Weekmenu 102 – makkelijke recepten

Wat een week is het geweest! Op dit moment ben ik druk bezig met verhuizen. Een aantal vrienden komen helpen om het kleine spul over te laden. We slapen voor de 2e keer in het nieuwe huis. We hebben met kerst natuurlijk een nachtje gekampeerd in een casco huis. Vandaag doen we het voor het “echt”. Begin volgende week komen de grote spullen en dat moeten we afscheid nemen van ons oude huis en buurtje. Best wel spannend. Aan mijn eigenweekmenu heb ik nog niet gedacht.

Voor jullie heb ik natuurlijk wel een planning klaarstaan. Maandag is vega met een zoete aardappel soep. Daarnaast staat er een vis recept op het menu en ook stoofvlees. Mocht je tijd hebben dan kun je de soep en het draadjesvlees misschien het weekend al maken. Dat scheelt je van de week weer tijd. De krokante kipburgers zijn een aanrader, net als het dessert op zondag.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 102 makkelijke recepten

Maandag: zoete aardappelsoep met feta

De smaak van de zoete aardappel wordt intenser door dit eerst te roosteren in de oven. Vervolgens worden de groente even kort gebakken met een milde curry pasta. De feta zorgt voor een verrassende hartige bit in deze vegetarische soep.

Zoete aardappelsoep met feta

Dinsdag: zalm in filodeeg

Dit gerechtje stond op het kerstmenu afgelopen jaar. Het zijn eigenlijk mini hartige taartjes met zalm. Zo heb je in 1x je vette vis voor deze week te pakken.

Zalm in filodeeg is een smakelijk hoofdgerecht voor kerst. Het zijn eigenlijk mini gevulde hartige taartjes. Lees snel hoe je dit vis recept maakt.

Woensdag: stoofvlees met funghi porcini

Stoofvlees, wie houdt er nu niet van? Voor de smaak voeg je een zakje gedroogde paddenstoelen toe. Dat geeft nog meer smaak af aan het draadjesvlees.

Stoofvlees met funghi porcini en aardappelpuree. De gedroogde paddenstoelen koop je gewoon in de supermarkt en het geeft dit recept een extra touch.

Donderdag: spruitjes met krieltjes

Met spruitjes begeef ikgevaarlijk terrein. Je houdt ervan of niet. Dit recept is een makkelijke maaltijd met 5 ingrediënten. Ideaal voor na een drukke dag.

Spruiten met krieltjes

Vrijdag: krokante kipburgers met tomatensalsa

Het is weer burger friday. Dit recept van de krokante kipburgers met tomatensalsa was ik vergeten. De kipburger krijgt een krokant korstje door gemalen tortillachips. Meer hoef ik niet te vertellen over dit recept toch?

krokante kipburgers

Zaterdag: worteltaart havermout uit de oven

Start het weekend eens met taart! Doordeweeks maak ik altijd een kommetje havermout pap. Zodra ik wat meer tijd heb, maak ik er een ontbijttaartje van vol met goede ingrediënten.

Worteltaart havermout uit de oven is een goed begin van de dag. Dit ontbijt recept zit boordevol goede ingrediënten voor langdurige energie voor de ochtend.

Zondag: chocolade lava cake met salted caramel

Dit dessert lust echt iedereen. Het water loopt mij in de mond als ik denk aan dit warme cakeje met salted caramel. Wanneer ga jij dit recept maken?

Lava cake met salted caramel

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 102 met makkelijke recepten voor de dagelijkse maaltijd. Deze week krokante kipburgers, stoofvlees, zoete aardappel soep en spruitjes uit de oven.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.