• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Zelf pindasaus maken

Pindasaus maken van pindakaas en kokosmelk

juni 2, 2016 door Linda 7 Reacties

Na de zelfgemaakte saté van vorige week, kon zelf pindasaus maken niet achterblijven natuurlijk. De satésaus was hier zo snel op, dat ik er geen foto van heb kunnen maken. Ok, misschien had ik niet iedereen in de buurt een hapje moeten laten proeven. Ik was namelijk erg enthousiast over het resultaat.

Weetje dat ik het altijd heel eng vind om voor bekenden de koken? Stel dat “ze” het niet lusten? Steeds vaker denkt mijn omgeving, dat ik op één of andere sterrenchef niveau met exclusieve ingrediënten in de pan sta te roeren. Nou ik ben absoluut geen Jonnie Boer maar een uit de hand gelopen hobbykok. Tien jaar geleden warmde ik nog een potje groente op met een gehaktbal uit de vriezer …. in de magnetron. Zo zien jullie maar, dat ik van heel ver ben gekomen. Hahaha.

Zelf pindasaus maken voor bij sate

Even terug naar de zelfgemaakte pindasaus. Die vond ik dus goed geslaagd en liet ik maar wat graag proeven. Deze satésaus is lekker snel klaar door het gebruik van goede pindakaas. Je kunt natuurlijk ook heel makkelijk zelf pindakaas maken. Alleen had ik even geen zin om een zak pinda’s te doppen. Het geheime ingrediënt in deze pindasaus is zoete chilisaus. Weten jullie nog dat ik die laatst ook zelfgemaakt heb? Helaas is mijn potje weer leeg, dus ik mag binnenkort weer aan de bak.

Zelf satésaus maken op een snelle manier met pindakaas en kokosmelk.

Zelf pindasaus maken

voor 1 klein pannetje

  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 100 ml kokosmelk*
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 6 eetlepels (120 gram) 100 % pindakaas of zelfgemaakt

Hoe maak je zelf pindasaus:

  1. Snijd het sjalotje zeer fijn. Verwarm een kleine koekenpan met olie en fruit hierin de ui. Zet het vuur lager en voeg de sojasaus, kokosmelk en chilisaus toe. Roer goed door elkaar. Voeg dan de pindakaas toe en blijf goed roeren zodat je een homogene massa krijgt. Is de saus te dik voeg dan meer kokosmelk toe. Proef of de satésaus naar wens is, voeg gerust meer pindakaas toe.
  2. Serveer de pindasaus met zelfgemaakte saté of een lekkere nasi.

*koop een pakje van 250 ml of een blik van 400 ml. Het restant kokosmelk kun je invriezen voor een volgende keer of een curry.

Zelfgemaakte satésaus mag natuurlijk niet ontbreken bij een barbecue. Op zoek naar nog meer recepten voor de barbecue? Download dan nu het E-book met 15 recepten.

Download button

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Pindasaus maak je makkelijk zelf met pindakaas en kokosmelk
Zelf pindasaus maken met pindakaas, chilisaus en kokosmelk

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Barbecue recepten, Diner Tags: hoe maak je zelf pindasaus, hoe maak je zelf satésaus, pindakaas, pindakaas recepten, zelf maken, zelf maken recepten, zelf sauzen maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Ria | liefdevoorbakken.nl zegt

    augustus 4, 2016 om 7:37 pm

    Mmmmm, lekker! Dit kan toch ook wel met normale pindakaas van Calvé?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 10, 2016 om 3:38 pm

      Hi, natuurlijk. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. kiki zegt

    september 8, 2016 om 5:34 pm

    In de zoete chilisaus zitten toch toegevoegde suikers?
    En ik dacht dat calve zonder nootjes zo ongeveer de enige pindakaas zonder suiker was…. zit in de ah pindakaas geen suiker toegevoegd?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 9, 2016 om 10:53 am

      Hi Kiki, ik maak vaak gebruik van zelfgemaakte chilisaus. In de Calvé pindakaas met noot zit juist suiker. De naturel variant heeft dit niet. De 100% pindakaas heeft alleen maar pinda’s en geen suiker of olie. Ik kan dit inmiddels ook bij de Plus krijgen want het is niet van de AH zelf. Bij mijn AH staat die 100% pindakaas vrij laag in het schap.

      Beantwoorden
  3. Johannes Black zegt

    september 8, 2016 om 7:00 pm

    Dag Linda,

    Gebruik je zoete of zoute soy sauce? Ik denk zomaar dat je er ketjap manis indoet. Je hebt 1001 soorten chili saus, welke gebruik jij?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 9, 2016 om 10:50 am

      Hi Johannes,

      Ik bedoel echt zoute sojasaus, ketjapmanis is echt iets anders. Ik heb of zelfgemaakte chilisaus (zie recept op de blog) of een fair trade variant in huis. Merk weet ik niet uit mijn hoofd. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Cynthia zegt

    juli 10, 2017 om 11:38 pm

    Hoi ik vroeg mij af mag je dit dan ook in een detox week eten.?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl