Weekmenu 67 – makkelijke recepten

Vandaag krijg ik mijn verjaardagscadeau van 3 vriendinnen: een diner met overnachting! Kijk dat zijn de betere cadeaus. Ik ben al gestopt met eten, want bij Mario’s komen er zoveel lekkere Italiaanse gerechten voorbij. De lijn wordt doorgezet bij het ontbijt de volgende ochtend…. Via Instagram houd ik jullie op de hoogte en anders zie je de foto’s wel terug in het volgende kijkje in mijn leven.

Van boodschappen doen en koken komt dit weekend niet zoveel. De draad pak ik maandag el weer op. Mag ik je een tip geven voor je eetplanning deze week? Maak de chili con carne en vul je vriezer ermee. Nu kan het nog want over 2 maanden heb je geen zin meer in dit comfort food.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 67 makkelijke recepten

Maandag: quinoa koekjes met bloemkool

Het weekend komen wij nogal eens wat veggies tekort en die vul ik dan op maandag flink aan. Deze koekjes maak je van quinoa en bloemkool en kids zijn er dol op.

quinoakoekjes met bloemkool

Dinsdag: chili con carne

Heb jij ooit al wel eens deze chili con carne gemaakt? Het is waarschijnlijk de lekkerste die je ooit zult eten en is van mijn grote kookvriend Jamie Oliver.

Chili con carne van Jamie Oliver

Woensdag: bietensalade met makreel

Bij mijn vorige baan spraken we altijd over smaken die polariseren. Wat een woord! Dit is ook van toepassing op deze salade. Je houdt van bietjes of niet. Ik ben fan dat mag duidelijk zijn.

bietensalade met makreel

Donderdag: rucola stamppot met gerookte kip

Van de bietjes direct door naar de rucola. Deze stamppot lust echt iedereen. Zuurkool eten ze thuis liever niet, deze stamppot gaat erin als zoete koek.

rucola stamppot met gerookte kip

Vrijdag: pita pulled chicken

De pulled chicken is een nieuwe uitvinding hier in huize Linda en direct een dikke hit. Simpel te maken door de kip te koken in bouillon en de saus maak je met kruiden uit de voorraad.

Pita pulled chicken

Zaterdag: amuse met groene aspergetips, zalm en avocado

Heb je zin om uit te pakken dit weekend? Serveer dan een amuse met groene aspergetips en zalm. Lente op je bord en in je mond.

Amuse met groene aspergetips, zalm en avocado

Zondag: borrelbrood met pesto

Dit brood past perfect bij mijn favoriete hobby: borrelen. Ik krijg direct weer trek als ik aan de smaak denk.

borrelbrood met pesto

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.