Taco’s met gehakt en tomatensalsa

Ik heb weer een lekker Mexicaans gerecht voor jullie klaarstaan: taco’s met gehakt en een tomatensalsa. Dit is een “old school” gerecht zonder dat er een pakje of zakje bij komt kijken. Dit keer heb ik niet een pak Wereldgerechten onder de loep genomen zoals bij de burritos. De samenstelling van de taco’s varieert namelijk afhankelijk van mijn voorraad.

taco's met gehakt en tomatensalsa

Eigenlijk komt het er op neer, dat ik elke keer maar weer iets in de pan gooi. De basis van gehakt, ui, bonen en kaas is een redelijke contante. Daarna is het een kwestie waar ik zin in heb en wat er in de kast ligt. De ene keer gaan er kidneybonen in, maar het kunnen ook chilibonen zijn of bruine bonen. Het blikje maïs wil ik nog wel eens vergeten in plaats daarvan serveer ik maïskolven uit de oven. De tomatensalsa maak ik ook niet altijd. In plaats daarvan snijd ik tomaten in stukjes en maak er een guacamole bij.

De gevulde taco’s met gehakt is een lekker easy recept voor de vrijdagavond. Juist als je niet zoveel zin hebt om te koken. Het enige nadeel is, dat je dit gerecht niet fatsoenlijk kunt eten. Dus schuif je stoel goed aan, hang goed boven je bord en aanvallen maar.

taco's met gehakt en tomatensalsa

Taco’s met gehakt en een tomatensalsa

Recept voor 4 personen:

  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gember poeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 300 gram gehakt
  • 1 blikje mais (150 gram)
  • 1 blik kidneybonen (310 gram)
  • 12 taco schelpen
  • geraspte kaas (cheddar)

tomaten avocado salsa

  • 3 flinke tomaten
  • 1 avocado
  • 2 lente uitjes
  • snufje zout en peper

Stappen om de taco’s met gehakt en tomatensalsa te maken:

  1. Snijd de ui en paprika in stukjes.
  2. Verwarm een koekenpan met olijfolie en fruit de uitjes. Voeg de kruiden toe en bak een minuutje mee totdat alle geuren vrijkomen. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee. Roer het gehakt erdoor en bak rul.
  3. Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking
  4. Spoel het blikje maïs en de kidneybonen om en laat uitlekken. Zet het vuur lager en roer de maïs en bonen erdoor om te verwarmen.
  5. Verwarm de taco schelpen volgens de verpakking.
  6. Maak ondertussen de tomaten avocado salsa. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snijd in blokjes. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Hussel de ingrediënten door elkaar en breng op smaak met een snufje zout en peper.
  7. Vul de schelpen met het gehaktmengsel en een flinke eetlepel van het tomatensalsa. Strooi er geraspte kaas over.

taco's met gehakt en tomatensalsa

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.