• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
  • ZOEKEN

Prei ovenschotel met gehakt

Prei ovenschotel met gehakt

november 9, 2016 door Linda 9 Reacties

Afgelopen weekend scrolde ik eens door mijn eigen receptenindex. Tot mijn schrik kom ik erachter dat er geen enkele ovenschotel op de site staat. Niets is lekkerder in dit jaargetijde om een schaal comfort food uit de oven te halen.

Het eerste waar ik aan denk bij een ovenschotel is de prei ovenschotel met gehakt van mijn moeder. Het vlees kruidde zij met een pakje champignon saus. Zo was de schotel direct op “smaak” gebracht en nam de kruidenmix het vocht op uit de prei. Oh boy, dat was de goede oude tijd.

Prei ovenschotel met gehakt

Inmiddels maak ik mijn eigen versie. De champignon saus is vervangen door gebakken kastanje champignons. De ovenschotel wordt lekker pittig door de gerookte paprika poeder. En pesto smaakt eigenlijk overal bij. Zo geef ik een twist aan deze klassieke prei ovenschotel.

Nu wil je vast ook nog wel weten, hoe je een vochtige ovenschotel kunt voorkomen. Een eerste stap is om het gehakt groentemengsel even af te gieten, voordat je het in de ovenschotel doet. Dit had je misschien zelf ook wel verzonnen. Alleen deed ik het dus nooit, want ik vond het teveel moeite. Na de zoveelste nattige ovenschaal, ben ik om. Gewoon even een extra handeling doen.

Mijn volgende tip zag je vast niet aankomen: een eetlepel couscous op de bodem van de ovenschaal strooien doet wonderen. Dit neemt namelijk het vocht op van de groente en je proeft de couscous niet. Echt, zo heb je nooit meer sompige ovenschotels.

Prei ovenschotel met gehakt

Prei ovenschotel met gehakt

Recept voor 4 personen:

  • 1 kilo aardappelen
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • optioneel snufje nootmuskaat
  • 1 – 1,5 kilo prei (vuil)
  • 250 gram kastanje champignons
  • 250 gram rundergehakt
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 flinke eetlepel couscous (ongekookt)
  • 100 gram oude kaas (Old Amsterdam is mijn favo)
  • extra nodig: ovenschaal

Stappen om de prei ovenschotel met gehakt te maken:

  1. Schil, was en kook de aardappelen zoals je gewend bent. Giet af en stamp fijn met een scheutje melk en roomboter. Breng eventueel op smaak met een snufje nootmuskaat.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Verwijder de onderkant van de prei en het buitenste blad. Snijd doormidden en was beide helften onder stromend water. Zo verwijder je het zand. Snijd de prei in dunne ringetjes. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier (wrijf de champignons schoon tussen twee stukken papier) en snijd in stukjes.
  4. Verwarm een koekenpan en rul het gehakt bruin. Je hebt geen olie nodig, want dit komt uit het gehakt. Kruid het gehakt met zout, peper en de gerookte paprikapoeder. Voeg de champignons en prei toe. Bak een paar minuten. Giet het mengsel af om extra vocht in de ovenschotel te vermijden. Doe het terug in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
  5. Vet een ovenschaal in. Strooi de couscous uit op de bodem. Voeg dan het prei gehakt mengsel toe. Dek af met de aardappelpuree en strooi de oude kaas erover. Zet 20 – 25 minuten in de oven.

Prei ovenschotel met gehakt

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Onderwerp: DINER Tags: aardappelen, comfort food, gehakt, gevulde paprika, ovenschotel, ovenschotel recepten, prei, prei recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne zegt

    november 9, 2016 op 8:24 am

    Heerlijk, ben nog op zoek naar een lekkere ovenschotel voor vanavond en deze maakt zeker kans.

    Beantwoorden
  2. Astrid Catsburg zegt

    december 3, 2016 op 3:38 pm

    Vind jullie site erg leuk en de gerechten makkelijk te maken. Het enige dat ik mis is de printversie. Hebben jullie een reden waarom deze optie er niet bij zit?
    Dank je wel alvast,
    groetjes Astrid Catsburg

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 5, 2016 op 9:43 am

      Hi, een printfunctie staat nog op mijn wensenlijstje. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Rosanne zegt

    januari 30, 2017 op 4:22 pm

    Even een vraag, gebruik je rode of groene pesto?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 31, 2017 op 2:05 pm

      Ik gebruik groene pesto al lijkt mij rode pesto ook lekker hoor. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Jessica zegt

    september 16, 2017 op 8:50 am

    Zal ik eens wat geks vertellen? Ik maak hem bijna hetzelfde, alleen doe ik nog kerrie door het gehakt en een laagje banaan in de schotel. De mannen smullen er van hier! ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 18, 2017 op 11:32 am

      He Jessica, dat meen je. Kerrie doe ik er ook wel eens bij. Banaan eigenlijk niet. Pureer je dan twee rijpe bananen ofzo? Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Jessica zegt

        september 18, 2017 op 11:42 am

        Nee, gewoon in plakjes op het gebakken mengsel van gehakt en prei met kruiden.
        Laag gehakt, laag banaan in plakjes, laag aardappelpuree, laagje geraspte kaas en in de oven.

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          september 18, 2017 op 12:27 pm

          Ok, dat klinkt ook goed. Dit bewaar ik voor een volgende keer. Gr. Linda

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Gestoomde hele vis

Lekker eten met Linda – gestoomde hele vis

Vega lunchbox inspiratie voor kids

Lekker eten met Linda – vega lunchbox inspiratie

Weekmenu 101 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf kippensoep maken Zelf kippensoep maken
  • Zelf guacamole maken Zelf guacamole maken
  • Weekmenu 102 - makkelijke recepten Weekmenu 102 – makkelijke recepten
  • 10 x stamppot recepten 10 x stamppot recepten
  • Zelf tortilla wraps maken Zelf tortilla wraps maken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje) Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje)
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • 3x thee tegen verkoudheid 3x thee tegen verkoudheid
  • Havermoutbroodjes Havermoutbroodjes
  • Appelkoeken van havermout Appelkoeken van havermout

Instagram

Meer ladenVolg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info