Voor vandaag heb ik een lekker toegankelijk visgerecht op het menu staan:witvis filet met mosterdsaus. Heel toevallig is het ook nog Bewuste Visweek tot en met zondag. Het doel van deze week is om iedereen aan te sporen duurzaam gevangen en of verantwoord gekweekte vis te eten. Zo help je mee aan een gezonde zee. En niet alleen dat, je weet ook direct dat de vis aan alle kwaliteitseisen voldoet (controle op zo’n 200 punten). Deze vis herken je aan een MSC of ASC logo.
Vorig jaar heb ik met eigen ogen gezien, hoe zalm op een duurzame manier gekweekt wordt. Vanaf dat moment kies ik altijd voor vis met een keurmerk. Het is een kleine moeite en het is net of de vis beter smaakt.
Voor dit makkelijke en snelle recept kun je eigenlijk alle soorten witvis gebruiken. Kijk wat bij je past.
Witvis filet met mosterdsaus
Recept voor 4 personen:
- 300 – 400 gram witvis filet (ASC keurmerk)
- snufje peper en zout
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- snufje peper en zout
- 1 teen knoflook
- 2 flinke tomaten
- extra olijfolie voor insmeren van de ovenschaal
Stappen om witvis filet met mosterdsaus te maken:
- Kruid de vis met een snufje zout en peper. Maak een marinade van de mosterd, citroensap en olijfolie en smeer de vis hiermee in. Laat bij voorkeur de smaken minimaal een half uurtje intrekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de ovenschaal in met olijfolie. Snijd de knoflook in plakjes en de tomaten in schijfjes. Leg de tomaten dakpansgewijs in 2 rijen in de ovenschaal. Verdeel de knoflook erover. Leg de vis erop. Bak 12 – 15 minuten goudbruin in de oven.
- Lekker bij een Hollandse maaltijd met (gebakken) aardappelen en boontjes.