• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Gezonde eierkoeken

gezonde eierkoeken

mei 30, 2015 door Linda 71 Reacties

Beloofd is beloofd, dit weekend krijgen jullie het recept van de gezonde eierkoeken. Wat een enthousiasme op mijn Facebook foto. In totaal 488 likes! Ik ben er nog steeds onderste boven van.

En ik beken, ik heb die dag direct 2 eierkoeken opgegeten. Mijn kinderen waren er niet bij weg te slaan en het mooiste compliment kwam van manlief: “ik heb nog nooit zulke lekkere eierkoeken gegeten”.  Persoonlijk vind ik ze ook waanzinnig. En of je het gelooft of niet, maar de eierkoeken passen binnen mijn detox programma!

gezonde eierkoeken

Eerlijk is eerlijk, het recept is niet van mij. Via Facebook zag ik dit heerlijke recept bij Floraa voorbij komen. Een gezond bakrecept met slechts 5 ingrediënten en binnen 15 minuten klaar? Dat is echt iets voor mij. En ik heb een grote zonde begaan. Ik heb de alle ingrediënten 1 op 1 overgenomen. Dit hoort absoluut niet, maar ik had geen idee hoe de eierenkoeken geperfectioneerd konden worden. Misschien dat ik er een volgende keer merg uit een vanillestokje aan toevoeg.

gezonde eierkoeken

Eierkoeken kun je gewoon zo eten en hebben eigenlijk geen topping nodig. Ik kies hier wel voor, zo is het net een gebakje. Ik heb jarenlang in Brabant gewerkt en daar heb ik geleerd om een eierkoek met boter en suiker te eten. Zo kwam ik op het idee om de koeken met kokosolie extra virgine (dus met kokosmaak) te besmeren en te beleggen met aardbeien en amandelschaafsel. Wauw, echt super lekker.

Nu ik dit stuk schrijf bedenk ik mij dat er nog 3 eierkoeken op het aanrecht liggen. Zou ik er nog eentje nemen?

gezonde eierkoeken

Gezonde eierkoeken

Recept voor 9/10 eierkoeken:

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels agavesiroop (of 3 eetlepels honing)
  • 4 grote (biologische) of 5 kleine eieren
  • 2 theelepels wijnsteekbakpoeder (glutenvrij) of normale bakpoeder
  • snufje Himalaya zout of zeezout
  • extra nodig: bakpapier

Voor de topping:

  • kokosolie extra virgine (met kokossmaak)
  • klein bakje aardbeien
  • 30 gram amandelschaafsel

Stappen om gezonde eierkoeken te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een flinke lepel beslag uit de kom op het bakpapier. Gebruik de lepel om een mooie ronde vorm te maken. Maak de gezonde eierkoeken zo groot als je wilt.
  3. Zet vervolgens 9-10 minuten in de oven. Loop niet weg, de eierkoeken verbranden snel. In mijn oven zijn ze na 9,5 minuut klaar, alleen kan ik de tijd niet op die manier instellen. Laat afkoelen.
  4. Smeer de eierkoeken in met een laagje kokosolie. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakjes. Leg op kokosolie en garneer met amandelschaafsel.

Tip: houd je van makkelijke en simpele bak recepten? Dan zijn deze havermout banaan koekjes ook iets voor jou. In de basis 2 ingrediënten met topping naar keuze.

Tips om nog beter een eierkoek vorm te maken zijn altijd welkom. Eet jij een eierkoek naturel of met een topping? Deel jouw favoriete combi gerust onder deze post.

Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, SNACK Tags: aardbeien, amandelmeel, bakrecepten, detox proof, detox recept, detox snack, gezond bakken, gezond tussendoortje, gezonde snack, moederdag

Lees Interacties

Reacties

  1. Emily van Kampen zegt

    mei 30, 2015 om 7:25 am

    Zelfgemaakte eierkoeken zijn zo lekker! Ik heb ze nog niet met amandelmeel gemaakt, dus daar ben ik wel benieuwd naar 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2015 om 8:37 am

      Ik ben benieuwd naar jou recept.

      Beantwoorden
  2. H. Boelens zegt

    mei 30, 2015 om 8:58 am

    Om de koeken mooi rond te krijgen kun je misschien ’n barking gebruiken.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2015 om 11:29 am

      Goede tip voor een volgende keer.

