Hetweekmenu is voor mij een fijne houvast. Deze week heb ik twee keer de planning omgegooid. Zondag hadden we een spontane borrel met eten bij vrienden en woensdag had ik geen zin in de geplande stamppot. Na een drukke dag had ik nauwelijks puf om te koken en toen heb ik friet met broodjes hamburgers gehaald bij de snackbar. Ja, wij foodbloggers zijn net “echte” mensen.
Heb je nog leuke plannen dit weekend? Wij hebben een klus weekend gepland. Zoals je misschien op mijn Instagram Stories hebt gezien, zijn we bezig met ons kantoor. We willen straks in het nieuwe huis in een andere opstelling zitten en gaan nu alvast proefdraaien. Deze week heb ik dan ook weer ouderwets gewerkt aan de keukentafel met een internet draad van de meterkast naar de huiskamer. Ach, dat heeft ook wel zo zijn charmes.
Hopelijk kan ik maandag weer aan een nieuw bureau zitten in een heerlijk fris geschilderde en schoon kantoor. Ik kan niet wachten!
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.
Weekmenu 56 makkelijke recepten
Maandag: zoete aardappel stamppot met geitenkaasballetjes
We beginnen de week vegetarisch. Deze zoete aardappel stamppot is na publicatie door meerdere lezers al gemaakt en heel goed bevallen. De zoete smaak van de stamppot past goed bij het zilte van de geitenkaas. De balletjes rol je nog in gehakte nootjes waardoor de stamppot ook een fijne crunch heeft.
Dinsdag: pasta met vis
Wat zouden we zijn zonder een pak pasta in huis? Dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Terwijl de penne kookt maak je de saus. Voor deze saus gebruik ik kabeljauw maar een andere witvis kan ook. Houd je niet van vis, vervang dit dan door kipfilet. Dit smaakt ook heerlijk in combinatie met de olijven.
Woensdag: bloemkoolnasi met ei
Van de pasta naar een oosters gerecht, alleen is deze nasi niet van rijst gemaakt maar van bloemkool. Ideaal voor als je deze maand bewuster aan het eten bent en graag meer groente aan de maaltijd toevoegt. De smaak is echt goed, ook ik had mijn bedenkingen vooraf. Dit lees je allemaal in het blog.
Donderdag: zelf pastasaus maken van verse tomaten
Voor dit recept heb je even tijd nodig, want de saus mag een paar uur pruttelen op het vuur. Vervolgens kun je de vriezer vullen met bakjes. Bij dit recept krijg ik vaak de vraag waarom ik een kleine beetje suiker aan de saus toevoeg. De reden is om zo het zuurtje van de tomaten te ontkrachten. Je kunt het altijd weglaten.
Vrijdag: pita met groente en geitenkaas
Vrijdag staat er een pita broodje op het menu met groente en geitenkaas. Het is een vegetarisch broodje. De combi van geitenkaas met biet en spinazie is echt te gek. Mocht het thuisfront hier niet zo van houden, bak dan nog extra falafel voor erbij.
Zaterdag: sla wraps met bonen
Lunchtime! We schuiven het bammetje met kaas even aan de kant en gebruiken sla om er wraps van te maken. Vul ze met bonen, avocado en kipfilet of duik de koelkast in voor restjes.
Zondag: stoofperen zonder alcohol en suiker
Geniet nog even van de stoofpeertjes nu het nog kan. Op de blog vind je genoeg recepten waar je de stoofperen in kunt verwerken.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.