Nog geen beoordelingen

Zelf pindasaus maken

Na de zelfgemaakte saté van vorige week, kon zelf pindasaus maken niet achterblijven natuurlijk. De satésaus was hier zo snel op, dat ik er geen foto van heb kunnen maken. Ok, misschien had ik niet iedereen in de buurt een hapje moeten laten proeven. Ik was namelijk erg enthousiast over het resultaat.

Weetje dat ik het altijd heel eng vind om voor bekenden de koken? Stel dat “ze” het niet lusten? Steeds vaker denkt mijn omgeving, dat ik op één of andere sterrenchef niveau met exclusieve ingrediënten in de pan sta te roeren. Nou ik ben absoluut geen Jonnie Boer maar een uit de hand gelopen hobbykok. Tien jaar geleden warmde ik nog een potje groente op met een gehaktbal uit de vriezer …. in de magnetron. Zo zien jullie maar, dat ik van heel ver ben gekomen. Hahaha.

Zelf pindasaus maken voor bij sate

Even terug naar de zelfgemaakte pindasaus. Die vond ik dus goed geslaagd en liet ik maar wat graag proeven. Deze satésaus is lekker snel klaar door het gebruik van goede pindakaas. Je kunt natuurlijk ook heel makkelijk zelf pindakaas maken. Alleen had ik even geen zin om een zak pinda’s te doppen. Het geheime ingrediënt in deze pindasaus is zoete chilisaus. Weten jullie nog dat ik die laatst ook zelfgemaakt heb? Helaas is mijn potje weer leeg, dus ik mag binnenkort weer aan de bak.

Zelf satésaus maken op een snelle manier met pindakaas en kokosmelk.

Zelf pindasaus maken

Ingrediënten

Aantal personen1 klein pannetje
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 100 ml kokosmelk*
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 6 eetlepels 120 gram 100 % pindakaas of zelfgemaakt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd het sjalotje zeer fijn. Verwarm een kleine koekenpan met olie en fruit hierin de ui. Zet het vuur lager en voeg de sojasaus, kokosmelk en chilisaus toe. Roer goed door elkaar. Voeg dan de pindakaas toe en blijf goed roeren zodat je een homogene massa krijgt. Is de saus te dik voeg dan meer kokosmelk toe. Proef of de satésaus naar wens is, voeg gerust meer pindakaas toe.
  • Serveer de pindasaus met zelfgemaakte saté of een lekkere nasi.

Linda’s Tips

  • *koop een pakje van 250 ml of een blik van 400 ml. Het restant kokosmelk kun je invriezen voor een volgende keer of een curry.

Zelfgemaakte satésaus mag natuurlijk niet ontbreken bij een barbecue. Op zoek naar nog meer recepten voor de barbecue? Download dan nu het E-book met 15 recepten.

Download button

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Pindasaus maak je makkelijk zelf met pindakaas en kokosmelk

Zelf pindasaus maken met pindakaas, chilisaus en kokosmelk

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.