Ken je dat, kom je moe thuis na een lange dag werken en dan MOET er nog gekookt worden. Eigenlijk heb je er geen energie meer voor. Een pizza in de oven schuiven lijkt dan erg makkelijk. Voor die moeilijke momenten is dit gerecht ideaal. De kikkererwten curry staat supersnel op tafel. En ook voor kids erg aantrekkelijk, want ze kunnen lekker dippen met het naanbrood.
Sinds ik mijn eetpatroon omgegooid heb, eet ik meerdere keren per week peulvruchten. Voedingskundig is het een topper onder de vezels. Die zorgen er immers voor dat je snel een lekker vol gevoel krijgt. En ook niet onbelangrijk, ze zitten vol met eiwitten en zijn dan ook een goed alternatief voor vlees. Dus mocht je het vlees missen bij de ingrediënten, dat klopt. Vandaag eten wij eens vegetarisch. En ik beloof je, dat je het vlees in de kikkererwten curry niet zult missen!
Kikkererwten curry
Recept voor 4 personen:
- handje amandelschaafsel
- 200 gram zilvervliesrijst of volkoren couscous
- olijfolie
- 2 rode uien, fijngesneden
- optioneel 1 chilipepertje, heel fijngesneden voor extra pit
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel Milde Curry (Patak)
- 1 blik goede kwaliteit (biologische) tomatenblokjes
- 1/2 blikje kokosmelk
- 1 blik kikkererwten (300 gram)
- verse koriander
- voor erbij: naanbrood
Hoe maak je een kikkererwten curry?
- Rooster het amandelschaafsel in 3 minuten goudbruin in een koekenpan.
- Bereid de rijst of couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm een medium grote braadpan en bak de ui 5 minuten.
- Voeg knoflook, kruidenpasta en eventueel chilipepertje toe en bak 1 minuut mee.
- Spoel de kikkererwten af om zo toegevoegd zout te verwijderen.
- Doe de kikkererwten, kokosmelk en tomatenblokjes erbij en roer goed door en laat 5 minuten verwarmen.
- Kruid eventueel met zout en peper naar smaak.
- Bestrooi de kikkererwten curry met de verse koriander. Voeg het amandelschaafsel pas op je bord toe, dan blijft het lekker knapperig.
Tip: ik heb ook een zalig recept om zelf naanbrood te maken. Bewaar het deeg in bolletjes in de vriezer, die je ter plekke even afbakt.
Tip: wees niet bang dat het potje Milde Curry “werkloos” achter in de koelkast verdwijnt. Je zal het vaker nodig hebben, als jij mij blijft volgen. Kijk eens bij deze overheerlijke Indiaase soep.
Tip: de rest van de kokosmelk kan ingevroren worden voor de volgende keer.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Ha Lin,
Je hebt me te pakken hoor!!
Deze dip lijkt me echt super en ga ik binnenkort maken! Laat je zeker weten hoe het smaakte (en of het me gelukt is haha)
Hi Sabine, dit is echt een fijn recept voor jou. Makkelijk te maken en lekkere pittige smaak. Laat mij zeker weten hoe je het vond. Groeten, Linda
Lekker! Zou dit het ook doen met quinoa? En als ik verse kikkererwten wil gebruiken zet ik ze dan vantevoren in de week (en langer koken uiteraard)?
HI Lotty, tuurlijk kan je de kikkererwtencurry ook met quinoa of bruine rijst maken. Kijk gewoon wat jij het lekkerst vind. Voor verse kikkererwten adviseer ik de gebruiksaanwijzing van het pak te volgen, dus weken en langer koken. Ik verwarm de erwten nu alleen maar. Wist je trouwens dat je kikkererwten makkelijk kan invriezen? Dus kook een grote portie en vries in voor later gebruik. Groeten, Linda
Hi Linda,
Wat een lekker recept, die ga ik snel proberen! Ik heb hem ook opgenomen in mijn overzicht van gezonde kindvriendelijke recepten die je baby, peuter en kleuter wel eten: http://www.leukmetkids.nl/heel-veel-gezonde-en-kindvriendelijke-recepten/
Groeten, Maud
Hi Maud, leuk dat je dit hebt gedaan. Ik heb nog wel een paar andere kindvriendelijke recepten. Ik mail deze wel even naar je.
Groeten, Linda
Klinkt goed! Ik wil eigenlijk wat vaker peulvruchten zoals kikkererwten ed eten. Maar ik heb daar nog niet het handige en lekkere recept voor gevonden. Dit maar onthouden 🙂 en binnenkort maken.
thanks!
Vanavond gegeten samen met mijn vriendin! Smaakte heerlijk en zo op tafel top!!!
Leuk, dank je wel voor je enthousiaste reactie. Gr. Linda