Nog geen beoordelingen

Avocado met ei uit de oven

Avocado is één van mijn grote liefdes, op eetgebied dan hè. Ik heb deze groene vriend jarenlang niet gegeten vanwege de hoeveelheid calorieën. Heb je de avocado wel eens warm gegeten? Nee? Dan moet je deze avocado met ei uit de oven eens proberen.

Waarschijnlijk weten jullie al lang dat dit komt door de gezonde vetten, dus daar zal ik jullie niet mee vermoeien. Wat ik wél leuk vind om te vermelden, is dat ik er beter uitzie door meer goede vetten aan mijn eetpatroon toe te voegen. Mijn huid is veel minder oneffen, minder pukkeltjes (yes!) en mijn haar glanst meer.

Inmiddels eet ik een paar keer per week avocado. Meestal in een salade, als spread op brood of in een smoothie. Een warme bereiding had ik nog niet eerder gegeten. Ik ben positief verrast door de avocado met ei uit de oven. Het gegaarde eitje smaakt lekker bij de warme avocado en de zongedroogde tomaatjes geven het gerecht extra smaak. Je kunt dit recept als lunch gebruiken of zelfs als ontbijt. Ik zou dan wel de hoeveelheid halveren.

Avocado met ei uit de oven

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaat
  • snufje zout en vers gemalen peper

Optioneel

  • tomatensalade met koriander

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de avocado door en verwijder voorzichtig de pit.
  • Hol de avocado verder uit, zodat er een eitje in past.
  • Breek een eitje open en laat er voorzichtig in vallen. Het kan zijn dat er wat eiwit uitloopt. Dit gebeurde ook bij mijn 1e eitje, het 2e eitje ging al een stuk beter zoals je op de foto kunt zien. Plaats de avocado’s op een met bakpapier beklede plaat. Staan ze niet stabiel? Zet ze dan in een klein ovenschaaltje klem, zodat het ei er niet uit kan lopen. Strooi de zongedroogde tomaat er over.
  • Doe de bakplaat of ovenschaal een minuut of 10 tot 15 in de oven totdat het eitje gegaard is naar jouw smaak.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.