Weekmenu 24 makkelijke recepten

Nou ik heb de zomer in mijn bol. Wat heb ik genoten van het heerlijke weer de afgelopen dagen. En de vooruitzichten zijn goed, dus ik heb een aantal zomerse recepten in hetweekmenu gestopt. Van groentepakketjes van de barbecue, tot ijsthee en zelfgemaakte pindasaus.

Ondertussen word er achter de schermen hard gewerkt aan de recepten voor de vakantie. Hebben jullie nog speciale aanvragen? Ik heb al een aantal ideetjes klaarliggen, maar sta zeker open voor suggesties.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu #24 makkelijke recepten

Maandag: couscous salade met groente en makreel

Deze maaltijdsalade met groente en makreel heb ik al zo vaak gemaakt. De dressing van limoen, munt en peterselie geven zo’n fijne zomerse smaak af. Echt een aanrader.

Couscous salade met groente en makreel

Dinsdag: doperwtensoep met gamba’s

Soep met dit warme weer? Jazeker, dit is een lekkere lichte frisse soep. Heerlijk met een stuk boerenbrood erbij.

doperwtensoep

Woensdag: gevulde avocado met aardappel

Gevulde groente doet het eigenlijk altijd wel goed. Verdubbel het recept en maak er nog een groene salade bij. Met dit warme weer eet je vaak minder.

gevulde avocado met aardappelsalade

Donderdag: groentepakketjes van de barbecue

Deze pakketjes zijn één van mijn favorieten voor bij een barbecue. Het past bij allerlei soorten vlees, kip of vis en je kunt pakketjes op maat maken. Zo lust mijn dochter geen kaas, dus ik laat bij haar de feta achterwege.

groentepakketjes van de bbbq

Vrijdag: pita pizza’s van speltmeel

Het is weer vrijdag en dan maak je snelle pita pizza’s van speltmeel. Duik de koelkast in voor allerlei leftovers en geniet ervan.

Pita pizza's van speltmeel

Zaterdag: ijsthee maken

Met dit warme weer is het belangrijk om goed te blijven drinken. Na het zoveelste glas water wil je vast iets anders. Deze ijsthee is dan te gek.

zelf ijsthee maken

Zondag: zelf pindasaus maken

Ok, bij ons komt die bruine pot Wijko pindasaus ook gewoon nog op tafel. Met name als er een groot gezelschap mee-eet. Zodra we met het gezin zijn, maak ik graag deze pindasaus.

zelf pindasaus maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen weekmenu’s? Deze kun je hier allemaal terug vinden.

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.