Weekmenu 4 makkelijke recepten

Het einde van mijn project #backtonormal is in zicht. Het heeft mij weinig moeite gekost. Niet alle speerpunten zijn behaald. Bij de sportschool hebben zij mij niet 3x per week gezien… Maar ik heb wel gevarieerd en weer veel groente gegeten. Een nieuw onderdeel dit jaar zijn de weekmenu’s. Jullie hebben hier met veel enthousiasme op gereageerd. Waarschijnlijk ga ik hier nog wel even mee door.

Zondag heb ik nog een blog geschreven met tips om een weekmenu te maken. Misschien heb je hier nog wat aan. Pak voor nu de boodschappenlijst er maar even bij. In het weekmenu van deze week zit een kindvriendelijke curry, een pastaschotel uit de oven en mijn versie van mijn moeders prei ovenschotel met gehakt. Ook staat er een visje op het menu en schuif je op vrijdag een bakplaat de oven in.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu #4 makkelijke recepten

Maandag: kikkererwten curry

Wederom een milde curry met kikkererwten. Dit recept tover je binnen 15 minuten op tafel. Ideaal voor die momenten dat je eigenlijk geen tijd hebt om te koken.

Kikkererwten curry

Dinsdag: pasta uit de oven met bonen

Minimaal 1 x per week staat er bij ons een pasta recept op tafel. Het fijne van dit recept is dat je de ovenschotel geheel kunt voorbereiden binnen 10 minuten.

pasta uit de oven

Woensdag: prei ovenschotel met gehakt

Nog een ovenschotel in het weekmenu? Deze prei schotel is toch echt heel anders dan de pasta variant van dinsdag. Ik maak mijn versie van mijn moeders prei ovenschotel. Ik geef een twist aan dit recept met de gerookte paprika poeder en pesto. Kijk zelf maar even.

Prei ovenschotel met gehakt

Donderdag: witvis filet met mosterdsaus

Vind je elke week vis eten lastig? Nou dan heb ik een nieuw recept voor je repertoire. Voor deze vis uit de oven kun je allerlei soorten witvis gebruiken. Dit combineert goed bij gebakken aardappel en boontjes.

witvis filet met mosterdsaus

Vrijdag: traybake met pompoen en kip

Een traybake is niets meer dan een ovenplaat vol leggen met ingrediënten om een half uurtje erna uit de oven te halen. De bakplaat is gevuld met pompoen, aardappel, kip en ui.

traybake met pompoen

Zaterdag: bananenpannenkoeken

Yes, het weekend wordt goed gestart met bananenpannenkoeken. In de basis heb je slechts 3 ingrediënten nodig voor dit verwenontbijt.

Bananenpannenkoeken

Zondag: gezonde eierkoeken

Ik zit nog steeds midden in mijn #backtonormal project. Natuurlijk wil ik ook nog lekker blijven snoepen. Dat is met deze gezonde eierkoeken absoluut geen probleem.

gezonde eierkoeken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen eetplanningen? Bekijk hier alle weekmenu’s.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.