Nog geen beoordelingen

Havermout banaan koekjes

Eén van mijn inspiratiebronnen is Instagram. Ik word zo blij van die mooie foodfoto’s de hele dag. Nu waren zowel Maura als Suus tegelijkertijd bezig met koekjes met slechts 2 ingrediënten. Oh, wat houd ik van die simpele en makkelijke recepten. En ook nog eens 2 van mijn favo ingrediënten: havermout & banaan.

Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het koekje. Wel zo fijn, want op die manier hoef je geen suiker toe te voegen. De havermout fungeert als een soort van meel. Bananen variëren in grote en dat beïnvloed het “deeg”. Voeg meer havermout toe als het “deeg” te nat is. Met als resultaat een lekker “chewy” koekje voor bij een kop thee of koffie.

Inmiddels heb ik al meerder keren geëxperimenteerd, want ik heb wekelijks rijpe bananen op de fruitschaal liggen. Naast de 2 hoofdingrediënten kan je allerlei extra’s toevoegen. Ik houd van een stevige bite dus kies voor noten. De rozijnen en chocolade maken dit koekje helemaal af.

Struin je keukenkastjes af naar fijne extra’s en ga op zoek naar je favoriete combinatie. Enne, inmiddels staat er een nieuwe versie online: amandel banaan koekjes. Crunchy van buiten en zachte van binnen.

Havermout banaan koekjes

Ingrediënten

12 koeken
  • 300 gram rijpe banaan bananen verschillen best in grote, dit waren 2 forse jongens
  • 100 gram havermout

Extra's

  • 20 gram rozijnen
  • 20 gram pure chocolade min. 72% cacao
  • 20 gram ongezouten en ongebrande noten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel de bananen, snijd in stukjes en prak fijn met een vork.
  • Voeg de havermout toe en meng goed door elkaar.
  • Nu kun je aan de slag met de extra’s. Hak de noten & chocolade in stukjes. Niet te fijn, want je wilt nog wel kleine herkenbare stukje overhouden. De noten en de helft van de rozijnen voeg je toe aan het “beslag”. De chocolade & rozijnen houd je apart.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Om de koekjes even groot te houden, gebruik ik een eetlepel. Neem een flinke eetlepel “beslag” en leg op het bakpapier en ga door totdat “beslag” op is. Strooi vervolgens de rozijnen en stukjes chocolade erover. Druk plat met de bolle kant van de lepel, zodat ze in het koekje gedrukt worden.
  • Zet de havermout banaan koekjes 20 minuten in de oven. Even laten afkoelen en val aan!

Linda’s Tips

  • Tip: voor de extra’s zijn de mogelijkheden natuurlijk legio. Je kunt pitten & zaden, kaneel of koekkruiden, sinaasappelschil, gedroogd fruit of wat dan ook gebruiken.

Deze havermout banaan koekjes hebben in de basis 2 ingrediënten. De havermout banaan koekjes zijn simpel, makkelijk te maken en ook nog eens suikervrij.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.