5 uit 1 beoordeling

Kokosbollen

De kokosbollen zijn uit nood geboren. Mijn dochter was afgelopen vrijdag onverwacht vrij. Altijd handig, als moeders een lange to-do heeft en aan het stressen is om de blog te vullen voor de vakantie. Waar houd ik die lieve meid tot in ieder geval 12 uur mee bezig? Juist met bakken.

“Lijkt het je leuk om te bakken voor mama d’r werk? ” Twee grote blauwe ogen beginnen te glimmen. “Ja, mag ik het helemaal zelf doen?” Mijn dochter heeft duidelijk meer begrepen van bakken dan ikzelf. Wekelijks staat zij in de keuken (het liefst met vriendinnen) om iets te maken.

kokosbollen

Eieren splitsen is één van haar specialiteiten. Madame is zelfs de merengue queen in huis. Bij mij lukt het niet altijd (iets met geduld geloof ik) terwijl zij haar handen er niet voor omdraait. “Nou mam, deze kokosbollen zijn wel heel makkelijk om te maken.” De volgende keer “moet” ik zorgen voor meer uitdaging…

Kokosbollen recept

Voor de kokosbollen heb je trouwens slechts 3 ingrediënten nodig: eiwitten, kokosrasp en ahornsiroop. Van het eigeel kun je een grote omelet maken of gebruiken voor mayonaise of aioli. Een volgende keer maak ik trouwens de helft van het aantal kokosbollen. Puur voor de zelfbescherming, want anders zijn ze op voordat de dag voorbij is.

kokosbollen

Kokosbollen

Ingrediënten

Aantal personen16 stuks
  • 4 eieren
  • 200 gram kokosrasp
  • 4 eetlepels ahornsiroop

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe kun je zelf kokosbollen maken?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  • Voeg de kokosrasp en ahornsiroop toe en roer goed door elkaar tot je een plakkerige massa krijgt.
  • Maak je handen iets vochtig. Gebruik een ijsschep als maateenheid en maak er bollen van.
  • Zet 15 – 20 minuten in de oven. Bewaar ze in een luchtdichte b

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.