      Beantwoorden
  3. linda zegt

    mei 30, 2015 om 9:43 am

    Wat zien ze er lekker uit!
    Kan het ook met (volkoren)speltmeel. vind amandelmeel zo prijzig. :-S
    Straks maar proberen als ik thuis ben. 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2015 om 11:29 am

      Mijn buurvrouw heeft ze van de week met speltmeel gemaakt en direct weggegooid. Ze waren te droog. Ik ben het met je eens dat amandelmeel erg duur is!

      Beantwoorden
      • miranda zegt

        juni 1, 2015 om 10:28 am

        zou je ze niet met speltmeel én amarantmeel (combi) kunnen maken???

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          juni 1, 2015 om 10:34 am

          Hi Miranda, ik heb geen idee. Ik heb amarantmeel nog nooit gebruikt. Ik hoor graag hoe het smaakte. Let wel, amandelmeel is een notenmeel en heeft een hele andere smaak van speltmeel.

          Beantwoorden
          • Melina zegt

            juni 4, 2015 om 9:59 pm

            Werkt het ook met boekweitmeel?

            Beantwoorden
            • Linda zegt

              juni 5, 2015 om 9:41 am

              Hi Melina, er zijn al heel veel vragen gesteld over het vervangen van het amandelmeel. Kijk even bij alle antwoorden. Gr. Linda

              Beantwoorden
      • Kelly zegt

        juni 23, 2016 om 1:18 pm

        Ik haal amandelmeel altijd bij een turks supermarktje, daar is het heel betaalbaar!!

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          juni 27, 2016 om 8:54 am

          Goede tip!

          Beantwoorden
  4. Charlotte zegt

    mei 30, 2015 om 9:55 am

    Ah ziet er goed uit! Ga ik snel ook uitproberen. Kan het ook met speltmeel/boekweitmeel? (vast wel..)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2015 om 11:28 am

      Ik hoor van vriendin dat ze te droog zijn met volkoren speltmeel.

      Beantwoorden
    • Wendy zegt

      mei 30, 2015 om 1:48 pm

      Ik heb het geprobeerd met boekweit. Maar helaas veel te droog.

      Groetjes wendy

      Beantwoorden
      • Linda zegt

        mei 30, 2015 om 2:30 pm

        Jammer, wil je echt glutenvrije eierkoeken? Anders is speltmeel misschien toch een optie. Een andere lezer geeft aan dat dit ook lekker is.

        Beantwoorden
        • Lisanne zegt

          juni 25, 2015 om 9:43 am

          Spelt is helaas absoluut niet glutenvrij. Lekker recept, ok ga ze straks proberen met amandelmeel 🙂

          Beantwoorden
  5. Vivian zegt

    mei 30, 2015 om 12:03 pm

    Ze lijken een beetje op de eierkoeken die Reny (Mind your feet) op haar blog heeft staan. Zij maakt ze met speltmeel, en ik heb ze op die manier ook al meerdere malen gemaakt. Ze zijn inderdaad wat droger maar absoluut niet zo droog dat ik ze weg kan gooien. Het lijkt iets meer op een koek dan op een eierkoek. Ik vind ze heerlijk.
    Maar ik ga deze morgen ook eens proberen.

    Beantwoorden
  6. Mariska zegt

    mei 30, 2015 om 1:14 pm

    Met welk meel zou het dan eventueel wel kunnen? Ik bedoel dan als alternatief voor amandelmeel..

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2015 om 2:31 pm

      De meningen zijn verdeeld. De een zegt dat speltmeel te droog is, de ander van niet. Daarbij heeft net iemand ze van boekweitmeel gemaakt en dat is echt te droog (had ik ook verwacht). Ik zou dan gaan voor het speltmeel en meer zoetstof toevoegen.

      Beantwoorden
  7. Vivian zegt

    mei 30, 2015 om 4:07 pm

    Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk. Zelfs man en kids vinden ze lekker.
    Ik heb de ingrediënten door 2 gedeeld en de ene helft met amandelmeel gemaakt en de andere helft met speltmeel en ook die versie is lekker.
    Wel is het zo dat het met speltmeel meer op een zacht broodje lijkt dan op een eierkoek. En ze waren bij mij ook dikker geworden dus ik heb hem doormidden gesneden en er roomboter en een beetje honing op gedaan, heerlijk.
    Ik ga ze op beide manieren zeker nog eens maken want met speltmeel krijg je dus een soort zacht broodje wat je met van alles kan beleggen en met amandelmeel lijkt het echt op een eierkoek.
    Wel waren mijn eierkoeken aan de bovenkant wat ingescheurd en de jouwe zijn prachtig glad en rond maar zal misschien ook met de oven te maken hebben.
    Maar al met al een heerlijke eierkoek/broodje 🙂

    Beantwoorden
  8. Inge zegt

    mei 30, 2015 om 8:58 pm

    Ik heb ze idd ook al meerdere malen gemaakt volgens het recept van Mind your feed, dus met speltmeel, en die vind ik erg lekker. Maar deze variant ga ik morgen maar eens proberen. Eens kijken of manlief over te halen is. 🙂

    Beantwoorden
    • Inge zegt

      mei 31, 2015 om 4:46 pm

      Ja hoor, voor herhaling vatbaar! Deze zijn minstens zo lekker! Al stonden ze bij mij wel 17 minuten 😮 in de oven. Bij 10 minuten waren ze aan de bovenkant nog zacht. Zo werkt dus elke oven weer anders.

      Beantwoorden
      • Linda zegt

        juni 1, 2015 om 8:41 am

        Hi Inge, dat klopt. Elke oven is anders. Groeten, Linda

        Beantwoorden
  9. marlies zegt

    mei 30, 2015 om 9:44 pm

    En deze eierkoeken mag je echt eten wanneer je het detox programma volgt 28 dan van gifbelt tot tempel???

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 1, 2015 om 10:35 am

      Ja, al moet je er geen 10 achter elkaar opeten. De koek is glutenvrij en een beetje honing of agave siroop mag. En ik heb wel glutenvrije bakpoeder gebruikt.

      Beantwoorden
  10. 4.Balou zegt

    juni 1, 2015 om 9:55 am

    Oeh dit klinkt heerlijk, ga ik zeker ook maken! Ik vraag me alleen wel af hoe lang je deze eierkoeken kan bewaren en hoe? Heb je tips?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 1, 2015 om 10:33 am

      Bewaar ze in een afgesloten bak. Ik heb er nog 1 gegeten na 3 dagen en smaakte prima. Al vind ik de eierkoeken het lekkerst vers uit de oven.

      Beantwoorden
  11. Marijke zegt

    juni 1, 2015 om 11:01 am

    Zou i.p.v. amandelmeel ook kokosmeel gebruikt kunnen worden. Dat is goedkoper dan amandelmeel.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 1, 2015 om 11:34 am

      HI, iemand op Instagram had dit gedaan. Toen werd het deeg te kruimelig. Kijk even bij Mind Your Feed voor een variant met speltmeel.

      Beantwoorden
  12. Barbara zegt

    juni 1, 2015 om 9:35 pm

    Wat een goed recept zeg! Ik heb de eierkoeken net gebakken en de smaak is top! Ik heb de ene helft van het beslag neutraal gehouden en de andere helft heb ik gemengd met suikervrij cacaopoeder… Nou die smaken nog lerkkerder! Dit recept is een blijvertje.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 2, 2015 om 9:15 am

      Ooh dat klinkt goed. Een goede tip!

      Beantwoorden
  13. Inge zegt

    juni 2, 2015 om 9:29 am

    Ik heb speltmeel gebruikt en ze zijn heerlijk. Vooral super snel te maken! Toch ook maar een keer amandelmeel kopen en met cacao klinkt ook goed! Ik ben fan 🙂

    Beantwoorden
  14. Brenda zegt

    juni 2, 2015 om 10:13 am

    Hoe past dit binnen een detoxprogramma? Zowel eieren als amandelmeel zijn sterk verzurend.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 2, 2015 om 10:55 am

      Ik volg het programma van Jacqueline van Lieshout dat gericht is om ontgiften. Zowel de eieren als noten mogen in dat programma.

      Beantwoorden
  15. Carolien - On a Healthy Adventure zegt

    juni 2, 2015 om 7:49 pm

    Die zien er zo lekker uit! En die foto van je kindje is zo schattig 🙂
    Ik ga ze snel zelf eens uitproberen, ik tag je in een foto (als ze mooi lukken) 😉

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 2, 2015 om 8:36 pm

      Oh leuk. Tag mij maar!

