Update project #backtonormal

Inmiddels ben ik twee weken onderweg met mijn project #BackToNormal. Voor mezelf heb ik een 6-tal speerpunten bedacht en vandaag geef ik jullie een update.

Voor mij staat januari voor weer normaal doen. Alleen volg ik geen dieet en is het ook geen challenge. Nou ja, soms ben ik wel in gevecht met mezelf hoor. Ik heb mijn aandachtspunten er nog even bij gepakt.

back to normal

1. Meer water drinken

Nou, dit gaat inmiddels redelijk goed. Het moet weer even een nieuwe gewoonte worden. Met de kou heb ik wat moeite met water en kies ik liever voor thee. Mijn koffie consumptie ligt rond de 3 koppen koffie. Af en toe neem ik een 4e kop maar dan wel cafeïnevrij. Dat vind ik minder lekker en vervolgens ben ik direct “genezen”.

2. Meer groente

Yes, het lukt goed om meer groente te eten. Bij het avondeten staat er meer dan 1 soort op tafel en voor de lunch heb ik al een paar keer soep gemaakt. Van de week kunnen jullie nog wel een keer een soepje verwachten.

zelf kippensoep maken

3. Meer bewegen (3 x in de week)

Oh, kunnen we meer sporten ook gewoon overslaan? Dit onderdeel is nog niet zo geslaagd. Ik ga nog maar 1x per week naar de sportschool in plaats van 2x. En mijn fiets is de schuur nog niet uitgekomen dit jaar. Daarbij heb ik nog maar 1x een grote wandeling gemaakt.

4. Meer variëren

Het weekmenu is weer ingevoerd in huize Linda. Ondertussen is de voorraadkast en vriezer geïnspecteerd en ben ik druk bezig om eerst allerlei restjes op te eten. Hierdoor wordt er goed en gevarieerd gegeten.

voordelen van een weekmenu

 

5. Geen alcohol

Zo, ik geef mezelf even een schouderklopje. Inmiddels heb ik al 4 borrels en 1 verjaardag overleefd. Afgelopen weekend zat ik notabene in een winebar aan de Edelflower tonic. Jeetje, wat ben ik trots op mezelf. Dit aandachtspunt loopt uitstekend. Maar goed, ik doe dit al jaren en iedereen weet ervan.

Update #backtonormal

6. Meer ME-time

In de eerste week van januari hadden de kinderen nog vrij. Ze hangen de hele dag om je heen en gaan later naar bed. Dan is het toch lastiger om een momentje voor jezelf te nemen. Vanaf afgelopen week ging het heel goed. Ik heb zelfs weer eens een ouderwets avondje met thee, deken en een boek op de bank gezeten. Top!

Op naar de laatste twee weken. Laat ik eens kijken of het sporten beter gaat. Ben je ook begonnen met weer normaal eten? Heb jij ook een aantal speerpunten bedacht? En hoe gaat het bij jou. Ik ben benieuwd.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.