Een nieuw weekmenu voor een nieuwe week. De kids gaan alweer 2 weken naar school en we zijn terug in het ritme. Het scheelt ook dat wij in het begin van de zomervakantie direct vertrokken zijn. Voor ons lijkt de vakantie al heel lang geleden en daarom heb ik van de week ook zo genoten van de zon met twee keer uiteten op het terras.
Onze eetplanning liep hierdoor direct in de soep natuurlijk. Tegenwoordig bedenk ik wel voor 1 week de gerechten, maar koop dit in in twee keer in. Er wijzigt altijd wel iets en zo hoef ik zo min mogelijk weg te gooien.
Voor deze week heb ik weer eens een bowl op het menu gezet. Dit vega recept is binnen 10 minuten klaar. Daarbij kun je heerlijke gemarineerde kipspiesjes eten. Bij mijn dochter is de spaghetti met salami favoriet. Alleen dan wel zonder de extra groente :). Op donderdag staat er een koolhydraatarme maaltijd klaar. De werkweek wordt afgesloten met een pastasasalade met carpaccio en pesto. Wat een feestje.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu makkelijke recepten: 223
Maandag: hummus bowl
Begin de maandag goed met een vegetarische maaltijd met hummus, couscous en groente. Check de koelkast en voorraad op restjes en vul hiermee je kom. Binnen 10 minuten kun je aan tafel, ideaal.
Dinsdag: kip spiesjes met citroen en oregano
Marineer kip met oregano en citroen, rijg ze aan een spies of bak in de pan. De smaakt past perfect bij gebakken aardappeltjes en groente naar keuze.
Woensdag: spaghetti met salami en broccoli
Een pasta recept met broccoli, prei en salami. De uitgebakken worst brengt de tomatensaus direct op smaak. Voeg nog twee soorten groente toe en je het een heerlijke makkelijke maaltijd.
Donderdag: bloemkoolrijst met kip en groente
Vandaag in het weekmenu een koolhydraatarm gerecht met rijst van bloemkool en een romige saus met kip en groente. De basis van de saus is roomkaas (light) met bouillon. Echt een aanrader.
Vrijdag: pasta pesto carpaccio
Op vrijdag wordt er niet echt gekookt. Je zou de pasta alvast de dag ervoor kunnen koken. Vervolgens hoef je vrijdagavond alleen wat groente te snijden om deze maaltijdsalade met carpaccio te serveren.
Zaterdag: tosti met pulled chicken
Pulled chicken kun je op verschillende manieren bereiden. Voor deze tosti met een twist kook je kip in water en breng je op smaak met chilisaus. Doe er een lekkere laag kaas over en je kunt genieten van een smakelijke tosti met kip.
Zondag: granola uit de koekenpan
Het weekend is handig om de werkweek voor te bereiden. Nu lukt mij dit ook niet altijd. Dit granola recept is dan een uitkomst. Alle ingrediënten gooi je in een koekenpannetje en zo kun je in de ochtend toch genieten van zelfgemaakte granola.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Hierbij nog een tip voor de vele verse kruiden waar je van alles mee doet : ik maak van aardappelen verse puree met veel kruiden, vooral lavas (maggiplant) en peterselie.
Lavas gebruik ik sowieso veel in soepen, sauzen, ragout, gebakken tomaat en verzin het maar ! Gebakken tomaat met verse kruiden gebruik ik soms in plaats van jus, ik heb altijd een plastic doosje (van boter of Johma salade) in de vriezer. Gauw even bij vissticks of andere vis of vlees (b.v.tartaartjes) , lekker, gezond en makkelijk !
Hi Dieneke, dank je wel voor je tips. Ik heb ook lavas in de tuin, maar gebruik het eigenlijk nauwelijks. Nu toch maar met je tips aan de slag. Groeten, Linda