Linda viert feest: laatste winactie WMF Vitalis Stoompan t.w.v. 189,-

De winnaar van de stoompan is bekend: José Poelen van harte gefeliciteerd.

Aan alle mooie dingen komt een einde. Zo ook aan mijn 4-jarige blogverjaardag. Vandaag komt de aller allerlaatste winactie online. En niet zomaar een give-away. Ik mag in samenwerking met Kookpunt eenWMF Vitalis Stoompan t.w.v. € 189,- cadeau doen! Echt te gek. Ideaal voor iedereen die geen stoomoven heeft en toch wil stomen.

Met stomen gaart het eten in de damp van kokend water. Het voordeel is dat, zowel smaak, als vitamines goed behouden blijven. Alle producten die je normaal gesproken kookt (aardappelen, groente en vis) kun je ook stomen.

Hoe werkt een stoompan?

Een gerecht kun je in 4 stappen bereiden. Vul de bak met water. Naast water kun je ook bouillon, verse kruiden, knoflook of wijn toevoegen voor extra smaak. Zet hierop het rekje met de ingrediënten die je wil stomen. Zet de stomer midden op het fornuis (deze pan is geschikt voor elke warmtebron). Houd de juiste temperatuur in de gaten. Dit lees je af aan de geïntegreerde thermometer op de deksel. De ideale temperatuur ligt tussen de 80 en 90℃. Groenten zijn gemiddeld na 5 minuten gaar en vis na 8 minuten!

WMF Vitalis Stoompan

Mijn ervaring?

Natuurlijk ben ik er zelf ook mee aan de slag geweest. Het eerste gerecht dat in mij opkomt is een gestoomde zalm, broccoli met rijst. Het lijkt mij ideaal om de zalm en groente tegelijk in de pan te doen. Zo gezegd zo gedaan. Alleen was het resultaat niet helemaal zoals verwacht. Je kunt 2 soorten ingrediënten in de pan doen, mits deze dezelfde stoomtemperatuur én tijd hebben.

De tweede keer ging het stomen wel zoals gehoopt. Eerst is de broccoli 5 minuten gestoomd op 95 graden. De zalm was na 4 minuten op 80 graden perfect rosé van binnen.

Marinade zalm

Nieuwsgierig naar de marinade voor de zalm? Dit bestond uit 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels rijstazijn (of witte wijn azijn), 1 eetlepel honing, 1/2 theelepel vers geraspte gember en 1 teentje gesneden knoflook. De vis heeft hier even in gelegen. Het restant gooi je niet weg maar giet je over de zalm bij het serveren. Het resultaat is om je vingers bij af te likken.

Een volgende keer staat zoete aardappel op de planning. Daarbij wil ik experimenteren met verschillende soorten groente. Zodra ik de pan onder controle heb, ga ik met zelfgemaakte bapao broodjes aan de slag. Nu wil jij vast ook een stoompan kopen. Of doe eerst nog even mee met de winactie.

Winactie
Hoe maak je kans op deze geweldige WMF Vitalis stoompan?

  • Laat onder aan deze post wetenwaarom je deze pan wilt winnen, met een geldig e-mailadres.
  • De actie loopt tot en met donderdag 12 oktober en de winnaar wordt vrijdag 13 oktober bekend gemaakt.
  • Voor mij hoef je deze actie niet te delen op social media (mag natuurlijk wel). Ik wil graag dat de pan bij een liefhebber terecht komt, dus overtuig mij maar.
  • Let op, heb je een hotmail adres dan kan mijn mail bij je in de spam terecht komen.
  • De winnaar wordt bekend gemaakt in dit blog én op social media.

WMF Vitalis StoompanDe pan voor dit blog is door Kookpunt en WMF ter beschikking gesteld. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.