      Beantwoorden
  16. Lois zegt

    juli 31, 2015 om 9:05 pm

    Mmhhh…. Ze zijn inderdaad heeel snel klaar;)
    Ik maakte ze met boekweitweel! Nu lijken ze meer op een broodje, dus iets meer agave of honing scheelt denk ik ook al.
    Als ik amandelmeel wat goedkoper kan kopen dan probeer ik dat zeker ook !
    Ziet er leuk en lekker uit met aardbeien en kokosrasp en choconibs

    Beantwoorden
  17. Desiree zegt

    september 21, 2015 om 2:45 pm

    Ik vond ze met alleen amandelmeel tè “amandelig” (die structuur zo puur vind ik niet fijn en smaak dan niet helemaal lekker) dus heb ze met 120 gr amandelmeel en 80 gr boekweitmeel gemaakt. Heb er een eetlepel kokosolie aan toegevoegd en dan zijn ze niet zo droog. Lekker!

    Beantwoorden
    • Giot Emily zegt

      februari 22, 2016 om 8:14 pm

      Leuke tips! Ga ik eens uitproberen, want ik vond ze ook iets te veel naar amandel smaken.

      Beantwoorden
  18. christine zegt

    oktober 8, 2015 om 1:21 pm

    Hoi Linda,

    Ik heb ze net ook gemaakt en geproefd en eerlijk gezegd vind ik ze niet zo lekker. En dat is gek he want iedereen vindt ze wel heerlijk.
    Ik vind ze vooral droog. Zou ik iets verkeerd gedaan hebben?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 26, 2015 om 10:28 am

      Hi Christine, geen idee of er iets mis is gegaan. Heb je exact het recept opgevolgd en niet ander meel of andere verhoudingen gebruikt? En het kan natuurlijk gebeuren dat een recept niet je smaak is. Volgende keer beter. Gr. Linda

      Beantwoorden
  19. Erin zegt

    oktober 14, 2015 om 6:08 am

    Beste Linda,

    Gister heb ik de eierkoeken gebakken. Wat ruiken ze heerlijk en is de smaak goed zeg! Ik vond ze alleen droog geworden. Heb je tips hiervoor?

    Groetjes, Erin

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 26, 2015 om 10:21 am

      Hi, heb je je exact aan het recept gehouden? Een eierkoek is van nature ook wat droog natuurlijk. Dus ik heb geen extra tip voor je. Behalve er kokosolie op smeren. Yum!

      Beantwoorden
  20. Natas zegt

    februari 21, 2016 om 8:33 am

    Hi!
    Ik vroeg me af: gebruik je een heteluchtoven of een gewone?
    Gr Natascha

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 22, 2016 om 2:48 pm

      Dit is de gewone oven functie. Gr. Linda

      Beantwoorden
  21. Eline zegt

    februari 21, 2016 om 4:17 pm

    Erg lekker! Ik heb zelf 125 gram amandelmeel en 75gram havermeel gebruikt en een beetje kokos toegevoegd bij de tweede ronde.
    Bij mij duurt het echter wel langer dan 10 min voordat ze gaar zijn.
    Zeker een aanrader!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 22, 2016 om 2:50 pm

      Dank je voor de tip. Soms vinden mensen de koeken te amandel achtig. En ja elke oven werkt anders. Fijn dat je er uit gekomen bent. Gr. Linda

      Beantwoorden
  22. Anita zegt

    februari 22, 2016 om 3:16 pm

    Ze zijn heerlijk. De volgende keer laat ik het deeg even rusten. De 2e ronde met krenten moest wachten omdat de bakplaat vol was en die liepen niet zo ver uit. De smaak is heerlijk!
    Dank je wel.

    Beantwoorden
  23. Beitske zegt

    maart 4, 2016 om 1:10 pm

    ze zijn heerlijk. Ik had er nog wel citroenrasp doorheen gedaan. Ik maak ze ook wel eens met kikkererwten (ja, gewoon een pot kikkererwten , afspoelen, uitlekken en dan verder hetzelfde recept als dat van jou). Maar die zijn niet zo lekker als met amandel.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 4, 2016 om 2:34 pm

      Ok naast de amandelmeel ook kikkererwten of alleen kikkererwten? En dan even prakken ofzo?

