Nog geen beoordelingen

Zelf ijsthee maken

Met de categorie “zelf maken” wil ik jullie laten zien hoe simpel en leuk het is om kant en klare producten eens zelf te maken. Nu kies ik graag voor gemak en lukt het mij ook niet altijd om zelf aan de slag te gaan. Zelf ijsthee maken daarentegen is zo makkelijk, daar kan het loopje naar de supermarkt niet tegenop.

Daarnaast zijn de pakken kant en klare ijsthee te zoet voor mij. Dan is het juist zo fijn om zelf ijsthee te maken. Voor deze ijsthee maak ik gebruik van de “cold brew” methode. Eenvoudiger kan bijna niet, want je vult een kan met koud water en hangt hier de theezakjes in. Het resultaat is een zachte theesmaak. Hiervoor heb je geen suiker nodig!

Zelf ijsthee maken is makkelijk en lekkerder dan een kant en klaar pak. Met water, goede thee, citroen en munt maak je zelf ijsthee.

Een voorwaarde is wel dat je goede kwaliteit thee gebruikt. Voor de cold brew ijsthee methode wordt een variant gebruikt van Clipper (nonspon). Deze thee vind ik gekookt niet zo lekker en juist als ijsthee fantastisch. (volgen jullie mij nog?)

Vervolgens voeg ik nog een takje munt en een paar schijfjes citroen toe en klaar is de zelfgemaakte ijsthee. Ben je geen ijstheeliefhebber, dan kun je ook fruit, groente en kruiden toevoegen aan water. Voor inspiratie met smaakcombinaties is het blog met 4x fruitwater recepten misschien iets voor jou.

Laat de zomer maar komen en vul de koelkast met zelfgemaakte dranken!

zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee maken

Ingrediënten

Aantal personen1 liter
  • 1 liter water
  • 2 zakjes thee naar keuze Clipper lemon & ginger
  • 2 schijfjes citroen
  • 1 flinke tak munt uit de tuin
  • extra nodig: glazen kan of pot
  • optioneel: paar schijfjes verse gember

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Vul de glazen kan met KOUD water. Hang de theezakjes erin. Vul aan met de schijfjes citroen en munt. Zet weg in de koelkast en laat minimaal 4 uur trekken, maar het liefst een hele nacht.
Zelf ijsthee maken is makkelijk en lekkerder dan een kant en klaar pak. Met water, goede thee, citroen en munt maak je zelf ijsthee. Een lekker verfrissend zomers drankje voor een warme dag.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.