• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Kokosbollen

kokosbollen

juni 18, 2017 door Linda 1 Reactie

De kokosbollen zijn uit nood geboren. Mijn dochter was afgelopen vrijdag onverwacht vrij. Altijd handig, als moeders een lange to-do heeft en aan het stressen is om de blog te vullen voor de vakantie. Waar houd ik die lieve meid tot in ieder geval 12 uur mee bezig? Juist met bakken.

“Lijkt het je leuk om te bakken voor mama d’r werk? ” Twee grote blauwe ogen beginnen te glimmen. “Ja, mag ik het helemaal zelf doen?” Mijn dochter heeft duidelijk meer begrepen van bakken dan ikzelf. Wekelijks staat zij in de keuken (het liefst met vriendinnen) om iets te maken.

Eieren splitsen is één van haar specialiteiten. Madame is zelfs de merengue queen in huis. Bij mij lukt het niet altijd (iets met geduld geloof ik) terwijl zij haar handen er niet voor omdraait. “Nou mam, deze kokosbollen zijn wel heel makkelijk om te maken.” De volgende keer “moet” ik zorgen voor meer uitdaging…

Voor de kokosbollen heb je trouwens slechts 3 ingrediënten nodig: eiwitten, kokosrasp en ahornsiroop. Van het eigeel kun je een grote omelet maken of gebruiken voor mayonaise of aioli. Een volgende keer maak ik trouwens de helft van het aantal kokosbollen. Puur voor de zelfbescherming, want anders zijn ze op voordat de dag voorbij is.

kokosbollen

Kokosbollen

recept voor 16 stuks

  • 4 eieren
  • 200 gram kokosrasp
  • 4 eetlepels ahornsiroop

Stappen om kokosbollen te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  3. Voeg de kokosrasp en ahornsiroop toe en roer goed door elkaar tot je een plakkerige massa krijgt.
  4. Maak je handen iets vochtig. Gebruik een ijsschep als maateenheid en maak er bollen van.
  5. Zet 15 – 20 minuten in de oven. Bewaar ze in een luchtdichte bak.

kokosbollen

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: SNACK Tags: ahornsiroop, kokos, tussendoortjes

Lees Interacties

Reacties

  1. Iris zegt

    augustus 24, 2017 om 8:22 pm

    Ziet er heerlijk uit! Hoe weet je of een bak of kom vet vrij is?

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.