Weekmenu makkelijke recepten 192

Het nieuwe weekmenu staat weer klaar. Hoe verloopt het koken in de lockdown de laatste dagen? Ik las een mooi artikel om NU.nlwees creatief, maar maak het jezelf niet te moeilijk.” Daar sluit ik mij graag bij aan. Bij mij eigen eetplanning komt de macaroni en nasi ook regelmatig terug. Dit zijn gerechten waarbij ik niet hoef na te denken en de kids altijd goed van eten.

Het weekmenu hangt bij ons in de kast en deze briefjes bewaar ik meestal. Ook ik weet af en toe niet wat we moeten eten en dan gebruik ik een oud weekmenu ter inspiratie.

Voor deze week heb ik winterse kost bedacht. Zo maak je een stamppot met zelfgemaakte vega balletjes, schuif je een preischotel de oven in en zullen de kids smullen van de tomatensoep met pasta. Het stoofpotje met chorizo en bloemkool is mijn persoonlijke favoriet. En als je weer eens iets anders wilt eten, dan is de limoncello pasta met zalm een aanrader. Kijk wat bij je past en hopelijk vind je een nieuw recept voor je eigen kook repertoire.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten 192

Maandag: snijbonen stamppot met vega balletjes

We starten de week met een vegetarische stamppot. Ik krijg vaak de vraag of ik met vega recepten kan komen zonder een vleesvervanger. Met een pot witte bonen en een handje ingrediënten kun je deze balletjes maken.

Een snijbonen stamppot met witte bonen balletjes. Een makkelijk vegetarisch recept waarbij je zelf je vleesvervanger maakt met een pot witte bonen. #stamppot #vegetarisch

Dinsdag: prei ovenschotel met zoete aardappel puree

Een preischotel, wie kent het niet. Ik maak hierop een twist door een topping van zoete aardappel puree met paneermeel. Even geen kaas dus en de paneermeel zorgt voor een lekker knapperig korstje.

Prei schotel met zoete aardappel puree

Woensdag: Italiaanse tomatensoep met tortellini

Voor vandaag staat een gevulde Italiaanse tomatensoep en tortellini voor jullie klaar. Zelf tomatensoep maken met verse tomaten is echt super makkelijk. De soep krijgt een Italiaans tintje, door er pasta en pesto aan toe te voegen.

Italiaanse tomatensoep met tortellini, tomatensoep maken, Italiaanse soep, tomatensoep met verse tomaten, recept tomatensoep, recept Italiaanse tomatensoep

Donderdag: stoofpot met chorizo en bloemkool

Dit is een lekker winters recept: stoofpot met chorizo, bloemkool en kikkererwten. Meestal heb je even de tijd nodig voor een stoofpotje. Dit recept is binnen 30 minuten klaar omdat er geen rundvlees maar chorizo wordt gebruikt.

Stoofpot met chorizo en bloemkool

Vrijdag: limoncello pasta met zalm

Dit recept stond in mijn kerstmenu van afgelopen jaar. De limoncello pasta is eenvoudig en tegelijkertijd super smaakvol en net even anders dan je gewend bent door de limoncello. Eten er kids mee? Voor hun maak je een variatie met pesto.

Limoncello pasta met zalm

Zaterdag: bananen crumble

In het weekend staat er in het weekmenu altijd een lekkere lunch, borrel recept of ontbijtje. Zaterdag starten we met een warm ontbijtje dat nog geen 5 minuutjes voorbereiding kost. Schuif het schaaltje de oven in, spring onder de douche en daarna word je beloond met een heerlijk ontbijt.

Bananen crumble

Zondag: zoete havermout broodjes

De basis van deze havermoutbroodjes is: havermout, eieren en zuivel. Voor de zoete variant heb je nog nodig (vanille) kwark, rozijnen en kaneel. Kijk snel of je alles in huis hebt om deze broodjes te maken.

Zoete havermoutbroodjes met abrikozen crème

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten 192 met een Itliaanse tomatensoep, snijbonen stamppot met vega balletjes, preischotel, stoofpot met chorizo en nog veel meer. Bekijk hier de recepten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.