      Beantwoorden
  24. Christel zegt

    maart 7, 2016 om 4:20 pm

    Met hazelnootmeel zijn ze ook heerlijk!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 8, 2016 om 9:59 am

      Dank voor de tip!

      Beantwoorden
  25. Marian zegt

    maart 16, 2016 om 11:19 am

    Ik heb half spelt, half amandelmeel gedaan. Met een eetlepel kokosolie en wat vanille extract erin.
    In de tweede bakbeurt wat cacao. Alles even heerlijk. Absoluut niet droog.

    Beantwoorden
  26. Hanne zegt

    maart 23, 2016 om 6:46 pm

    He Linda,

    dankje voor je recept. Ik heb de eierkoeken laatst gemaakt en ze zijn echt lekker.
    Ik zie hierboven verschillende opmerkingen over de vervanging van amandelmeel.
    Ik ben zelf ook op zoek gegaan naar een alternatief omdat ik amandelmeel zo prijzig vind.
    En, het is me gelukt. Ik heb een variant gemaakt met havermout. Daar heb ik een banaan aan toegevoegd om te voorkomen dat het te droog wordt. Een prima alternatief vind ik zelf. Op mijn blog staat het hele recept.

    Liefs,
    Hanne

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 24, 2016 om 9:51 am

      Oh wat leuk Hanne. Ik ga binnenkort even kijken. Groeten. Linda

      Beantwoorden
  27. Dagmar zegt

    mei 29, 2016 om 12:33 pm

    Zou je er bij speltmeel etc niet wat dikke yoghurt bij kunnen doen? Amandelmeel is duur, maar speur op internet altijd naar aanbieding.

    Beantwoorden
  28. Marjan zegt

    juni 25, 2016 om 2:23 pm

    Heb je enig idee hoeveel calorieën deze eierkoeken (gemiddeld) bevatten ?

    Beantwoorden
  29. Myrthe zegt

    november 19, 2016 om 12:48 pm

    Wauw, ik heb ze net gemaakt en ze zijn echt perfect! Ze zouden iets zoeter mogen, ik ben net wat te zuinig geweest met de honing denk ik, maar voor de rest zijn ze helemaal gelukt. De structuur is echt precies goed, heerlijke verse eierkoeken uit eigen oven en nog glutenvrij ook! Dankjewel voor dit recept, daar ga ik nog vaak plezier van hebben 🙂

    Beantwoorden
  30. Sandra zegt

    januari 15, 2017 om 3:01 pm

    Hey Linda,

    Als Belg ontdekte ik onlangs de eierkoek via Albert Heijn. Helaas zitten deze vol met slechte suikers en bewaarmiddelen. Ik kwam op jouw blog terecht voor de gezonde homemade versie. Ze zijn zoveel malen lekkerder dan die uit de winkel! Mijn vriend die de aangekochte eierkoeken helemaal niet lekker vond, kan van deze niet afblijven 😉

    Groetjes,
    Sandra

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 16, 2017 om 9:38 am

      Leuk Sandra om te horen. Ik maak ze niet te vaak, vaak je blijft er van eten… Gr. Linda

      Beantwoorden
  31. Vera Heesink zegt

    februari 27, 2017 om 5:06 pm

    Beste Linda,

    Ik vraag me een beetje af waarop gebaseerd is dat dit een ‘gezond’ recept is. Amandelmeel bevat per 100gr namelijk wel zo’n 56 gram vet en 4,2 gram suiker. Gewoon volkorenmeel bevat maar 1,9 gram vet en 0,4 gram suiker, daar staat natuurlijk wel tegenover dat volkorenmeel veel meer lange keten koolhydraten bevat. Doordat vet een veel hogere energiedichtheid heeft dan koolhydraten bevat amandelmeel ongeveer twee keer zo veel calorieën als volkorenmeel. Het is natuurlijk wel zo dat men, wil men volkorenmeel gebruiken, meer suiker aan het recept moet toevoegen, anders worden de koeken inderdaad erg droog. Het klinkt mij dus in de oren als een dillema of je meer vet (amandelmeel) of meer koolhydraten en suikers (volkorenmeel + suiker) eet.
    Overigens is het natuurlijk niet zo dat dit recept suikervrij is. Het maakt voor het lijf namelijk weinig uit of men suiker in de vorm van honing of suiker uit een pak eet.
    Verder wil ik nog even benoemen dat juist kokosolie barstends vol met verzadigde vetten zit (vergelijkbaar met roomboter). Liever krijgt men onverzadigde vetten binnen. Ik zou dus als tip willen geven om in ieder geval de kokosolie te schrappen.

