• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Kokosbollen

kokosbollen

juni 18, 2017 door Linda 1 Reactie

De kokosbollen zijn uit nood geboren. Mijn dochter was afgelopen vrijdag onverwacht vrij. Altijd handig, als moeders een lange to-do heeft en aan het stressen is om de blog te vullen voor de vakantie. Waar houd ik die lieve meid tot in ieder geval 12 uur mee bezig? Juist met bakken.

“Lijkt het je leuk om te bakken voor mama d’r werk? ” Twee grote blauwe ogen beginnen te glimmen. “Ja, mag ik het helemaal zelf doen?” Mijn dochter heeft duidelijk meer begrepen van bakken dan ikzelf. Wekelijks staat zij in de keuken (het liefst met vriendinnen) om iets te maken.

Eieren splitsen is één van haar specialiteiten. Madame is zelfs de merengue queen in huis. Bij mij lukt het niet altijd (iets met geduld geloof ik) terwijl zij haar handen er niet voor omdraait. “Nou mam, deze kokosbollen zijn wel heel makkelijk om te maken.” De volgende keer “moet” ik zorgen voor meer uitdaging…

Voor de kokosbollen heb je trouwens slechts 3 ingrediënten nodig: eiwitten, kokosrasp en ahornsiroop. Van het eigeel kun je een grote omelet maken of gebruiken voor mayonaise of aioli. Een volgende keer maak ik trouwens de helft van het aantal kokosbollen. Puur voor de zelfbescherming, want anders zijn ze op voordat de dag voorbij is.

kokosbollen

Kokosbollen

recept voor 16 stuks

  • 4 eieren
  • 200 gram kokosrasp
  • 4 eetlepels ahornsiroop

Stappen om kokosbollen te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  3. Voeg de kokosrasp en ahornsiroop toe en roer goed door elkaar tot je een plakkerige massa krijgt.
  4. Maak je handen iets vochtig. Gebruik een ijsschep als maateenheid en maak er bollen van.
  5. Zet 15 – 20 minuten in de oven. Bewaar ze in een luchtdichte bak.

kokosbollen

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Snack Tags: ahornsiroop, kokos, tussendoortjes

Lees Interacties

Reacties

  1. Iris zegt

    augustus 24, 2017 om 8:22 pm

    Ziet er heerlijk uit! Hoe weet je of een bak of kom vet vrij is?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl