Nog geen beoordelingen

Zoete aardappel stamppot met broccoli

Heb jij na de feestdagen ook zo’n zin in “normaal eten”? Nou komt dat goed uit! De maand januari staat in het teken van lekkere en gezonde recepten voor het avondeten, maar ook de lunch. Ik trap af met deze zoete aardappel stamppot met broccoli en worstjes.

Het fijne aan deze makkelijke maaltijd is dat het bomvol groente zit. De zoete aardappel is officieel een groente! De zoete aardappel puree smaakt heerlijk bij de broccoli en de worstjes. Zo combineer je eens andere smaken en daarbij staat deze maaltijd snel op tafel.

Ik ben dol op een stamppot met een twist in de winter. De zoete aardappel smaakt net even anders dan een klassieke stamppot. Ben je op zoek naar een vegetarische stamppot? Bekijk de zoete aardappel stamppot met prei en geitenkaas balletjes of de zoete aardappel stamppot met bonen en feta eens.

Zoete aardappel stamppot met broccoli. Stamppot recept, zoete aardappel recept, een makkelijke gezonde maaltijd

Zoete aardappel stamppot met broccoli

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 kilo zoete aardappelen
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • 2 broccoli stronken of 800 gram schoongemaakte broccoli
  • olijfolie
  • 300 gram chipolata worstjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Schil en snijd de aardappelen in stukjes. Kook in zo’n 10 – 15 minuten gaar. Breng op smaak met een scheutje melk en klontje boter.
  • Snijd roosjes van de broccoli. Maak de stronk schoon en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 8 minuten gaar. Stamp tot een puree en meng met de aardappelpuree en houd warm op heel laag vuur.
  • Bak ondertussen de chipolata worstjes in een koekenpan met een scheutje olijfolie gaar.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Zoete aardappel stamppot met broccoli. Dit is een makkelijk stamppot recept met zoete aardappel en broccoli dat net even anders is, heerlijk! Dit stamppot recept zet je snel op tafel, is makkelijk te maken en nog gezond ook. Bekijk hier het recept. kelijke gezonde maaltijdStamppot met zoete aardappel en broccoli

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.