    Met vriendelijke groet,
    Vera

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 2, 2017 om 8:02 am

      Hi Vera, het is eigenlijk heel simpel. Voor mij zijn goede ingrediënten en smaak van belang. Om die reden maak ik gebruik van deze ingrediënten. Naar mijn mening is er namelijk helemaal niks mis mee. Calorieën en vetten tel ik al helemaal niet. Het draait om een goede balans en zolang je niet alle koeken in 1 keer opeet, is er niks aan de hand. Kijk wat bij je past en maak gerust wijzigingen in het recept. Dit is al door veel lezers gedaan met wisselend succes. De smaak met ander soort meel is namelijk niet altijd zo goed. Voor als je zin hebt in iets lekkers, vind ik dit een prima alternatief n vergelijk tot een kant en klare koek uit de supermarkt. Nu weet je precies wat je eet. Het beste zou zijn om helemaal geen eierkoeken te eten, maar ja dan wordt het leven wel erg saai. Hartelijke groeten, Linda

      Beantwoorden
  32. Corinne zegt

    oktober 5, 2017 om 12:27 pm

    Zojuist deze eierkoeken gemaakt. Was heel leuk om te doen. Helaas waren ze aan de droge kant. Dit zal vast te maken hebben met de instellingen van mijn heteluchtoven. Maar ik ga ze spoedig opnieuw maken en dan hopen dat ze minder droog zijn.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 9, 2017 om 9:18 am

      Hi Corinne, klopt elke oven werkt anders. De eierkoeken horen lekker smeuïg te zijn. Heb je verder niks aangepast aan het recept? Dat zou ook een verklaring kunnen zijn. Gr. Linda

      Beantwoorden
  33. Vincent zegt

    december 28, 2017 om 10:44 am

    HELP!
    Heb alles opgevolgd maar mijn eierkoeken blijven redelijk plat (gaan niet “bol” staan) en worden niet “harder” maar blijven slap en zacht. Wat heb ik niet goed gedaan?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 28, 2017 om 3:02 pm

      Hi Vincent, heb je ook exact dezelfde ingrediënten gebruikt en geen vervanger voor het amandelmeel? Ik weet even niet wat er mis is gegaan. Is de smaak wel ok?

      Beantwoorden
  34. Addy zegt

    juni 10, 2018 om 2:09 pm

    Ik ga deze straks proberen, fijn recept. In plaats van amandelmeel ga ik zonnebloempitten tot meel malen en dat gebruiken. Zonnembloempitten zijn ook erg gezond. Wel zelf malen en direct gebruiken (ivm oxidatie).

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 11, 2018 om 2:13 pm

      Hi Addy, ik ben zo benieuwd. Hoe smaakte de eierkoeken? Gr. Linda

      Beantwoorden
  35. An van de Lest zegt

    juli 3, 2018 om 1:19 pm

    De eierkoeken uit het oorspronkelijk recept zijn prima.
    Zelf mix ik amandelmeel 150 gram , met 50 gram speltmeel omdat ik puur amandelmeel erg ” korrelig” vind.
    Er is trouwens nu ook amandelmeel “fijn”verkrijgbaar bij H&B(tuinen) waar bovendien amandelmeel vaak in de aanbieding is, waardoor het wat minder duur wordt!
    Zelf maak ik ze af met een laagje slagroom of kwark met daarop blauwe bessen, frambozen, bramen of ander seizoensfruit, toefje slagroom erop, smullen maar, gezond??…deels zeker!!??

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 3, 2018 om 1:44 pm

      Hi An, ach je hebt de koeken toch zelfgemaakt? Dat vind ik per definitie al een stuk gezonder dan gekocht. Het gaat mij om bewustzijn en ook lekker genieten van suiker hoor.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.