Weekmenu 191 – makkelijke recepten

Het nieuwe weekmenu staat weer klaar met voedzame en gezonde recepten waar je blij van wordt. Zoals een maaltijdsoep met zoete aardappel en linzen. Ook staat er een aardappel-groente-vlees maaltijd op het menu, die je in zijn geheel in de oven gaat.

Vraagje, wie heeft de spaghetti bolognese van Jamie Oliver nog niet gemaakt? Zet dit gerecht snel op je eetplanning. Werkelijk iedereen lust dit. Ik kwam er zelfs achter, dat dit recept inmiddels door bijna een half miljoen (!) mensen is bekeken… Fantastisch, ik schrok er zelfs van.

Daarbij heb ik een broccoli stamppot en makkelijke pasta in het weekmenu gezet. In het weekend kun je zelf granola maken en ook geef ik je suggesties voor lekkere voedzame ideetjes voor het middageten. Ik lunch graag met salades. Volg mij Instagram en dan zie je mijn creaties op zondag en woensdag voorbij komen.

Succes weer deze week.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Maandag: linzen zoete aardappel soep

We starten het weekmenu met een flinke maaltijdsoep van linzen en zoete aardappel. Je kunt de soep alvast op zondag voorbereiden, dat scheelt je doordeweeks weer.

Linzen zoete aardappelsoep

Dinsdag: spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Dit recept van spaghetti bolognese heb ik twee weken geleden weer eens gedeeld op Facebook. Hier heb ik veel mensen blij mee gemaakt. Jullie hebben mij massaal foto’s en berichtjes gestuurd. Dit is echt de allerlekkerste bolognese ever. Maak de saus klaar en de andere helft mag de vriezer in.

Jamie Oliver recepten spaghetti bolognese

Woensdag: ovenschotel met broccoli

In het weekmenu probeer ik ook altijd een gerecht met aardappel te stoppen. Met slechts 7 ingrediënten draai je deze ovenschotel in elkaar. Een aardappel groente vlees maaltijd in ovenschotel vorm!

Krieltjes met broccoli en kip uit de oven

Donderdag: zoete aardappel stamppot broccoli

Het fijne aan deze makkelijke maaltijd is dat het bomvol groente zit. De zoete aardappel is officieel een groente! De zoete aardappel puree smaakt heerlijk bij de broccoli en de worstjes.

Zoete aardappel stamppot met broccoli. Stamppot recept, zoete aardappel recept, een makkelijke gezonde maaltijd

Vrijdag: pasta met cherry tomaat en tonijn

Lin, gaan we koken op vrijdag? Ja! In de eerste maand van het jaar, eten we graag gezonder. Deze maaltijd staat binnen 20 minuten op tafel en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig.

Spaghetti met cherry tomaat en tonijn

Zaterdag: chocolade boekweit granola

Een zak granola kun je zelf kopen of zelf maken. Deze granola is echt onweerstaanbaar lekker. Zo weet je ook precies wat je eet. Ideaal om in huis te hebben, al is het lastig om eraf te blijven…

chocolade boekweit granola

Zondag: 10 x gezonde lunchrecepten

Zoek je inspiratie voor de lunch en ben je de boterham met kaas een beetje zat? Bekijk dan deze 10 gezonde lunchrecepten.

makkelijke en gezonde lunch recepten

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Avondeten recepten uit weekmenu 191

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.