In deze drukke weken voor de zomervakantie is een weekmenu een heerlijke houvast. Als je ook alvast de boodschappen in huis haalt, hoef je niet meer na te denken over het avondeten. De focus van de recepten ligt op gemak en snelheid. Zo is er meer ruimte voor de vakantie voorbereidingen.
Wat eten we vandaag?
De kikkererwtencurry en pasta pesto carpaccio salade staan binnen 15 minuten op tafel. Daarbij kun je ook een eenpans bolognese pasta maken en gooi je alle ingrediënten voor sushi in een kom.
In het weekend gaat de bbq aan en kun je kiezen uit vele bijgerechten. Of maak eens zelf guacamole. Daarvoor geef ik je twee bereidingen met een origineel recept of een basis versie met ingrediënten uit de voorraadkast.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 262
Maandag: kikkererwten curry
Deze curry in a hurry is handig om in je kookrepertoire te hebben. Binnen 15 minuten kun je aan tafel. Echt, de bereiding is meerdere keren getimed. Serveer er naan bij en iedereen smult van deze makkelijke hap.
Dinsdag: eenpans pasta bolognese
Gek op koken uit één pan? Zet dan dit eenpansgerecht pasta bolognese op het weekmenu. Deze bolognese saus is ook nog eens snel klaar en staat dus in een handomdraai op tafel.
Woensdag: viscurry met spinazie
Met 6 ingrediënten staat deze maaltijd zo op tafel. De vis gaart in de kokosmelk met groene curry pasta. Deze pasta is niet pittig, dus kinderen kunnen gewoon mee-eten.
Donderdag: pasta pesto carpaccio salade
Aan tafel! Wedden dat je huisgenoten snel aan tafel zitten als je vertelt dat er een pasta pesto salade met carpaccio klaar staat?
Vrijdag: sushi in a bowl
Sushi voor luie mensen zoals ik. Op vrijdag wordt er niet uitgebreid gekookt. Sushi rollen kost tijd, het alternatief is om alle ingrediënten voor de sushi gewoon in een kom te gooien. Echt zalig!
Zaterdag: 35 x bijgerechten bbq
Naast vlees, vis of kip maken de bijgerechten de barbecue past echt compleet. In dit blog vind je onwijs veel inspiratie met maar liefst 35 verschillende bbq bijgerechten. Van salades, sauzen tot drankjes.
Zondag: zelf guacamole maken
Guacamole, bijna wekelijks maak ik een portie. De bereiding varieert van een simpele versie met zout, peper, knoflook en chilipoeder tot de originele bereiding met tomaat, sjalot, sap van een limoen en eventueel koriander erbij. Voor al deze versies heb ik een recept. Kijk dus snel mee.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.