• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Kip korma met zoete aardappel en kikkererwten

Kip korma met zoete aardappel en kikkererwten

januari 7, 2017 door Linda Reageer

Sponsored. Na de december maand snak ik naar gewoon eten. Het liefst met veel groente. Ik heb mijn favoriet, zoete aardappel, weer eens tevoorschijn gehaald. Deze groente combineert namelijk geweldig in een curry met kip, kokosmelk en kikkererwten. Kijk maar eens mee hoe je in een handomdraai deze kip korma op tafel zet.

Minimaal 1 keer per week eten wij hier een Oosterse maaltijd. Dat vind ik een welkome afwisseling naast de pasta gerechten of een simpel aardappel, groente en vlees maaltijd. De Oosterse keuken heeft vaak net iets meer rijke, intense smaken zonder te pittig te worden. Tenminste, met de keuzes houd ik rekening met de smaak van de kinderen.

Kip korma met zoete aardappel en kikkererwten

Vaak gooi ik een aantal kruiden in de pan om een gerecht op smaak te brengen. Eigenlijk doe ik maar wat. Maar een kip tandoori, tonijn teriyaki of kip korma is een level hoger. Lang niet altijd zijn alle ingrediënten in huis of ontbreekt de tijd (of geen zin om eerlijk te zijn) om mij te verdiepen in de juiste verhoudingen voor de echte Oosterse smaak.

Kip korma met zoete aardappel en kikkererwten

Na een lange dag werken of een intensieve dag met de kids, heb ik ook niet zoveel energie meer om de keuken in te duiken. Sterker nog, met kerst heb ik 3 dagen niet gekookt. Ik was even helemaal “klaar” met koken. Af en toe maak ik ook gebruik van een potje of zakje, mits de ingrediënten goed zijn. Op die manier draai je makkelijk en snel een lekkere maaltijd in elkaar.

Via mijn Aziatische supermarkt ben ik in aanraking gekomen met het merk Asian Home Gourmet. Dit is een assortiment kruidenpasta’s en marinades met authentieke oosterse smaken. De producten zijn puur natuur en bevatten geen MSG (oftewel vetsin een smaakversterker in veel Aziatische producten), conserveringsmiddelen of kunstmatige kleurstoffen.

Iedere kruidenpasta van Asian Home Gourmet bevat lokale Aziatische ingrediënten, die met traditionele slow cooking methodes zijn bereid om de volle smaak van de kruiden en specerijen te behouden. Hmmmm..

Kip korma met zoete aardappel en kikkererwten

Deze romige milde kip korma is een lekker stoofgerecht en favoriet bij het hele gezin. Daarbij zijn de kinderen dol op zoete aardappel en kikkererwten. Zeker als de maaltijd geserveerd wordt in een bowl. Dit is helemaal hip tegenwoordig en past ook perfect bij dit comfort gerecht. Het geroosterde amandelschaafsel en de verse koriander maken de Oosterse maaltijd helemaal af. Zo waan ik mij weer even in Azië.

Kip korma met zoete aardappel en kikkererwten

recept voor 4 personen:

  • 200 gram (basmati) rijst
  • 1 grote ui
  • 1 x Indian Korma curry van Asian Home Gourmet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 – 450 gram kipdijfilet
  • 200 ml water
  • 600 gram zoete aardappel
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 groot blik kikkererwten (310 gram)
  • 4 eetlepels amandelschaafsel
  • verse koriander
  • optioneel: voor erbij naanbrood

Hoe maak je de kip korma met zoete aardappel en kikkererwten:

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de ui in stukjes. Verwarm een koekenpan met olie op middelhoog vuur en bak hierin de ui met de marinade 2 minuten.
  3. Snijd ondertussen de kip in stukjes en bak 3 minuten mee. Voeg het water toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
  4. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes van 2 cm. Zet een ruime pan met water op het vuur en kook in 10 minuten gaar en giet af.
  5. Voeg de kokosmelk toe aan de pan met kip. Roer de zoete aardappel en kikkererwten er door en verwarm (zonder te koken) 2 minuten.
  6. Serveer de kip korma curry met de gekookte rijst, amandelschaafsel en de verse koriander. Lekker voor erbij is naanbrood. Voor de kids is het altijd een feestje om te dippen met het brood in de saus.

Kip korma met zoete aardappel en kikkererwten

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Dit artikel betreft een samenwerking met Asian Home Gourmet. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: Diner Tags: Aziatische ingredienten, bonen, curry recepten, kikkererwten, kikkererwten recepten, kip recepten, kokosmelk, kokosmelk recepten, Oosterse maaltijden, oosterse recepten, zoete aardappel, zoete aardappel recepten

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl