Heb jij na de feestdagen ook zo’n zin in “normaal eten”? Nou komt dat goed uit! De maand januari staat in het teken van lekkere en gezonde recepten voor het avondeten, maar ook de lunch. Ik trap af met deze zoete aardappel stamppot met broccoli en worstjes.
Het fijne aan deze makkelijke maaltijd is dat het bomvol groente zit. De zoete aardappel is officieel een groente! De zoete aardappel puree smaakt heerlijk bij de broccoli en de worstjes. Zo combineer je eens andere smaken en daarbij staat deze maaltijd snel op tafel.
Ik ben dol op een stamppot met een twist in de winter. De zoete aardappel smaakt net even anders dan een klassieke stamppot. Ben je op zoek naar een vegetarische stamppot? Bekijk de zoete aardappel stamppot met prei en geitenkaas balletjes of de zoete aardappel stamppot met bonen en feta eens.
Zoete aardappel stamppot met broccoli
Ingrediënten
- 1 kilo zoete aardappelen
- scheutje melk
- klontje boter
- 2 broccoli stronken of 800 gram schoongemaakte broccoli
- olijfolie
- 300 gram chipolata worstjes
Bereiding
- Schil en snijd de aardappelen in stukjes. Kook in zo’n 10 – 15 minuten gaar. Breng op smaak met een scheutje melk en klontje boter.
- Snijd roosjes van de broccoli. Maak de stronk schoon en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 8 minuten gaar. Stamp tot een puree en meng met de aardappelpuree en houd warm op heel laag vuur.
- Bak ondertussen de chipolata worstjes in een koekenpan met een scheutje olijfolie gaar.
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor