Kikkererwten curry

Ken je dat, kom je moe thuis na een lange dag werken en dan MOET er nog gekookt worden. Eigenlijk heb je er geen energie meer voor. Een pizza in de oven schuiven lijkt dan erg makkelijk. Voor die moeilijke momenten is dit gerecht ideaal. Dekikkererwten curry staat supersnel op tafel. En ook voor kids erg aantrekkelijk, want ze kunnen lekker dippen met het naanbrood.

Sinds ik mijn eetpatroon omgegooid heb, eet ik meerdere keren per week peulvruchten. Voedingskundig is het een topper onder de vezels. Die zorgen er immers voor dat je snel een lekker vol gevoel krijgt. En ook niet onbelangrijk, ze zitten vol met eiwitten en zijn dan ook een goed alternatief voor vlees. Dus mocht je het vlees missen bij de ingrediënten, dat klopt. Vandaag eten wij eens vegetarisch. En ik beloof je, dat je het vlees in de kikkererwten curry niet zult missen!

Kikkererwten curry een makkelijk vegetarisch recept dat binnen 15 minuten op tafel staat en geschikt is voor het hele gezin.

Kikkererwten curry

Recept voor 4 personen:

 • handje amandelschaafsel
 • 200 gram zilvervliesrijst of volkoren couscous
 • olijfolie
 • 2 rode uien, fijngesneden
 • optioneel 1 chilipepertje, heel fijngesneden voor extra pit
 • 1 teen knoflook, fijngesneden
 • 1 eetlepel Milde Curry (Patak)
 • 1 blik goede kwaliteit (biologische) tomatenblokjes
 • 1/2 blikje kokosmelk
 • 1 blik kikkererwten (300 gram)
 • verse koriander
 • voor erbij: naanbrood

Hoe maak je een kikkererwten curry?

 1. Rooster het amandelschaafsel in 3 minuten goudbruin in een koekenpan.
 2. Bereid de rijst of couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
 3. Verwarm een medium grote braadpan en bak de ui 5 minuten.
 4. Voeg knoflook, kruidenpasta en eventueel chilipepertje toe en bak 1 minuut mee.
 5. Spoel de kikkererwten af om zo toegevoegd zout te verwijderen.
 6. Doe de kikkererwten, kokosmelk en tomatenblokjes erbij en roer goed door en laat 5 minuten verwarmen.
 7. Kruid eventueel met zout en peper naar smaak.
 8. Bestrooi de kikkererwten curry met de verse koriander. Voeg het amandelschaafsel pas op je bord toe, dan blijft het lekker knapperig.

Tip: ik heb ook een zalig recept om zelf naanbrood te maken. Bewaar het deeg in bolletjes in de vriezer, die je ter plekke even afbakt.

Tip: wees niet bang dat het potje Milde Curry “werkloos” achter in de koelkast verdwijnt. Je zal het vaker nodig hebben, als jij mij blijft volgen. Kijk eens bij deze overheerlijke Indiaase soep.

Tip: de rest van de kokosmelk kan ingevroren worden voor de volgende keer.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Kikkererwten curry met naan en couscous. Dit vegetarische recept staat binnen 15 minuten op tafel en is geschikt voor het hele gezin. Klik snel op de foto om te zien hoe je dit kikkererwten recept maakt.

Een curry met kikkererwten en naan. Dit vegetarische recept staat binnen 15 minuten op tafel en is geschikt voor het hele gezin.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.