Weekmenu makkelijke recepten 235

Zaterdagmorgen en dus tijd voor een nieuw weekmenu. Over twee weken is het gewoon kerst! Weet jij al hoe je de feestdagen gaat vieren en wat er op het menu komt? De komende tijd kunnen jullie nog heerlijke recepten verwachten voor een gezellig kerstdiner. Van de week kwam een heerlijke soep online en op mijn Instagram pagina heb ik een recept voor carpaccio bonbons gezet.

Ondertussen wordt er ook nog “normaal” gegeten natuurlijk. Pak de agenda en de boodschappen lijst erbij en bekijk hoe jouw weekmenu er deze week uitziet.

Wat eten we vandaag?

Op maandag staat er een vegetarische hartige taart klaar. Deze uientaart kun je een dag van te voren al bereiden en opnieuw verwarmen in de oven. Op dinsdag staat een zuurkoolschotel van manlief op tafel. Wat eten we nog meer deze week? Schuif een lekker kippetje in de oven of maak een pan soep. Vrijdag is het burger time met heerlijke kipburgers met een krokant korstje. Het weekend kun je een eerste gerecht voor kerst maken (stoofperen) en een twist op de garnalen cocktail uitproberen.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 235

Maandag: uientaart met pecorino

Deze uientaart is heerlijk veelzijdig. Je kunt de hartige taart met ui warm of koud serveren. Als hoofdgerecht met een groene salade of bij een kom soep. Of als een zalig borrelhapje in kleine puntjes gesneden. Nou zal je op maandag geen borreldate hebben, schat ik in. Maak deze uientaart voor deze makkelijke maandag een lekkere salade bij en je bent klaar.

Gekarameliseerde uientaart met kaas

Dinsdag: zuurkoolschotel

Mijn kinderen houden niet van zuurkool, totdat papa een zuurkoolschotel maakt met gehakt, rozijnen, ananas en kaas. Tja, dan eten ze dus wel zuurkool.

Een zuurkoolschotel met ananas, kaas en gehakt. Deze ovenschotel is makkelijk om te maken en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Klik op de foto om dit recept uit de oven te bekijken. #ovenschotel

Woensdag: kip met citroenboter

Hmm, schuif van de week dit kippetje ingesmeerd met citroenboter de oven in. Lekker met gebakken aardappelen en groente naar keuze. Comfort food ten top.

kip met citroenboter en rozemarijn

Donderdag: champignonsoep met zalm

Soep is altijd een goed idee. In dit blog leg ik uit hoe je een basis champignonsoep maakt, maar ook hoe je de soep kunt pimpen tot een kerstwaardige soep. Serveer er stokbrood bij voor een volledige maaltijd.

champignonsoep met zalm

Vrijdag: krokante kipburgers

Het is burger friday! Kipburgers maken, heb je dit wel eens gedaan? Echt dit recept is zo makkelijk en lekker. In de blog geef ik je tips hoe je zo’n heerlijke krokante korst kunt maken.

Krokante kipburgers met guacamole

Zaterdag: stoofperen

In het weekend staat het weekmenu in het teken van kerst. Je kunt nu al beginnen met voorbereiden. Wat? Stoofpeertjes zijn een klassieker bij elk kerstmenu. Maak de peertjes dit weekend en vries ze in. Dat scheelt je tijd tijdens de feestdagen. Enne dit stoofperen recept is zonder alcohol en suiker, dus iedereen kan ervan genieten.

stoofperen zonder alcohol en suiker

Zondag: amuse Hollandse garnalen

Deze amuse is een twist op de garnalen cocktail. Kijk dit hapje er eens feestelijk uitzien? Probeer het recept dit weekend eens uit.

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje
Kerst recepten

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten. Wat eten we vandaag?

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.