Kip korma met zoete aardappel en kikkererwten

Na de december maand snak ik naar gewoon eten. Het liefst met veel groente. Ik heb mijn favoriet, zoete aardappel, weer eens tevoorschijn gehaald. Deze groente combineert namelijk geweldig in een curry met kip, kokosmelk en kikkererwten. Kijk maar eens mee hoe je in een handomdraai deze kip korma op tafel zet.

Minimaal 1 keer per week eten wij hier een Oosterse maaltijd. Dat vind ik een welkome afwisseling naast de pasta gerechten of een simpel aardappel, groente en vlees maaltijd. De Oosterse keuken heeft vaak net iets meer rijke, intense smaken zonder te pittig te worden. Tenminste, met de keuzes houd ik rekening met de smaak van de kinderen.

Kip korma met zoete aardappel en kikkererwten

Vaak gooi ik een aantal kruiden in de pan om een gerecht op smaak te brengen. Eigenlijk doe ik maar wat. Maar een kip tandoori, tonijn teriyaki of kip korma is een level hoger. Lang niet altijd zijn alle ingrediënten in huis of ontbreekt de tijd (of geen zin om eerlijk te zijn) om mij te verdiepen in de juiste verhoudingen voor de echte Oosterse smaak.

Kip korma met zoete aardappel en kikkererwten

Na een lange dag werken of een intensieve dag met de kids, heb ik ook niet zoveel energie meer om de keuken in te duiken. Sterker nog, met kerst heb ik 3 dagen niet gekookt. Ik was even helemaal “klaar” met koken. Af en toe maak ik ook gebruik van een potje of zakje, mits de ingrediënten goed zijn. Op die manier draai je makkelijk en snel een lekkere maaltijd in elkaar.

Via mijn Aziatische supermarkt ben ik in aanraking gekomen met het merk Asian Home Gourmet. Dit is een assortiment kruidenpasta’s en marinades met authentieke oosterse smaken. De producten zijn puur natuur en bevatten geen MSG (oftewel vetsin een smaakversterker in veel Aziatische producten), conserveringsmiddelen of kunstmatige kleurstoffen.

Iedere kruidenpasta van Asian Home Gourmet bevat lokale Aziatische ingrediënten, die met traditionele slow cooking methodes zijn bereid om de volle smaak van de kruiden en specerijen te behouden. Hmmmm..

Kip korma met zoete aardappel en kikkererwten

Deze romige milde kip korma is een lekker stoofgerecht en favoriet bij het hele gezin. Daarbij zijn de kinderen dol op zoete aardappel en kikkererwten. Zeker als de maaltijd geserveerd wordt in een bowl. Dit is helemaal hip tegenwoordig en past ook perfect bij dit comfort gerecht. Het geroosterde amandelschaafsel en de verse koriander maken de Oosterse maaltijd helemaal af. Zo waan ik mij weer even in Azië.

Kip korma met zoete aardappel en kikkererwten

recept voor 4 personen:

  • 200 gram (basmati) rijst
  • 1 grote ui
  • 1 x Indian Korma curry van Asian Home Gourmet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 – 450 gram kipdijfilet
  • 200 ml water
  • 600 gram zoete aardappel
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 groot blik kikkererwten (310 gram)
  • 4 eetlepels amandelschaafsel
  • verse koriander
  • optioneel: voor erbij naanbrood

Hoe maak je de kip korma met zoete aardappel en kikkererwten:

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de ui in stukjes. Verwarm een koekenpan met olie op middelhoog vuur en bak hierin de ui met de marinade 2 minuten.
  3. Snijd ondertussen de kip in stukjes en bak 3 minuten mee. Voeg het water toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
  4. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes van 2 cm. Zet een ruime pan met water op het vuur en kook in 10 minuten gaar en giet af.
  5. Voeg de kokosmelk toe aan de pan met kip. Roer de zoete aardappel en kikkererwten er door en verwarm (zonder te koken) 2 minuten.
  6. Serveer de kip korma curry met de gekookte rijst, amandelschaafsel en de verse koriander. Lekker voor erbij is naanbrood. Voor de kids is het altijd een feestje om te dippen met het brood in de saus.

Kip korma met zoete aardappel en kikkererwten

Dit artikel betreft een samenwerking met Asian Home Gourmet. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.