• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zoete aardappelpuree met rucola

Zoete aardappelpuree

december 16, 2014 door Linda 6 Reacties

Het kerstmenu voor 2014 is bijna klaar. Er wacht jullie nog een spetterend toetje. Voor dat het zover is, heb ik nog een bijgerecht voor bij de hele vis. Lekker, makkelijk en nog gezond ook. Een zoete aardappelpuree met rucola. Een normale aardappelpuree ziet er wat saai en bleekjes uit, onaantrekkelijk zelfs als je het mij vraagt. De zoete aardappelpuree fleurt je kerstdiner op met die mooie oranje kleur. De rucola erbij zorgt voor mooie groene accenten. En ja de smaak is ronduit verrukkelijk. Ik ben gek op zoete aardappelen en dit is ook vaak geliefd bij kinderen.

Nu tijdens de kerstdagen wil niemand iets weten van gezond eten. Al is het natuurlijk niet verkeerd om de schade wat te beperken. Wist je dat zoete aardappelen complexe koolhydraten bevat? Daardoor heeft je lijf meer werk nodig om het te verteren en geeft het continue energie af. Ook zit deze aardappel boordevol voedingsvezels die ervoor zorgen dat je langer verzadigd blijft. Ach beste fijn toch?

zoete aardappelpuree

De bereiding is dit keer gewoon op het fornuis omdat de oven druk bezet is met de geroosterde groenten en de hele dorade. Ook dit gerecht is makkelijk van te voren voor te bereiden. Kijk maar bij de bereiding hoe simpel dit eigenlijk is. Daarbij maak ik gebruik van rucola die over is van de amuse, pompoen van het voorgerecht en verse kruiden van de vis. Wij gooien dus ook tijdens de kerst niks weg.

Bij Reny staat er ook een puree op het programma en die kleurt ook mooi oranje. Zij kiest voor een wortelpuree met knolselderij en courgette.  Zo zet je op een eenvoudige manier meer groenten op tafel.

Wat heb je nodig:

  • 1 kilo zoete aardappelen (of vervang 500 gram aardappelen door de pompoen van de hartige taartjes)
  • 75 gram rucola (heb je over van de amuse rucola salade met mozzarella en cherrytomaatjes)
  • scheutje plantaardige kookroom
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: vers gesneden kruiden platte peterselie of koriander

Hoe maak je het klaar:

  1. Was en schil de zoete aardappelen zoals je gewend bent bij “normale” aardappelen en snijd in stukken.
  2. Kook 10 minuten met een snufje zout en controleer met vork of ze goed gaar zijn. Giet af en laat even droog stomen.
  3. Stamp de aardappelen, snijd de rucola grof  en voeg toe. Breng op smaak met scheutje plantaardige room, zout en peper naar smaak en strooi er vers gesneden kruiden over.
  4. Serveer in een mooie schaal.

Tip: De halve pompoen die over is van de hartige taartjes, kan je gebruiken voor een soep of verwerken in de zoete aardappelpuree. De aardappels en pompoen kook je samen in een pan, afgieten en vervolgens stampen. Zo ontstaat er een prachtige oranje puree.

Tip: ook dit gerecht kan je makkelijk voorbereiden. Kook de zoete aardappelen van te voren en stamp fijn. De puree verwarm je even in de koekenpan. Voeg na verwarmen pas de rucola, room, zout, peper en verse kruiden toe.

De lekkerste kerstrecepten vind je hier.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, DINER, KERST Tags: bijgerecht, kerstmenu, kerstrecepten, puree, recept, zoete aardappel

Lees Interacties

Reacties

  1. Emily van Kampen zegt

    december 16, 2014 om 2:19 pm

    Lijkt me heerlijk! Zoete aardappel met rucola klinkt als een heel goede combi.

    Beantwoorden
  2. Annelies zegt

    december 17, 2014 om 7:41 pm

    De benodigdheden in dit recept is voor hoeveel personen? Ik moet het hoofdgerecht maken voor 12 volwassen personen en wil deze zoete aardappelpuree met rucola, de geroosterde groenten en de dorade maken.
    Hoeveel puree moet ik dan voorzien ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 17, 2014 om 7:50 pm

      Alle recepten zijn voor 4 personen. Wat cool dat je bijna het complete menu gaat maken. Laat jij mij weten hoe het smaakte? En foto’s (met telefoon) zijn helemaal geweldig. Fijne dagen alvast.

      Beantwoorden
  3. Ria zegt

    november 2, 2015 om 1:45 pm

    geroosterde pijnboompitjes toevoegen maakt het nog lekkerder

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 2, 2015 om 2:03 pm

      Hi Ria, dank je voor de tip. Lijkt mij heerlijk.

      Beantwoorden
  4. Rosanne zegt

    november 2, 2015 om 2:12 pm

    Wat is een snufje zoet? Of moet dat zout zijn?

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.