Weekmenu 107 – makkelijke recepten

Eindelijk is het lente en ik kan hier zo blij van worden. De zon doet mij altijd erg goed. Maar dat komt denk ik ook, omdat ik al een paar dagen in Malaga ben. Lekker even niks doen, slapen, eten en lezen en dat helemaal alleen! Een paar jaar geleden ben ik zelfs 2,5 week alleen naar Singapore, Bali en Lombok geweest. Zalig vind ik dat. Ik heb even rust nodig en zon en daar geniet ik nu met volle teugen van.

Hetweekmenu zit vol met lente recepten zoals een snijbonen stamppot, een risotto met zalm en asperges en Griekse kipspiesjes. Voor het weekend heb ik bedacht dat de varkenshaas in bladerdeeg wel lekker zou zijn. Dit recept zou je ook met Pasen op tafel kunnen zetten.

Aankomende week heb ik na maanden eindelijk weer eens een kookdag met Lucie. Mocht je nog verzoekjes hebben voor Pasen of in zijn algemeenheid dan hoor ik dat graag.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 107 makkelijke recepten

Maandag: snijbonen stamppot met witte bonen balletjes

In een restaurant kreeg ik een kleine amuse: blote billetjes in het gras. Dit is een stamppot met snijbonen, witte bonen en rookworst eigenlijk. Hierdoor werd ik geïnspireerd om een snijbonen stamppot met de witte bonen vega balletjes te maken. Echt zalig!

Een snijbonen stamppot met witte bonen balletjes. Een makkelijk vegetarisch recept waarbij je zelf je vleesvervanger maakt met een pot witte bonen. #stamppot #vegetarisch

Dinsdag: risotto met zalm en asperges

Volgende week ga ik met Lucie weer recepten voor Pasen op de foto zetten. Deze risotto met zalm en asperges kun je zo met Pasen op tafel zetten hoor. Het fijne aan dit recept is dat je niet hoeft te roeren want de risotto gaart in de oven. De smaken passen perfect bij dit jaargetijde.

Risotto uit de oven met groene asperges en gerookte zalm. #lente #pasen #spring #risotto

Woensdag: Griekse kipspiesjes

Vorig jaar gingen we in de mei vakantie naar Zakynthos. Een typische Griekse marinade is de combinatie van oregano met citroen en olijfolie. Gebruik dit eens voor je kip. Dit is zoveel lekkerder dan kant en klare kipkruiden.

Griekse kipspiesjes met citroen en oregano

Donderdag: aspergetaart met filodeeg

Oh wat heerlijk zeg een plaattaart met asperges en rauwe ham. Yum!

Aspergetaart met filodeeg en rauwe ham

Vrijdag: poke bowl met tonijn

Dit is een ideale maaltijd voor de vrijdag. Vul een kom met rijst, groente en rauwe vis gemarineerd met sojasaus, lente ui en sesamolie. Echt zo zalig!

poke bowl met tonijn, avocado en zeewier

Zaterdag: varkenshaas in bladerdeeg met een champignon truffelsaus

In het weekend zet ik meestal een lunch, ontbijt, bakrecept of borrelhapje voor jullie klaar. Vandaag had ik zin in iets anders. Voor mij is varkenshaas in bladerdeeg met een champignon truffelsaus een feestje en dat eet ik niet op de doordeweekse dag. Dus misschien is dit recept nog een idee voor Pasen?

Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een kerst hoofdgerecht dat niet kan mislukken. Dit is een feestelijk vlees recept.

Zondag: dadel noten repen met kokos

Zondag is bakdag. Mijn kids zijn gek op deze dadel noten repen met kokos. Het fijne aan dit recep is dat je de repen in de vriezer kunt bewaren en bevroren in de trommels stopt.

De dadel noten repen met kokos zijn een verantwoord tussendoortje. Voor dit recept heb je slechts 6 ingrediënten nodig en zijn makkelijk te maken. Ideaal om mee te nemen naar kantoor of in de lunchbox van de kinderen. #gezond #tussendoortjes

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 107 met makkelijke recepten geschikt voor het hele gezin van een snijbonen stamppot, poke bowl, Griekse kipspiesje en risotto met zalm.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.