een pan met 1 liter water op met 2 bouillonblokjes
  5. Voeg de bloemkool en ui met kruiden toe aan en kook 5 minuten
  6. Zet het vuur zachtjes en verwarm de linzen 3 minuten mee in de soep

Tip: kijk hier voor een ander recept met de Milde Curry, Indiase kruidenpasta (Patak)

Tip: bloemkool bevat veel calcium. Erg belangrijk voor de gezondheid van je botten en tanden.

Categorie: Lunch Tags: bloemkool, bonen, hoe maak je soep zonder pakje, linzen, soep, soep recepten, vegetarische soep recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. linda zegt

    oktober 20, 2013 om 9:31 am

    Hoi naamgenoot ;)

    Ik was al aan her bedenken wat ik met mijn overige linzen en mijn gister gekochte bloemkool moest doen. Dit recept maken dus!

    Moet er 1 theelepel in totaal van de kruiden in? Of van elk kruid 1 theelepel?

    En ik neem aan dat er maar 2 bouillinblokjes in hoeven?:)

    Beantwoorden
  2. Linda zegt

    oktober 20, 2013 om 12:23 pm

    Hi Linda, wat leuk dat je de soep gaat maken. Even een antwoord op je vragen. Van elke soort kruiden 1 theelepel toevoegen en 2 bouillonblokjes zijn genoeg. Laat jij mij weten hoe het smaakte?

    Hartelijke groeten, Linda

    Beantwoorden
  3. linda zegt

    oktober 20, 2013 om 5:29 pm

    Ik laat het je weten! In de ingrediëntenlijst staat namelijk 2x 2 bouillintabletten!

    Groetjes, linda

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 21, 2013 om 9:56 am

      HI Linda,

      Ik zie het nu pas staan. Om een of andere reden stond de zin er 2 x in. Bedankt voor je oplettendheid. Ik heb het nu aangepast. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  4. linda zegt

    oktober 22, 2013 om 8:59 am

    Hoi Linda,

    Ik mis ‘iets’ in de soep. Ik heb er zout bij gedaan maar ik denk dat ik iets pittigs ofzo mis. Ik ben het milde niet zo gewend, misschien ligt het daaraan haha. Wat zou ik er bij kunnen doen?

    Groetjes Linda

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 22, 2013 om 9:12 pm

      Hi Linda,

      Een volgende keer kan je er nog een rood pepertje meebakken bij het uitje. Dat zorgt voor meer pit. Succes, Linda

      Beantwoorden
  5. Elke zegt

    november 29, 2013 om 7:29 pm

    Hallo Linda

    En ook deze soep is heerlijk, bedankt voor het recept/idee.
    Ik heb van de kruiden 1/2 theelepel gedaan. De pataks wel de aangegeven hoeveelheid.
    Dan is het niet te heftig voor kleine kinderen.

    Deze twee soepreceptjes zorgen er met de kruiden wel voor dat ik iets meer wil gaan experimenteren met kruiden en dergelijke broccolisoep en andere groentesoepen. Soep is hier een handige manier om (extra) groenten e.d. binnen te krijgen bij de kids.

    Helemaal top.
    Groeten Elke

    Beantwoorden
  6. Marleen zegt

    januari 3, 2016 om 1:03 pm

    Super datzijn goeie tips !!!

    Beantwoorden
  7. Birgit zegt

    september 23, 2017 om 10:06 pm

    Heerlijk! Tip: opdienen met verse koriander erop en wat citroensap erover

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl