Caprese hamburgers met pesto mayonaise

Het is bijna Vaderdag en daar hoort natuurlijk een Vaderdag recept bij. Het eerste wat in mijn opkomst is een stoer recept met vlees. Tja, manlief is er nu eenmaal gek op. En zelf hamburgers maken is zijn hobby. Wij zijn zelfs zo gek dat de hamburger pers met kookboek mee gaat op vakantie. Hij vindt het heerlijk om nieuwe burger recepten te verzinnen. Dezecaprese hamburgers met pesto mayonaise zijn dan ook speciaal voor mijn lief om alvast in de vakantiestemming te komen.

Over een paar weken vertrekken wij naar Italië. Ik kan mij nu al verheugen op de verse pizza’s van de camping. Mijn lijstje met restaurants moet ik nog maken, maar dat komt wel goed. Onze camping heeft Italiaanse eigenaren die de hele dag door heerlijke cappuccino’s maken. Ik zie mij al zitten met een kopje koffie in het zonnetje, terwijl het gezin nog slaapt. Ondertussen geniet ik heerlijk van de rust met mijn E-reader in de andere hand. Dat is voor mij vakantie.

Thuis kan ik eigenlijk heel slecht stil zitten en moet ik mezelf soms dwingen om op de bank plaats te nemen. Op vakantie daarentegen kan ik alles loslaten en probeer ik de Italianen na te doen. De spreuk Il dolce far niente (het zalige nietsdoen) past dan perfect bij mij.

Even terug naar Vaderdag. Van dit hamburger recept zullen veel heren blij worden en niet alleen zij. Wij hebben er ook van gesmuld.

Caprese burgers met pesto mayonaise

Caprese hamburgers

recept voor 6 stuks

  • 500 gram gehakt
  • 50 gram in stukjes gesneden rauwe ham (4 plakken)
  • 1 ei
  • 1 volkoren beschuit
  • flinke eetlepel vers gesneden platte peterselie
  • snufje zout en peper
  • olijfolie

Topping:

  • 2 vleestomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 6 hamburgerbroodjes
  • paar basilicum blaadjes

Stappen om caprese hamburgers te maken:

  1. Doe het gehakt, rauwe ham, ei, beschuit, peterselie en een snufje zout en peper in een kom. Meng goed door elkaar en zet bij voorkeur even 30 minuten in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
  2. Verdeel het mengel in 6 ballen en maak er hamburgers van. Ik maak gebruik van een hamburger pers, maar je kunt een bal ook plat duwen.
  3. Bak goudbruin en gaar in een koekenpan.
  4. Snijd ondertussen de vleestomaat en mozzarella in plakken.
  5. Snijd de broodjes open en grill met de binnenzijde een paar minuten een pan.
  6. Meng de mayonaise met de pesto en smeer op de broodjes. Leg vervolgens de tomaat erop, dan de burger en als topping de mozzeralla en basilicum blaadjes. Serveer direct.

Een broodje hamburger mag niet ontbreken tijdens een barbecue. Op zoek naar nog meer lekkere gerechten voor bij de barbecue? Download dan mijn E-book met 15 makkelijke bbq recepten.

Download button

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Italiaanse caprese hamburger

Caprese burgers met pesto mayonaise

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.